Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Η υπόθεση Energa στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ (Επικαιροποίηση – Αθωώθηκε)

Στο μικροσκόπιο έχουν βάλει οι αρχές την υπόθεση της Energa που ασχολείτο ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

59dfa4d41dc52479708b45c3 3

Ο Άρης Φλώρος, που εκτίει πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 21 ετών για το σκάνδαλο της Energa με βάση τις καταθέσεις δύο σεσημασμένων Αλβανών κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Σύμφωνα με το Documento ανεξάρτητα από το αν η εμπλοκή Φλώρου σε αυτή την πολύ περίεργη ιστορία είναι αληθινή ή σκηνοθετημένη από συμμορία σκληρών ποινικών, ανώτατες αστυνομικές πηγές έλεγαν ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και τρίτος κρατούμενος των φυλακών, ο Kl. Lek. που κινούσε τα νήματα ενός ανελέητου εκβιασμού ενόψει της δίκης, τραγικό θύμα του οποίου υπήρξε ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος, που θα ήταν ένας από τους συνηγόρους του Αρη Φλώρου.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία ερευνά όλες τις υποθέσεις που έχει ασχοληθεί ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ενώ πλέον ανίσχυρη θεωρείται, η πιθανότητα των καθαρά προσωπικών κινήτρων.

Ξεσκονίζεται από την αρχή η υπόθεση Φλώρου

Όπως αναφέρει το Documento η αστυνομία διερευνά από την αρχή και όλα τα στοιχεία της δικογραφίας για την απόπειρα δολοφονίας στην οποία εμπλέκεται ως ηθικός αυτουργός ο Αρης Φλώρος, γνωστός από το αποκαλούμενο σκάνδαλο της Energa-Power με την υπεξαίρεση 256 εκατ. ευρώ από το δημόσιο.

Η εν λόγω απόπειρα δολοφονίας, κατά τραγική σύμπτωση, έχει πολλές ομοιότητες με τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Θύμα ήταν ο 62άχρονος Γιώργος Αντωνόπουλος, ο οποίος υπήρξε νομικός εκπρόσωπος του δημοσίου στην πολύκροτη υπόθεση κατά της Energa-Power, αντίδικος δηλαδή του Αρη Φλώρου.

Καθ’ ομολογία φυσικοί αυτουργοί είναι δύο αλλοδαποί, όπως αλλοδαποί φέρονται ότι είναι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, και οι δολοφόνοι του άτυχου Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Οι συγκεκριμένοι δράστες, που σήμερα είναι προσωρινά κρατούμενοι, είχαν στήσει καρτέρι έξω από σπίτι του δικηγόρου στην Πεντέλη. Οπως και οι δράστες της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, δεν έκαναν καμία κίνηση για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους, που καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα καμερών που λειτουργούσε στο σπίτι του θύματος.

Ο Αρης Φλώρος αρνείται την εμπλοκή του στην απόπειρα δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου και είχε ακουστεί ότι κατηγορεί για εκβίαση τους δύο Αλβανούς δράστες, που ήταν σεσημασμένοι για άλλες εγκληματικές πράξεις και οι οποίοι όταν πολύ αργότερα συνελήφθησαν τον αναγνώρισαν ως τον «Αρη» που τους είχε παραγγείλει τη δολοφονία του δικηγόρου. Είχαν ισχυριστεί μάλιστα ότι δεν πληρώθηκαν για τη «δουλειά» γιατί τελικά ο δικηγόρος επέζησε.

Διαβάστε την συνέχεια στο Documentonews.gr 

Επικαιροποίηση

Κατόπιν αίτησης του επιχειρηματία, Αριστείδη Φλώρου, διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του, και αποστολής των επικαλούμενων απ’ αυτόν αθωωτικών αποφάσεων, η παρούσα ανάρτηση επικαιροποιείται, σύμφωνα με τις Αρχές της ακρίβειας και της αναλογικότητας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα του αιτούντος, ο οποίος αποτελεί ιδιαίτερα προβεβλημένο δημόσιο πρόσωπο, ως εξής:

  1. Ο Αριστείδης Φλώρος, διά της υπ’ αριθμ. 575/11-04-2024 αποφάσεως του Β΄ Ποινικού Τμήματος Διακοπών του Αρείου Πάγου, υπό την σύνθεση των Χρήστου Νάστα (Προεδρεύοντος Αρεοπαγίτη και παράλληλα Εισηγητή), Τριανταφύλλης Δρακοπούλου και Σταύρου Μάλαινου, και εκπροσωπούμενος από τους Δικηγόρους, Ανδρέα Γαβαλά και Ευσταθία Σαλμά, κρίθηκε αθώος των αξιόποινων πράξεων της υπεξαίρεσης, της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, για τις οποίες είχε καταδικαστεί αμετάκλητα με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, απορριφθείσης αιτήσεως για αναίρεσή της. Το Β΄ Ποινικό Τμήμα Διακοπών του Αρείου Πάγου, προέβη σε επανάληψη της ποινικής διαδικασίας υπέρ του αμετάκλητα καταδικασθέντος, και έκρινε ότι αναδύθηκαν νέα γεγονότα που δεν ήταν γνωστά στους δικαστές που τον είχαν καταδικάσει αμετάκλητα, και συγκεκριμένα ένορκες βεβαιώσεις μαρτύρων και γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τόσο δε ουσιώδη και συντριπτικά που έκρινε ότι δεν απαιτείται καν η αποστολή της δικογραφίας στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών για νεότερη κρίση, κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας.
  2. Ο Αριστείδης Φλώρος, διά της υπ’ αριθμ. 124, 177/02-05-2024 αποφάσεως του Α΄ Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, κρίθηκε αθώος της αξιόποινης πράξης της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε βάρος του Δικηγόρου, Γεώργιου Αντωνόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι ο αθωωθείς κατηγορούμενος δεν είχε καμία σχέση με την τέλεση του σε βάρος του εγκλήματος και ότι είχε παραπλανηθεί από αναφορές συγκατηγορουμένων του.

