Δολοφονία Καραϊβάζ: Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων προτείνει η εισαγγελέας

«Οι κατηγορούμενοι τέλεσαν την ανθρωποκτονία, η πρόταση είναι καταδικαστική, η ανθρωποκτονία έγινε στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος»

ΔΙΚΗ ΚΑΡΑΙΒΑΖ 1391x864 1

Ρεπορτάζ: Ελένη Καρανικόλα Κοντορούση

Την ενοχή των δύο αδελφών 41 και 49 ετών που κατηγορούνται ως οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, κατά την έναρξη της αγόρευσής της στην σημερινή δικάσιμο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Η εισαγγελέας ξεκίνησε αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «οι κατηγορούμενοι τέλεσαν την ανθρωποκτονία, η πρόταση είναι καταδικαστική. Η ανθρωποκτονία έγινε στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος».

Τα δύο αδέρφια που βρίσκονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών αντιμετωπίζουν την κατηγορία για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας και τα πλημμελήματα της οπλοφόριας και οπλοχρησίας.

«Ο Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός ρεπόρτερ, είχε γνωριμίες από παλιά με άτομα του οργανωμένου εγκλήματος, είχε πληροφορίες. Είχε σκοπό να κανει κάποιες αποκαλύψεις σχετικά με άτομα που εμπλέκονται στο οργανωμένο έγκλημα. Ίσως εκεί να βρίσκεται το κίνητρο της δολοφονίας του. Μπορεί να υπήρχε φόβος για αυτά που πρόκειται να αποκαλύψει» σχολίασε η εισαγγελέας εντάσσοντας την στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου στα πλαίσια της δράσης του οργανωμένου εγκλήματος.

«Ο πιο σημαντικός μάρτυρας για την στήριξη της κατηγορίας είναι ο αστυνομικός (σ.σ ο εκείνος που ήταν υπεύθυνος για ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού) που εξέθεσε πολύ αναλυτικά πως φτάσανε να εξιχνιάσουν την υπόθεση… η κατάθεσή του επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της δικογραφίας» σημείωσε η εισαγγελέας και συνέχισε την αγόρευσή της υποστηρίζοντας το ρόλο που έπαιξε το λευκό βαν του 49χρονου κατηγορούμενου.

«Η επιλογή του βαν ήταν έξυπνη γιατί ήταν ένα επαγγελματικό όχημα. Αν το έβλεπε κάποιος στις κάμερες θα νόμιζε πως βρίσκεται για άλλο λόγο στην περιοχή και δεν θα το συσχέτιζε με τη δολοφονία. Αν δεν είχε βρεθεί το βαν μπορεί να μην εξιχνιάζονταν αυτή η δολοφονία. Η παρουσία του βαν είναι ένδειξη που μας οδηγεί πως το βαν έχει σχέση με την ανθρωποκτονία» υπογράμμισε η εισαγγελέας.

Η δίκη συνεχίζεται.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαμός σε πτήση της United Airlines: Εκτροπή πτήσης λόγω «βιολογικού κινδύνου»

Τροπολογία – πραξικόπημα για ύποπτα πόθεν έσχες

Στάσου, μύγδαλα

Κορακάκη: Με δάκρυα μετά τον αποκλεισμό στους Ολυμπιακούς – To πρόβλημα υγείας που την δυσκόλεψε

Αμερικανικό πρακτορείο ανέδειξε την «πιο καθαρή παραλία στον κόσμο» – Σε ποιο ελληνικό νησί βρίσκεται (video)

Αμερικανικό πρακτορείο ανέδειξε την «πιο καθαρή παραλία στον κόσμο» – Σε ποιο ελληνικό νησί βρίσκεται (video)

Το πρακτορείο ξεκίνησε έρευνα στα τέλη του 2023 και μια παραλία του Αιγαίου απέσπασε τις…

Αυστραλία: Μητέρα ανάγκασε την κόρη της να παντρευτεί για προίκα και την σκότωσε ο σύζυγός της

Αυστραλία: Μητέρα ανάγκασε την κόρη της να παντρευτεί για προίκα και την σκότωσε ο σύζυγός της

Η μητέρα στην Αυστραλία επέβαλε τον γάμο με τον Mohammad μετά από πρόταση ενός τοπικού…