Newsroom

Newsroom

Έγκυος γυναίκα από την Πρέβεζα γύρισε τη μισή Ελλάδα για να γεννήσει: «Τρέμω ακόμα και σήμερα»

Η Ελεάνα Μίτου μίλησε για την απίστευτη περιπέτεια που πέρασε

έγκυος

Μία απίστευτη περιπέτεια, που δείχνει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, έζησε μία έγκυος γυναίκα.

Από την Πρέβεζα όπου βρισκόταν έφθασε μέχρι τα Τρίκαλα για να γεννήσει. Η κ. Ελεάνα Μίτου μίλησε στο STAR και την Τασούλα Παπανικολάου και περιέγραψε τα όσα ασύλληπτα έζησε πριν από λίγες ημέρες

«Εμείς κινδυνεύσαμε πραγματικά. Τρέμω ακόμα σήμερα και το βράδυ δεν κοιμάμαι και τόσο καλά. Έκανα τον γύρο της μισής Ελλάδας για να καταλήξω να γεννήσω στο νοσοκομείο που τελικά δεν ήταν για πρόωρα παιδάκια. Ευτυχώς είχε νεογνολόγο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η ασύλληπτη περιπέτεια της εγκύου από την Πρέβεζα

Η περιπέτεια της Ελεάνας Μίτου – που είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού – ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα στην Πρέβεζα όπου βρισκόταν σε διακοπές διανύοντας την 32η εβδομάδα κύησης. Ξαφνικά την έπιασαν πόνοι. Επικοινωνεί με το νοσοκομείο της Πρέβεζας καθώς φοβόταν για πρόωρη γέννα. Όταν πηγαίνει έχει συσπάσεις και της βάζουν ορό και ξεκινούν οι επικοινωνίες για το που θα μεταφερθεί:

Η μητέρα προσθέτει: «Μετά ενημερώθηκα ότι στα Γιάννενα δεν σε δέχονται γιατί δεν υπάρχει θέση για το παιδί. Στο Χατζηκώστα δεν με αναλαμβάνουν γιατί λέει δεν ξεγεννάνε κάτω από 34 εβδομάδες και συνέχιζαν να τηλεφωνούν για Πάτρα. Εγώ είχα αρχίσει ήδη να αναστατώνομαι πάρα πολύ γιατί οι αποστάσεις άρχισαν να μακραίνουνε. Ωστόσο δεν με δέχτηκαν ούτε στην Πάτρα. Οι πόνοι δεν είχαν σταματήσει και κάπως έτσι τελικά καταλήξαν να πάρουν και στη Θεσσαλονίκη οι οποιοι είπανε ότι η Λάρισα είναι πιο κοντά και να μεταβείτε εκεί πέρα».

Τελικά την ενημερώνουν ότι θα μεταφερθεί στη Λάρισα. Εκείνη τη στιγμή ξεκινά ο δεύτερος Γολγοθάς της. Της είπαν ότι θα δουν αν θα έχει συνοδεία γιατί το περιστατικό ήταν… ελεγχόμενο με ένα μωρό που ερχόταν μάλιστα ανάποδα. Μία γιατρός που έκανε το αγροτικό της στην Πρέβεζα προθυμοποιείται να τη συνοδεύσει στο ασθενοφόρο μία κίνηση που μας είπε ότι ήταν καθοριστική για εκείνη και το μωρό της. Ενώ βρίσκονταν κοντά στα Γιάννενα μέσα στο ασθενοφόρο, οι πόνοι αυξάνονται.

66c0f4bcd8122

«Ήταν μεγάλο λάθος που μας είπαν να συνεχίσουμε…»

«Ωστόσο οι συσπάσεις είχαν γίνει ακόμα εντονότερες και έτσι η κοπέλα που με συνόδευε πήρε τηλέφωνο εκεί στην Πρέβεζα μίλησε με την υπεύθυνη εκεί του τμήματος στην γυναικολογική και της είπε ότι δεν γίνεται να μειώσουμε τη δόση, αντίθετα θα ‘θελα να την αυξήσω γιατί έχει πόνους η κοπέλα. Εκείνη της λέει δεν πάει παραπάνω η δόση, συνεχίστε έτσι. Πράγμα που το βρήκα μεγάλο λάθος γιατί είμασταν πολύ κοντά στα Γιάννενα και δεν γινόταν να συνεχίζουμε άλλες 3,5 ώρες δρόμο ενώ ερχόταν ένα μωρό ανάποδα». 

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η μητέρα συνεχίζει: «Παρακάτω άρχισαν τα δράματα. Οι συσπάσεις είχαν γίνει εντονότερες το μωρό άρχισε να σπρώχνει. Τελικά καταλήξαμε να φθάσουμε μέχρι τα Τρίκαλα με τα χίλια ζόρια με ένα μωρό που είχε μισοβγεί στο ασθενοφόρο σχεδόν». 

Το μωρό νοσηλευεται εκτός κινδύνου στη μονάδα νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Η μητέρα στην επικοινωνία που έιχαμε είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην γιατρό που τη συνόδευσε στο ασθενοφόρο αλλά και τους δύο γιατρούς στο Νοσοκομείο των Τρικάλων.

Σε σοκ η Κρήτη: Ο Νίκος, ο Θοδωρής και ο Αλέξανδρος δεν είναι πια εδώ – Αγωνία για την 22χρονη

ΕΚΑΒ 1536x1024 1

Σε σοκ η Κρήτη: Ο Νίκος, ο Θοδωρής και ο Αλέξανδρος δεν είναι πια εδώ – Αγωνία για την 22χρονη

Η τοπική κοινωνία στην Κρήτη παραμένει συγκλονισμένη από την ανείπωτη τραγωδία στον ΒΟΑΚ

Αλέν Ντελόν: Όσα πρέπει να ξέρετε για τον εμβληματικό ηθοποιό που έφυγε σήμερα από τη ζωή

Αλέν Ντελόν 1

Αλέν Ντελόν: Όσα πρέπει να ξέρετε για τον εμβληματικό ηθοποιό που έφυγε σήμερα από τη ζωή

«Θα φύγω, αλλά δεν θα φύγω πριν σας ευχαριστήσω», είχε πει με νόημα ο τεράστιος…