Δολοφονία 11χρονης – Ηλεία: Σεσημασμένος συγγενής για παιδοβιασμό ο δράστης – Η μητέρα ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ (Εικόνες/ Video)

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η υπόθεση εξαφάνισης - Σοκάρουν τα όσα καταγγέλλει η μητέρα της 11χρονης: «Μου είπαν ότι βρήκαν ένα νεκρό κοριτσάκι και πάω να δω αν είναι η κόρη μου».

6247914

Συγκλονισμένο το Πανελλήνιο παρακολουθεί την υπόθεση εξαφάνισης ανήλικης που μετατράπηκε σε υπόθεση ανθρωποκτονίας  στον Πύργο Ηλείας – Οι τελευταίες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σοκάρουν, καθώς ο δράστης ήταν από το συγγενικό περιβάλλον της 11χρονης και μάλιστα ήταν σεσημασμένος.

Υπενθυμίζεται πως το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε εκδώσει Amber Alert αναφέροντας ότι τα ίχνη της κοπέλας χάθηκαν την Κυριακή 9/6 στις 21:10.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» όπως τονίζει ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της σήμερα, 10/6 και άμεσα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS, καθώς συντρέχουν λόγοι, οι οποίοι θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο.

Η 11χρονη τελικά εντοπίστηκε νεκρή το μεσημέρι της Δευτέρας (10/06) σε χωράφι, με τραύματα από το μαχαίρι, με τον συγγενή του παιδιού να φέρεται να έχει ομολογήσει την αποτρόπαια πράξη.

6247907
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)
6247908
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)
6247909
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)
6247911
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)
6247912
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)
6247913
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)
6247915
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)

Το χρονικό – Τι γνωρίζουμε για τον σεσημασμένο δράστη

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα 37 ετών Ρομά, ο οποίος ήταν σεσημασμένος καθώς στο παρελθόν, το 2017, είχε συλληφθεί για βιασμό ανηλίκου. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 37χρονος είναι εξάδελφος της μητέρας τής ανήλικης και κουμπάρος της οικογένειας, ενώ το 2017 είχε απασχολήσει τις αρχές, για υπόθεση βιασμού ανήλικης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν είχε καταδικαστεί και γιατί κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Το κοριτσάκι είχε εξαφανιστεί την Κυριακή 9/6 και οι δικοί της την έψαχναν με αγωνία όλες αυτές τις ώρες, χωρίς να μπορούν να φανταστούν ότι δράστης θα είναι ένας δικός τους άνθρωπος και δεν θα ξανά δουν το παιδί τους ζωντανό.

Η 11χρονη, όπως μετέδωσε το Mega, ξεκίνησε να πηγαίνει σε ένα συγγενικό της πρόσωπο στην περιοχή Μυρτιά αλλά δεν έφτασε ποτέ.

Στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου συγκέντρωσαν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και εντόπισαν ότι ο 37χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο, στο οποίο επιβιβάστηκε η 11χρονη.

Ο 37χρονος προσήχθη σήμερα το πρωί στην Ασφάλεια Πύργου και λίγες ώρες αργότερα ομολόγησε την πράξη του. Μάλιστα οδήγησε τους αστυνομικούς στην περιοχή, όπου βρέθηκε και η σορός της ανήλικης.

Το άψυχο κορμάκι του παιδιού βρέθηκε από αστυνομικούς σε αγροτική περιοχή στο Kαταρράχι Ηλείας.

Σχεδόν αμέσως η αστυνομία συνέλαβε τον 37χρονο ο οποίος ομολόγησε ότι δολοφόνησε την ανιψιά του, χτυπώντας την με κατσαβίδι στο λαιμό.

Την ίδια στιγμή αίσθηση και πολλά ερωτήματα έχει δημιουργήσει η στάση της ΕΛΑΣ απέναντι στην οικογένεια της 11χρονης, καθώς η μητέρα του παιδιού ενημερώθηκε για τη δολοφονία από τα ΜΜΕ. «Είμαι 4 ώρες και δεν μου έχουν πει τίποτα. Δεν ξέρω αν είναι το παιδί μου» έλεγε και ζητούσε πληροφορίες σε ζωντανή σύνδεση από τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος του Mega μίλησε σε ζωντανή σύνδεση με τη μητέρα της 11χρονης, η οποία δεν είχε ενημέρωση για τη δολοφονία. «Έχουμε τη μητέρα του κοριτσιού στο τηλέφωνο που από το πρωί ψάχνει το παιδί της. Καλησπέρα, τι να σας πω, τι έχει γίνει, τι μαθαίνετε;» ρώτησε ο Νίκος Ευαγγελάτος.