Το αίτημα του Αριστείδη Φλώρου, για διαγραφή των επικαλούμενων απ’ αυτών αναρτήσεων των ιστοσελίδων www.documentonews.gr και www.koutipandoras.gr, παρά την κατάθεση αγωγών και αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, δεν γίνεται δεκτό για τους εξής λόγους:

  1. Η υπόθεση για την οποία είχε καταδικαστεί αμετάκλητα ο κατηγορούμενος, γνωστή ως Energa-Hellas, αποτελεί μία υπόθεση δημοσίου ενδιαφέροντος και συμφέροντος, που απασχολεί ακόμη το αναγνωστικό κοινό, όπως άμα και κάθε έτερη υπόθεση στην οποία ενεπλάκη.
  2. Ο εν λόγω αθωωθείς κατηγορούμενος, για τις παραπάνω αξιόποινες πράξεις, εν συνεχεία καταδικάστηκε τελεσίδικα για την αξιόποινη πράξη της ηθικής αυτουργίας σε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις, τις οποίες εξασφάλισε για την αποφυλάκισή του.
  3. Οι πληροφορίες που αφορούν στον αιτούντα, όπως αυτές έχουν επικαιροποιηθεί, είναι πλέον απολύτως ακριβείς και είναι αναγκαίες, καθόσον αφορούν στον επαγγελματικό του βίο και διαγωγή.
  4. Η επικαιροποίηση των αναρτήσεων είναι απολύτως αναλογική και πληροί τα κριτήρια του GDPR2016 και του Ν. 4624/2019.
  5. Τυχόν διαγραφή των αναρτήσεων παραβιάζει υπέρμετρα την ελευθερία της έκφρασης, ιδίως όταν στην παρούσα υπόθεση έγινε επανάληψη της ποινικής δίκης υπέρ του συγκεκριμένου κατηγορουμένου, και κρίθηκε ότι ήταν εξαρχής αθώος πολύ σοβαρών αξιόποινων πράξεων, για τις οποίες είχε κρατηθεί προσωρινά, είχε καταδικαστεί αμετάκλητα, και πλέον δικαιούται ακόμη και αποζημίωσης από το Ελληνικό Κράτος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τυχόν ευθύνες δικαστικών λειτουργών.

Λαμία: Συντετριμμένος ο οδηγός του αγροτικού για τον θάνατο του γιατρού – «Καλύτερα να πέθαινα εγώ» (Video)

lamia

Λαμία: Συντετριμμένος ο οδηγός του αγροτικού για τον θάνατο του γιατρού – «Καλύτερα να πέθαινα εγώ» (Video)

Μουδιασμένος ακόμα από το σοκ δηλώνει συντετριμμένος για την οδύνη που προκάλεσε άθελα του.

Βλαντιμίρ Πούτιν: Viral η μυστηριώδης φαγούρα του λίγες ώρες μετά τη διαβεβαίωση από το Κρεμλίνο πως «είναι καλά στην υγεία του» (video)

1000 3

Βλαντιμίρ Πούτιν: Viral η μυστηριώδης φαγούρα του λίγες ώρες μετά τη διαβεβαίωση από το Κρεμλίνο πως «είναι καλά στην υγεία του» (video)

Παράξενη συμπεριφορά από τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Προετοιμάζεται η επόμενη φάση σεισμικής έξαρσης στην Ελλάδα» (Video)

papadopoulos gerasimos ape

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Προετοιμάζεται η επόμενη φάση σεισμικής έξαρσης στην Ελλάδα» (Video)

Ο ίδιος μιλώντας στην τηλεόραση του Action24 δήλωσε ότι στις 12 Οκτωβρίου συμπληρώσαμε μια ολόκληρη…

Κρήτη: Γύπας προσγειώθηκε πάνω σε αυτοκίνητο και άραξε σαν να μην συμβαίνει τίποτα – Έκπληκτοι οι οδηγοί (εικόνα)

pexels harry lette 1201293 2304545

Κρήτη: Γύπας προσγειώθηκε πάνω σε αυτοκίνητο και άραξε σαν να μην συμβαίνει τίποτα – Έκπληκτοι οι οδηγοί (εικόνα)

Ένα αρκετά σπάνιο περιστατικός σημειώθηκε στην Κρήτη με έναν γύπα να κάθεται πάνω σε ένα…

Καλάβρυτα: «Φοβήθηκα ότι θα πεθάνω, αν δεν ήταν ο οδηγός θα ήμασταν ακόμα μέσα», λέει μαθήτρια (Video)

a3d309bf kalavryta troxaio 640x426 1

Καλάβρυτα: «Φοβήθηκα ότι θα πεθάνω, αν δεν ήταν ο οδηγός θα ήμασταν ακόμα μέσα», λέει μαθήτρια (Video)

Μαθήτρια που βρισκόταν μέσα στο λεωφορείο, περιγράφει στην τηλεόραση του Mega τον τρόπο που έζησε…

Ζαμάνη: Η απάντησή της για τη μπλούζα – «15 μέρες μετά τη συναυλία κιτρινίλα και γλίτσα» (video)

zamani 1 1536x840 1

Ζαμάνη: Η απάντησή της για τη μπλούζα – «15 μέρες μετά τη συναυλία κιτρινίλα και γλίτσα» (video)

«Στροφή στο ανούσιο για να κρυφτεί κάτω από το χαλάκι το σημαντικό. Δεν τρώμε κουτόχορτο»,…