Διώχνουμε τον Μητσοτάκη και το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας του

Ότι και να είπε, ότι και να υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί.

mhtsotakis

Η οικονομική κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη, ο κόσμος τα φέρνει βόλτα πολύ δύσκολα. Υπάρχει μια ραγδαία φτωχοποίηση της κοινωνίας. Και γι αυτήν την φτωχοποίηση τεράστιο ποσοστό ευθύνης έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Που μεταξύ της των λαϊκών τάξεων και των διεφθαρμένων ολιγαρχών του πλούτου, πήρε ξεκάθαρα θέση υπέρ των ολιγαρχών. Για το λόγο αυτό έχουμε ένα από τα ακριβότερα ηλεκτρικά ρεύματα στην Ευρώπη. Από την στιγμή που η κυβέρνηση αρνιέται να παρέμβει διαρθρωτικά στην αγορά της ενέργειας, γιατί τότε θα θιχτούν οι φίλοι της που είναι παραγωγοί και πάροχοι της ηλεκτρικής ενέργειας, η ακρίβεια πέφτει στις πλάτες των πολιτών. Και τους πλακώνει. Τα διάφορα fuel pass, food pass, power pass, είναι τα κουπόνια της εξαθλίωσης, η υπεκφυγή, μήπως και καταφέρουν να ξεγελάσουν και να υφαρπάξουν την ψήφο του κόσμου. Πρόσφατη ήταν η κοροϊδία με το power pass που έλεγαν ότι θα φτάσει έως τα εξακόσια ευρώ, καλλιεργώντας προσδοκίες και τελικά οι καταναλωτές πληρώθηκαν κατά μέσο όρο εξήντα ευρώ περίπου.

Αυτή είναι η μία καταστροφική πλευρά του συστήματος διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Το εξίσου τραγικό αν όχι τραγικότερο είναι η κοινωνία του ζόφου που δημιούργησαν. Η κοινωνία της θλίψης, της απελπισίας, της ματαιότητας, της παραίτησης και της βουβής οργής. Με το ζήτημα των υποκλοπών, όπου ο ίδιος ο πρωθυπουργός οργάνωσε ένα κρατικό-παρακρατικό σύστημα παρακολουθήσεων εισήλθαμε στην καρδιά του προβλήματος. Το σύστημα διακυβέρνησης Μητσοτάκη αμφισβητεί ευθέως τα δημοκρατικά κεκτημένα της μεταπολίτευσης και θέλει να εγκαθιδρύσει ένα ανελεύθερο αυταρχικό καθεστώς διακυβέρνησης με πρωθυπουργό αυτόν τον ανήθικο και αδίστακτο άνθρωπο και υπουργούς όλα τα λαμόγια της ακροδεξιάς και του τοξικού εκσυγχρονισμού.

Στις επόμενες εκλογές όποτε και να γίνουν, η ΝΔ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ξεκινά περίπου από το 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ περίπου από το 25%. Στην πραγματικότητα η διαφορά αυτή είναι μικρότερη γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα για λόγους που έχουν να κάνουν με την πολιτική του οντότητα και τα πολιτικά χαρακτηριστικά του, στις δημοσκοπήσεις υποεκτιμάται.

Το ζητούμενο στις επόμενες εκλογές δεν θα είναι αυτό που τριβελίζει το μυαλό μας και μας βραχυκυκλώνει. Η ιδεολογική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, αν θα είναι λιγότερο αριστερός, περισσότερο αριστερός, ή περισσότερο κεντρώος. Όλα αυτά θα απαντηθούν στην πράξη από τις εφαρμοσμένες πολιτικές. Εκεί φαίνονται οι ταξικές πολιτικές ποιους εξυπηρετούν. Το κυριότερο ζητούμενο στις επόμενες εκλογές θα είναι πως η δημοκρατία μας θα ανασάνει. Πως θα απαλλαγούμε από αυτό το σύστημα εξουσίας που κατατρώει τις ζωές μας. Πως θα απαλλαγούμε από αυτόν τον επικίνδυνο άνθρωπο που δεν έχει όρια, αναστολές και ηθικούς φραγμούς. Όλοι πρέπει να στοχαστούμε, να συναποφασίσουμε και να απαλλάξουμε την κοινωνία μας από αυτόν τον κακοήθη όγκο που εξαπλώνεται μολύνει και καταστρέφει τους ιστούς της. Η αποχή μας, η αμφιβολία μας, οι ίσες αποστάσεις δίνουν ανάσες ζωής στον Μητσοτάκη και στο διεφθαρμένο σύστημα του.

Ενωνόμαστε και αποφασίζουμε να τον διώξουμε. Και τον διώχνουμε. Παίρνουμε πίσω τις ζωές μας, την ελπίδα μας, το χαμόγελο μας. Σταματάμε την καταστροφή και την απελπισία.

Αυτό θα κάνουμε.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Προφυλακιστέος ο καθηγητής για την ασέλγεια στη 12χρονη κόρη του φίλου του – Η αδερφή της βιντεοσκόπησε την ασέλγεια

Προφυλακιστέος ο καθηγητής για την ασέλγεια στη 12χρονη κόρη του φίλου του – Η αδερφή της βιντεοσκόπησε την ασέλγεια

Το περιστατικό κατέγραψε η 14χρονη αδερφή του θύματος η οποία είχε αντιληφθεί τι περνούσε η…

Απίστευτες εικόνες στο Λουτράκι: Δεκάδες δελφίνια έκλεψαν την παράσταση (Video)

Απίστευτες εικόνες στο Λουτράκι: Δεκάδες δελφίνια έκλεψαν την παράσταση (Video)

Στον Κορινθιακό συναντώνται τέσσερα είδη δελφινιών της Μεσογείου και συγκεκριμένα το ζωνοδέλφινο, το κοινό δελφίνι,…

Ο Λάκης Λαζόπουλος απάντησε για τον πόλεμο που έχει δεχθεί: «Καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μια οδηγία, ένα τηλέφωνο»

Ο Λάκης Λαζόπουλος απάντησε για τον πόλεμο που έχει δεχθεί: «Καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μια οδηγία, ένα τηλέφωνο»

Για την κριτική που είχε δεχθεί στα χρόνια της τηλεόρασης μίλησε ο Λάκης Λαζόπουλος