«Μου είπαν βρήκαν ένα κοριτσάκι στο χωράφι χτυπημένο. Δεν ξέρω όμως αν είναι το παιδί μου νεκρό. Είμαι στην αστυνομία εδώ και τέσσερις ώρες. Κύριε Ευαγγελάτο πείτε μου γρήγορα γιατί το κινητό κλείνει από μπαταρία…» ήταν η δραματική αναφορά της μητέρας. «Ακόμα δεν μας έχουν πει τίποτα., Είμαι 4 ώρες και δεν μου έχουν πει τίποτα. Δεν ξέρω αν είναι το παιδί μου» σημείωσε η μητέρα.

Αντίστοιχη δραματική έκκληση έκανε μιλώντας και στο «Πρώτο Θέμα»: «Είμαι στην Αστυνομία, με έχουν φωνάξει, αλλά δεν μας έχουν δώσει στοιχεία. Τώρα έμαθα ότι κάτι έχει βρεθεί, δεν ξέρω αν είναι ζωντανή. Βλέπω πολλούς αστυνομικούς αλλά δεν μου λένε κάτι».

Η ΕΛΑΣ από νωρίς το απόγευμα όχι μόνο είχε φροντίσει να ενημερώσει τα ΜΜΕ για το γεγονός ότι η 11χρονη βρέθηκε νεκρή, ταυτοποιώντας το παιδί, αλλά είχε δώσει πληροφορίες και για τον δράστη. Ωστόσο, δεν ενδιαφέρθηκε να ενημερώσει την οικογένεια που έβγαινε απελπισμένη στα κανάλια για να μάθει αν ζει το παιδί της.

Δείτε το βίντεο:

Τι ανέφερε ο ιατροδικαστής

Ο ιατροδικαστής που έφτασε αμέσως στο σημείο ανέφερε ότι εκ πρώτης όψεως ο χρόνος θανάτου τοποθετείται αργά το βράδυ ή λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Η σορός της 11χρονης αναμένεται να μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής, προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο δολοφονήθηκε, αλλά και η ακριβής ώρα του θανάτου της.

Παράλληλα, το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας αναμένεται να δώσει απαντήσεις για το αν κακοποιήθηκε σεξουαλικά ή όχι η ανήλικη.

Τα κίνητρα του δράστη εξετάζονται ακόμη, ενώ πιθανολογείται ότι ήταν σεξουαλικά εξαιτίας και του ιστορικού του.

Ειδήσεις σήμερα:

Παππάς: «Από τον Alpha μου είπαν αν δεν βγεις στην Στεφανίδου, τότε πουθενά και είπα… δεν βγαίνω σ’ αυτήν» (video)

Πύργος: Νεκρό με τραύματα στο λαιμό βρέθηκε το 11χρονο κοριτσάκι που είχε εξαφανιστεί

Ευρωεκλογές 2024 – Κουντουρά σε Τζίμα: «Μπορώ να γίνω κι εγώ επιθετική, πιστέψτε με» (Video)

Χαμός on air με Αυτιά και Πανόπουλο: «Όταν εσύ έκανες… ξέρεις τι έκανες» (video)

Φρίκη στις ΗΠΑ: Μητέρα σκότωσε τον 6χρονο γιο της – Τον κάρφωσε στον τοίχο και τον πυροβολούσε

ΗΠΑ

Φρίκη στις ΗΠΑ: Μητέρα σκότωσε τον 6χρονο γιο της – Τον κάρφωσε στον τοίχο και τον πυροβολούσε

«Έχουμε περάσει πάνω από 100 ώρες βλέποντας ανατριχιαστικά βίντεο, φωτογραφίες, αλλά και μηνύματα στο κινητό…

Σοκάρει ο Κοντογιαννίδης: «Το σπίτι είναι παράταιρο, είναι νεκροταφείο, ντροπή» (video)

κοντογιαννίδης

Σοκάρει ο Κοντογιαννίδης: «Το σπίτι είναι παράταιρο, είναι νεκροταφείο, ντροπή» (video)

«Να πούμε ότι είμαστε χαρούμενοι επειδή σώσαμε το σπίτι;», αναρωτήθηκε ο Παύλος Κοντογιαννίδης

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Ήθελε προσπάθεια για να μην πάρουμε μετάλλιο, τόσο πολύ αδικηθήκαμε» (video)

platanioti 7515e

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Ήθελε προσπάθεια για να μην πάρουμε μετάλλιο, τόσο πολύ αδικηθήκαμε» (video)

«Δεν είναι ότι μόνο η Ελλάδα αδικήθηκε, αδικήθηκαν κι άλλες χώρες», τόνισε η Ευ. Πλατανιώτη

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

pexels kapish mak 586437 1361814

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

«Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε καθώς κολυμπούσε και να μην το κατάλαβαν εκείνη…