Newsroom

Newsroom

Εικόνες ντροπής στο Αττικό Νοσοκομείο – Γέμισε ξανά με ράντζα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Τα ράντζα έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στο Αττικό Νοσοκομείο. H εφημερία ξεκίνησε έτσι με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ να δίνει στην δημοσιότητα φωτογραφίες που μαρτυρούν ότι επικρατεί… συνωστισμός στις κλινικές των επειγόντων περιστατικών.

attikon 2 525x700 1

Το νοσοκομείο «Αττικόν» γέμισε ξανά με ράντζα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Μάλιστα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος κάνει λόγο για «κατάσταση εκτός ελέγχου» με διαδρόμους γεμάτους ράντζα και πολύωρες αναμονές για εξέταση των ασθενών στα επείγοντα.

Αναλυτικότερα ο κ. Γιαννάκος τονίζει πως «την ώρα που ξεκινούσε το Αττικόν εφημερία, ετοιμάζονταν για πόλεμο οι συνάδελφοι. Γεμάτη η κεντρική είσοδος με φορεία άδεια έτοιμα να υποδεχθούν ασθενείς. Τρεις ώρες μετά την εκκίνηση της εφημερίας και η κεντρική είσοδος είναι γεμάτη ασθενοφόρα, γεμάτα ασθενείς τα επείγοντα και μεγάλη ταλαιπωρία για εξέταση. Τα ασθενοφόρα σταθμεύουν στη Κεντρική είσοδο γιατί ανακαινίζονται τα Επείγοντα. Οι λιγοστοί εργαζόμενοι γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και άλλοι, ήρωες τρέχουν και δεν φθάνουν, όπως σε κάθε μεγάλο νοσοκομείο. Το Αττικό Νοσοκομείο ξεκίνησε την εφημερία με ράντζα από την προηγούμενη εφημερία»

attikon 1 510x700 1

Φταίει το «Αττικόν»;

Στην ερώτηση αν φταίει το Αττικόν ο κ. Γιαννάκος απαντά  «ασφαλώς και όχι». Και εξηγεί πως η ανάπτυξη ράντζων μετά από κάθε εφημερία στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής είναι δυστυχώς ο κανόνας, και ιδίως στις παθολογικές κλινικές. Σημειωτέον ότι δεκάδες ράντζα υπήρχαν και στη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», τα οποία παρέμειναν για ώρες στους χώρους των Επειγόντων και μετά μπήκαν στη λεγόμενη «διασπορά» δηλαδή σε όποια κλινική είχε διαθέσιμο κρεβάτι.

Αυτή είναι μια συνήθης τακτική στα νοσοκομεία, όπως σημειώνει και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. «Πάρα πολλά μεγάλα νοσοκομεία για να αποφύγουν την ανάπτυξη ράντζων νοσηλεύουν τα υπεράριθμα παθολογικά περιστατικά σε χειρουργικές κλινικές. Αναρωτιόμαστε ποιο από τα δύο είναι το χειρότερο κακό, καθότι οι νοσηλείες παθολογικών περιστατικών σε επεμβατικές κλινικές αυξάνουν τον δείκτη νοσοκομειακών λοιμώξεων»

 

attikon 2 525x700 1

Τι προκαλεί τα ράντζα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ «πολλά εκ των νοσοκομείων της περιφέρειας έχουν απωλέσει το δευτεροβάθμιο χαρακτήρα λόγω ελλείψεων βασικών ειδικοτήτων γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων με αποτέλεσμα να διακομίζουν τα περιστατικά.

Οι ασθενείς αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια στα μεγάλα νοσοκομεία. Στη χώρα μας λειτουργούν 3,5 νοσοκομειακές κλίνες ανά 100.000 κατοίκους εν αντιθέσει με το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι 5,3 κλίνες ανά 100.000 κατοίκους»Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Ειδήσεις σήμερα:

Απελπισμένες προσπάθειες στον ΣΚΑΪ για να ξελασπώσουν την κυβέρνηση: Ατάκες… «φωτιά» από Παυλόπουλο, Οικονόμου και Πορτοσάλτε (video)

Σεισμοί: Αυτά είναι όλα τα ενεργά ρήγματα στην Ελλάδα – Δείτε αναλυτικά τον χάρτη

Νέα επίθεση κατά πάντων για τα νεκρά ψάρια από τον Μπέο – Φταίνε όλοι εκτός από τον ίδιο

Νέες αιχμές Φάμελλου κατά Κασσελάκη – Έχω θέσει ζήτημα πολιτικής της ηγεσίας (video)

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η τυφλή 51χρονη Iταλίδα τρανς είναι η πρώτη που συμμετέχει στη διοργάνωση

valentina

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η τυφλή 51χρονη Iταλίδα τρανς είναι η πρώτη που συμμετέχει στη διοργάνωση

Σε ηλικία 14 ετών η Πετρίλο διαγνώστηκε με σύνδρομο Stargardt, με τις οπτικές ικανότητες της…