Δίπλωμα οδήγησης στα 17 έτη με συνοδεία ενήλικα προτείνει ο Καμμένος

Την πρόταση να δίνεται δίπλωμα οδήγησης από την ηλικία των 17 ετών έκανε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

576a72411dc524bb338b46b9

Ο κ. Καμμένος μιλώντας στη Βουλή και συγκεκριμένα στη συζήτηση της Ολομέλειας για την τροπολογία του υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων που «ξεμπλοκάρει» τις εξετάσεις αδειών κυκλοφορίας, πρότεινε να αποκτά κάποιος δίπλωμα από τα 17 του έτη με τον όρο ότι στο αυτοκίνητο που οδηγεί ανήλικος θα επιβαίνει και ενήλικος επιβάτης.

Πρόκειται για ένα σύστημα που ήδη εφαρμόζεται ήδη στην Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ.

Με την πρόταση Καμμένου έδειξαν να συμφωνούν και οι περισσότεροι από τους εισηγητές της Αντιπολίτευσης και αν λένε πως «η πρόταση αυτή ακούγεται καταρχήν καλή… να την δούμε με ειδικούς σε μια οργανωμένη συζήτηση και να το θεσμοθετήσουμε με την κανονική διαδικασία».

Σημειώνεται πως Νέα Δημοκρατία και Ποτάμι συμφωνούν με την εν λόγω πρόταση. Από τη μεριά του, το ΚΚΕ και συγκεκριμένα η Λιάνα Καννέλη πρότεινε το όριο ηλικίας να μειωθεί στα 16 έτη, καθώς όπως είπε, «ήδη κυκλοφορούν ανήλικοι με παπάκια που εργάζονται σε καταστήματα εστίασης».

Η υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη επιφυλάχθηκε να φέρει το θέμα σε επόμενη νομοθετική παρέμβαση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε και μέσω twitter την πρότασή του.

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

fvtia patra eg

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…