Newsroom

Newsroom

Δολοφονία Νασράλα: Πώς εμπλέκονται οι ΗΠΑ και η Μοσάντ στο σχέδιο εξόντωσης του ηγέτη της Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ φαίνεται πως εξαπέλυσε το φονικό πλήγμα εναντίον του ηγέτης της Χεζμπολάχ όταν έμαθε σε πραγματικό χρόνο για τη συνάντηση του Νασράλα με υψηλόβαθμους διοικητές του κινήματός του, στο υπόγειο αρχηγείο του στη νότια Βηρυτό.

Nasralla

Πράκτορες της Μοσάντ που είχαν διεισδύσει εδώ και χρόνια στις τάξεις της Χεζμπολάχ, εβδομάδες παρακολουθήσεων, μια απόφαση που έπρεπε να ληφθεί μέσα σε λίγα λεπτά και ένας μαζικός βομβαρδισμός, συνθέτουν τα κομμάτια του παζλ που οδήγησαν στην εφαρμογή του σχεδίου για την εξόντωση του Χασάν Νασράλα.

Την ίδια ώρα, η βόμβα που χρησιμοποίησε το Ισραήλ για να σκοτώσει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα στη Βηρυτό την περασμένη Παρασκευή ήταν ένα κατευθυνόμενο όπλο αμερικανικής κατασκευής, δήλωσε σήμερα ένας Αμερικανός γερουσιαστής.

Ο Μαρκ Κέλι, πρόεδρος της Υποεπιτροπής της Γερουσίας που είναι αρμόδια για την Πολεμική Αεροπορία, είπε ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε μια βόμβα Mark 84 βάρους 900 κιλών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Η δήλωση αυτή είναι η πρώτη που κάνει Αμερικανός αξιωματούχος για το είδος των πυρομαχικών που χρησιμοποιήθηκαν.

«Βλέπουμε περισσότερη χρήση κατευθυνόμενων πυρομαχικών (Joint Direct Attack Munitions ή JDAM) και συνεχίζουμε να παρέχουμε αυτά τα όπλα», είπε ο Κέλι.

«Αυτή η βόμβα των 2.000 λιβρών (900 κιλά) που χρησιμοποιήθηκε, ήταν μια βόμβα της σειράς Mark 84, για να εξοντωθεί ο (Χασάν) Νασράλα», είπε.

 

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα με πτώσεις δέντρων – Πάνω από 20 περιστατικά με κλειστούς δρόμους

Screenshot 2024 09 29 224706

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα με πτώσεις δέντρων – Πάνω από 20 περιστατικά με κλειστούς δρόμους

Μόνο στον δήμο Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν έξι πτώσεις δέντρων στη Μητροπόλεως, στην οδό Κατούνη, σε Τούμπα…

Ζάκυνθος: Διάσωση 51 μεταναστών – Σύλληψη δύο ατόμων που κατηγορούνται ως διακινητές

metanastes

Ζάκυνθος: Διάσωση 51 μεταναστών – Σύλληψη δύο ατόμων που κατηγορούνται ως διακινητές

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού…