Εγραψε ιστορία-Θρύλε της Ευρώπης Ολυμπιακέ!

Στην κατακόκκινη και παθιασμένη OPAP Arena, όπου βρέθηκαν περίπου 20.000 φίλοι του Ολυμπιακού, γράφτηκε το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό έπος από καταβολής ελληνικού ποδοσφαίρου σε επίπεδο συλλόγων και το δεύτερο μετά την κατάκτηση του Euro απ' την Εθνική Ελλάδας το 2004.

ΤΙΤΛΟΣ

Μετά από 120 λεπτά αγώνα ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 στον τελικό του Conference League την Φιορεντίνα και έγραψε Ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο. Το χρυσό γκολ που έκρινε τον τελικό πέτυχε ο Ελ Κααμπί στο 116΄ της παράτασης (0-0 στα 90 λεπτά του αγώνα).

Οι Ερυθρόλευκοι του απίθανου Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν συγκλονιστικοί για ακόμα ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Και στο πιο μεγάλο ματς της 99χρονης ιστορίας του συλλόγου, οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο τη ραψωδία τους.  53 χρόνια μετά την παρθενική παρούσια του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971, ο Ολυμπιακός όχι μόνο έγινε η δεύτερη ελληνική ομάδα που συμμετείχε σε ευρωπαϊκό τελικό αλλά έφτασε εκεί όπου δεν είχε πατήσει κανείς: στην κορυφή. Και το έκανε ξανά με συγκλονιστικό τρόπο!

Σε έναν τελικό για πολύ γερά νεύρα, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν στην παράταση και να κάνουν δικό τους το Europa Conference League, καθώς ο Κάρμο έκανε μία απίθανη επέμβαση στο 120′ σε κοντινό πλασέ του Ικονέ. Και όλα αυτά σε μια ομάδα που έφτασε τελικό ως αήττητη.

Την ώρα που στην OPAP Arena στήθηκε ένα ερυθρόλευκο και ξέφρενο πάρτι, στην απέναντι πλευρά η Φιορεντίνα, ζούσε το… δράμα της για δεύτερη σερί σεζόν. Έφτασε και πάλι στον τελικό όπως την περασμένη σεζόν και έχασε τον τίτλο και πάλι με δραματικό τρόπο. Πέρυσι ήταν στο φινάλε του 90λεπτου, εφέτος στο φινάλε της παράτασης. Η ομάδα της Φλωρεντίας έμεινε δίχως ευρωπαϊκό τίτλο για ακόμα μία σεζόν καθώς κατέκτησε για πρώτη και τελευταία φορά το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1961.

«Σεισμός» στον Πειραιά: Ξέφρενοι πανηγυρισμοί για το τρόπαιο στον Ολυμπιακό

Η νύχτα μέρα στον Πειραιά με τους οπαδούς του Ολυμπιακούς σε πανηγυρισμούς χωρίς τέλος.

Δείτε εικόνες από τους πανηγυρισμούς:

olympiakos_panygyrismoi2_aec36.jpg

 

 

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό