Εικονική πραγματικότητα Μαρινάκη παρά την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ – «Δεν αποκλείστηκε κανένα μέσο από τη ΔΕΘ»

Συγκεκριμένα, μετά από σχετική ερώτηση του documentonews.gr, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «δεν αποκλείστηκε κανένα μέσο, δεν υπήρξε κάποιος φόβος. Δόθηκαν όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις.

6304871

Δηλώσεις – πρόκληση από τον Παύλο Μαρινάκη, μετά από ερώτηση σχετικά με τον αποκλεισμό του Documento και άλλων μέσων που ασκούν πολιτικό έλεγχο στην κυβέρνηση, όπως η Αυγή, ο Ριζοσπάστης η Δημοκρατία κ.ά, από το δικαίωμά τους να θέσουν ερωτήσεις στον πρωθυπουργό στη συνέντευξή τύπου που έγινε στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, μετά από σχετική ερώτηση του documentonews.gr, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «δεν αποκλείστηκε κανένα μέσο, δεν υπήρξε κάποιος φόβος. Δόθηκαν όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις. Όλα τα μέσα ασκούν έλεγχο στην κυβέρνηση, αυτή είναι η δουλειά των μέσων και εάν δει κανείς και μέσα που ρώτησαν, ρώτησαν μία σειρά από μέσα τα οποία κάνουν σφοδρότατη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Επειδή τυχαίνει να έχω τον τιμητικό ρόλο και το χαρτοφυλάκιο του τύπου να σας θυμίσω και στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι η κυβέρνηση δέχεται όσες ερωτήσεις θέλετε, όπως οφείλει να κάνει μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση».

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «οι πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει και για την στήριξη των δημοσιογράφων και για των μέσων, νομίζω ότι δεν μπορούν να συγκριθούν με καμία άλλη κυβερνητική περίοδο. Από εκεί και πέρα σε μία συνέντευξη τύπου όπως αντιλαμβάνεστε επειδή έχει και συγκεκριμένο χρόνο και συγκεκριμένη διάρκεια, υπάρχει ένας περιορισμός των ερωτήσεων. Υπάρχει ανάγκη εκπροσώπησης των περιφερειακών μέσων. Είναι τα μέσα της Θεσσαλονίκης, γιατί γίνεται στη Θεσσαλονίκη η συνέντευξη τύπου αυτή. Ο στόχος είναι κάθε χρόνο να δεχόμαστε περισσότερες ερωτήσεις και να μας ρωτούν περισσότερα μέσα».

ΠΟΕΣΥ: «Οι αποκλεισμοί και οι διακρίσεις δεν συνάδουν με την ελευθεροτυπία»

Υπενθυμίζεται ότι τους ισχυρισμούς του Παύλου Μαρινάκη τους αποδομεί η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, η οποία μετά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, εξέφρασε την «ανησυχία» της για τις «ηχηρές εξαιρέσεις ΜΜΕ», σε ότι αφορά το δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων στον πρωθυπουργό. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η στέρηση αυτού του δικαιώματος, οι αποκλεισμοί και οι διακρίσεις στην επιλογή ερωτήσεων, κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στην ολόπλευρη ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας, δεν συνάδουν με την ελευθεροτυπία και είναι καταδικαστέοι».

Για έκτη χρονιά αποκλείστηκε το Documento

Τα επιχειρήματα του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν μπορούν να πείσουν κανέναν, διότι το Documento δεν έλαβε ερώτηση στη συνέντευξή τύπου της ΔΕΘ για έκτη σερί χρονιά, δηλαδή από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός.

Σημειώνεται, ότι θα μεταφέραμε στον πρωθυπουργό την ερώτηση της Μαρίας Καρυστιανού, η οποία πριν λίγες μέρες προχώρησε σε σοβαρότατες καταγγελίες μέσα από ανάρτησή της στο Facebook για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

«Γιατί κάηκε το παιδί μου κ. Μητσοτάκη;».

Η ερώτηση ήταν η εξής: “κύριε πρωθυπουργέ νιώθουμε υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε την ερώτηση που σας απηύθυνε δημόσια για την τραγωδία στα Τέμπη η μάνα κυρία Μαρία Καρυστιανού, η οποία κάνει λόγο για νέα επιστημονικά στοιχεία ειδικού καθηγητή των ΗΠΑ, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι η έκρηξη προκλήθηκε από αρωματικούς υδρογονάνθρακες, και όχι από τα άκαυστα έλαια σιλικόνης των μηχανών, όπως αρχικά αναφέρθηκε, ενώ σημειώνει ότι το παράνομο φορτίο που μετέφερε το εμπορικό έκαψε 30 ανθρώπους. Καταγγέλλει επίσης, πως ο τεχνικός σύμβουλος και η ομάδα του που είχε ορίσει «δέχθηκαν άδικη επίθεση με σκοπό την αποδόμηση της μελέτης τους και δικαιώθηκαν ως προς τα αποτελέσματα της έρευνας τους». Η κ Καρυστιανού καταλήγει, “δυστυχώς, ούτε θεωρίες συνομωσίας, ούτε μπαζο-αερολογίες, ούτε ταχύτατη και αποτελεσματική δικαιοσύνη βιώσαμε μέχρι στιγμής στο έγκλημα των Τεμπών, όσα αποκαλύπτονται είναι η αλήθεια” και σας ρωτάει «γιατί κάηκε το παιδί μου κ. Μητσοτάκη;».

Πηγή: documentonews.gr

Κοντιάδης για ΣΥΡΙΖΑ: Η άρση εμπιστοσύνης στον Κασσελάκη δεν σημαίνει έκπτωση του προέδρου

Κοντιάδης για ΣΥΡΙΖΑ: Η άρση εμπιστοσύνης στον Κασσελάκη δεν σημαίνει έκπτωση του προέδρου

Όπως σημείωνει: «Η άρση της εμπιστοσύνης δεν προκύπτει από το καταστατικό ότι συνεπάγεται έκπτωση του προέδρου,…

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σοκάρει η αποκάλυψη αρχηγού της αντιτρομοκρατικής – «Υπήρξαν τρεις αποτυχημένες επιθέσεις»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σοκάρει η αποκάλυψη αρχηγού της αντιτρομοκρατικής – «Υπήρξαν τρεις αποτυχημένες επιθέσεις»

Μάλιστα αποκάλυψε ότι όσοι επιχείρησαν τις επιθέσεις τώρα είναι στη φυλακή

«Αγανακτισμένος» πιτσιρικάς: «Χάλια! Γιατί να ξεκινήσουν τα σχολεία… μια χαρά ήμασταν στις διακοπές» (Video)

«Αγανακτισμένος» πιτσιρικάς: «Χάλια! Γιατί να ξεκινήσουν τα σχολεία… μια χαρά ήμασταν στις διακοπές» (Video)

Έκπληξη προκάλεσε η απάντηση ενός μαθητή όταν ρωτήθηκε από την δημοσιογράφο πώς νιώθει τώρα που…

Καιρός: «Άστραψε και βρόντηξε» στην Εύβοια – Πάνω από 9.000 κεραυνοί στο πέρασμα της κακοκαιρίας Atena

Καιρός: «Άστραψε και βρόντηξε» στην Εύβοια – Πάνω από 9.000 κεραυνοί στο πέρασμα της κακοκαιρίας Atena

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα «χτύπησαν» σχεδόν ολόκληρη τη χώρα αλλά στην Εύβοια η νύχτα έγινε…