Newsroom

Newsroom

Δολοφoνία στην Κέρκυρα: Με χρόνιο πρόβλημα αλκοολισμού η 49χρονη

Κοιμόταν στο σπίτι η 11χρονη κόρη τους όταν έγινε ο φόνος

corfu

Η στυγνή δολοφονία του 68χρονου στην Κέρκυρα από τη σύζυγό του, μπροστά στα μάτια της ίδιας της κόρης της, φαίνεται πως δεν ήταν παρά η «κορυφή του παγόβουνου» μετά από χρόνια ενδοοικογενειακής βίας και μηνύσεων.

Όπως έχει αποκαλύψει η ΕΡΤ, η οικογένεια έχει αλληλομηνυθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές τα τελευταία 2,5 χρόνια για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ το Χαμόγελο του Παιδιού είχε αναφέρει την κατάστασή τους στη εισαγγελία.

Τραγικά, κορυφώθηκε στη χθεσινή (28/9) δολοφονία του άντρα από τη σύζυγο με μαχαίρι, με την ίδια να έχει ομολογήσει, και να ισχυρίζεται πως διέπραξε το έγκλημα όταν ο 68χρονος αποπειράθηκε να τη βιάσει. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η 49χρονη δεν ζήτησε συγγνώμη, αλλά περιέγραψε τη σκηνή του εγκλήματος. Όπως είπε, ο 69χρονος γύρισε από την εργασία του και μετά από λίγο τη στρίμωξε σε δωμάτιο δίπλα στην τουαλέτα για να συνευρεθούν ερωτικά. Εκείνη του είπε ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, ξέσπασε καυγάς και τότε πήρε το μαχαίρι από την κουζίνα και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

 Η τραγωδία ήταν «γραμμένη» στα χαρτιά

Το τραγικό της υπόθεσης είναι το εκτενές ιστορικό της τεταμένης κατάστασης στο συγκεκριμένο νοικοκυριό, στο οποίο δεν ανταποκρίθηκαν οι αρμόδιοι φορείς στην Κέρκυρα, με τα πρόσφατα αποτελέσματα.

Στο δελτίο της ΕΡΤ αναφέρεται πως αμφότεροι γονείς έπασχαν από αλκοολισμό, ενώ η υπόθεσή τους ήταν γνωστή στη δικαιοσύνη.

Όπως επιβεβαίωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», στο Τώρα Μαζί του Open, η οργάνωση είχε ειδοποιήσει τις δικαστικές και εκτελεστικές Αρχές τρεις φορές σε τέσσερα χρόνια για το «δράμα» της οικογένειας.

«Συγκεκριμένα η οργάνωση είχε καταθέσει «κατεπείγουσα αναφορά στην εισαγγελία, προκειμένου να πουν ότι τα πράγματα είχαν γίνει πολύ δύσκολα για τη ζωή του παιδιού», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Το corfutvnews μετέφερε και ανακοίνωση του Χαμόγελου, με την οποία θίγει το περιστατικό και το ιστορικό του:

«Στις 19/07/2021 έλαβε αναφορά η οποία στάλθηκε στην Εισαγγελία για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τη μητέρα, για παραμέληση και για ψυχολογική κακοποίηση της ανήλικης».

«Στις 11/05/2022 απέστειλε “Κατεπείγουσα” αναφορά στην Εισαγγελία μετά από περιστατικό που συνέβη στις 10/05/2022 όπου είχε ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, καθώς η μητέρα είχε καταναλώσει αλκοόλ και η ανήλικη βρισκόταν μόνη της στο σπίτι».

«Για ακόμη μια φορά, “Το Χαμόγελο του Παιδιού” ενημερώνει ότι αρμόδιοι για τη διερεύνηση αναφορών κακοποίησης/παραμέλησης είναι οι Αρμόδιες Αρχές».

Σοκάρουν οι συνομιλίες στο διαδίκτυο για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα (ηχητικό)

glifada

Σοκάρουν οι συνομιλίες στο διαδίκτυο για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα (ηχητικό)

Έξαρση σημειώνει η βία ανηλίκων, με τον ξυλοδαρμό 14χρονης στη Γλυφάδα να προκαλεί σοκ και…