Έφυγε από τη ζωή η ενδυματολόγος Έβελυν Σιούπη – Το «αντίο» του Χάρη Ρώμα

Πέθανε η Έβελυν Σιούπη μία εκ των διασημότερων ενδυματολόγων στην ελληνική τηλεόραση και το θέατρο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τον θάνατο της.

451118948 1675855219895205 3832568693951114533 n

Πέθανε η ενδυματολόγος του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου Έβελυν Σιούπη σε ηλικία 61 ετών. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή, μέσω ανάρτησής της στο Facebook, η ηθοποιός Αθηνά Νιάβη.

Η Έβελυν Σιούπη ξεκίνησε ως σχεδιάστρια μόδας συμμετέχοντας στις Μπιενάλε νέων δημιουργών του 1986, 1987 και 2002.

Στη συνέχεια άρχισε να συνεργάζεται με το δίδυμο Παπαθανασίου-Ρέππα στο σίριαλ «Το δις εξαμαρτείν», δημιουργώντας την περσόνα της Γιολάντας Ραγιά, την οποία εξέλιξε αργότερα στους «Δύο ξένους», με τον χαρακτήρα της Ντένης Μαρκορά. Και οι δύο ρόλοι ερμηνεύτηκαν μοναδικά από την Ντίνα Κώνστα.

Ακολούθησαν  τα «Ντόλτσε βίτα», «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο», «Αυστηρώς Κατάλληλο» και άλλες δουλιές, πάντα στο πλευρό των Παπαθανασίου-Ρέππα.

Τελευταία της συνεργασία ήταν η τηλεοπτική εκδοχή των «Συμπέθερων από τα Τίρανα» στο MEGA.

Στο θέατρο συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο του Νότου / Αμόρε, και με το ελεύθερο θέατρο σε μεγάλες παραγωγές με τους σκηνοθέτες Νίκο Μαστοράκη, Σταμάτη Φασουλή, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Κώστα Αρζόγλου, Γιώργο Κιμούλη, Κώστα Μπάκα, Γιάννη Ιορδανίδη, Στέφανο Λαζαρίδη, Σταμάτη Κραουνάκη, Κώστα Σπυρόπουλο, Γιάννη Τσιβιλίκα, Χάρη Ρώμα, Αλέξανδρο Ρήγα, τον ποιητή Γιώργο Χρονά και άλλους.

Τιμήθηκε τρεις φορές με το Βραβείο Ενδυματολογίας: το 2003 για το έργο «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» των Παπαθανασίου-Ρέππα, το 2007 για τη «Τσινετσιτά» των Παπαθανασίου-Ρέππα και το 2012 για το «Να ζει κανείς ή να μη ζει» του Νικ Ουίτμπι (θίασος Κάτιας Δανδουλάκη).

Το «αντίο» του Χάρη Ρώμα

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές, ωστόσο, ήδη πρόσωπα από τη showbiz έχουν ξεκινήσει να την αποχαιρετούν.

Μεταξύ αυτών και ο Χάρης Ρώμας, ο οποίος έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την Δευτέρα 5/8 για την Έβελυν Σιούπη, θέλοντας να την αποχαιρετήσει για τελευταία φορά.

«Η σκηνογράφος και κυρίως ενδυματολόγος Έβελυν Σιούπη ήταν μία μεγάλη καλλιτέχνης με την έννοια του ότι δεν υπήρξε ποτέ κάποιος παρόμοιος σε έμπνευση και αισθητική. Και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει και στο μέλλον. Της έλεγα πάντα ότι εφηύρε και εκπροσωπεί τον «Υπαρκτό Σουρεαλισμό»!
Στη διάρκεια της συνεργασίας μας ζήσαμε έντονες και εκρηκτικές στιγμές όμως αυτό που έμεινε στο τέλος ξεκάθαρο ήταν ο αμοιβαίος σεβασμός και η αξιοπρέπεια.

Άλλωστε έτσι ήταν η Έβελυν: Έντονη, εκρηκτική και απόλυτα αξιοπρεπής! Φεύγει δυστυχώς νωρίς και πραγματικά εύχομαι ολόψυχα ο αγαπημένος της γιός, Δημήτρης, να τιμά πάντα την μνήμη της. Και εγώ θα την θυμάμαι, πάντως…», έγραψε ο Χάρης Ρώμας στη λεζάντα της ανάρτησής του.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ανακοίνωση-καταπέλτης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κατά της ΔΟΕ για τη συμμετοχή της Αλγερινής στο Παρίσι!

Μέση Ανατολή: Νεκρός από αεροπορικό βομβαρδισμό στη Γάζα ο υπουργός οικονομικών της Χαμάς

Καιρός: «Αγριεμένος» υποτροπικός αεροχείμαρρος – Τι θα συμβεί τον Δεκαπεντάυγουστο

Φεύγουν οι τουρίστες από το Πήλιο

ΗΠΑ: Καρέ – καρέ ρατσιστική επίθεση με σπρέι πιπεριού σε ταξιτζή – «Είναι σίγουρα έγκλημα μίσους» (Video)

02dc953d psekasmos taxi

ΗΠΑ: Καρέ – καρέ ρατσιστική επίθεση με σπρέι πιπεριού σε ταξιτζή – «Είναι σίγουρα έγκλημα μίσους» (Video)

Βίντεο ντοκουμέντο τραβηγμένο από κάμερα στο εσωτερικό του ταξί της γνωστής εταιρείας, είδε το φως…