Εκδηλώσεις μνήμης για τον ένα χρόνο από τη νύχτα που ο Κ. Μανιουδάκης έπεσε νεκρός στα χέρια της αστυνομίας

Αρχικά ο θάνατος παρουσιάστηκε ως καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια τροχαίου ελέγχου...

received 7119267128123611 1536x864 1

Το ημερολόγιο έγραφε 1 Σεπτεμβρίου 2023 και ο Κώστας Μανιουδάκης έχανε τη ζωή του στα χέρια αστυνομικών κατά τη διάρκεια ελέγχου στην Κρήτη.
Αρχικά ο θάνατος παρουσιάστηκε ως καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια τροχαίου ελέγχου. Ο επίσημος ισχυρισμός της αστυνομίας, όπως καταγράφηκε σε δελτίο συμβάντων, αναφερόταν σε «αιφνίδιο θάνατο ιδιώτη» που «αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του».

Οι Θ. Καμπαγιάννης, Μ.Παπαδάκη και Μ. Παπαδομανωλάκης είχαν σημειώσει σε ανακοίνωσή τους ως συνήγοροι της οικογένειας, ότι αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον Κώστα Μανιουδάκη να ψυχορραγεί στο έδαφος δεμένος με χειροπέδες. Τα γυαλιά του (φωτογραφία), βρέθηκαν σπασμένα και πεταμένα κάποια μέτρα μακριά από το σημείο με κηλίδες αίματος. Οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας Βάμου εντόπισαν αιμορραγία από τραύματα στο κεφάλι. Όταν οι οικείοι του έλαβαν τη σορό, είδαν πολλαπλά σημάδια τόσο στο μέτωπο όσο και στο τριχωτό της κεφαλής.

Μάλιστα, όταν εκδόθηκε η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη επί της νεκροψίας-νεκροτομής υπήρξε μεθοδική καταγραφή πλήθους τραυμάτων, εκδορών και εκχυμώσεων στο κεφάλι του Κώστα Μανιουδάκη. Η τεκμηριωμένη έκθεση του δημόσιου ιατροδικαστή οδηγούσε στο συμπέρασμα χρήσης “θλώντος οργάνου”, καθώς το πλήθος και οι θέσεις των τραυμάτων δεν δύνανται να δικαιολογηθούν από πτώση εξ ιδίου ύψους.

Έναν χρόνο μετά, διοργανώνονται στην Κρήτη εκδηλώσεις «μνήμης και αντίστασης» για όσα έχουν συμβεί στη συγκεκριμένη υπόθεση. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για ένα τριήμερο που θα ξεκινήσει στα Χανιά την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 19:00 με ανοιχτή εκδήλωση και συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση, στο «Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των λαών». Την επόμενη μέρα, θα διοργανωθεί διαδήλωση η οποία θα ξεκινήσει από την Πλατεία 1866 στα Χανιά. Τέλος, το τριήμερο εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί με το ετήσιο μνημόσυνο στους Αρμένους Αποκορώνου.

456430310 8622151554463038 4947912327976759340 n

Ο γιος του Κώστα Μανιουδάκη, Αναστάσης, δημοσιοποίησε τις δράσεις που καλούνται από τη συνέλευση που έχει σχηματιστεί για το ζήτημα και ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σχεδόν ένας χρόνος που τα λόγια είναι περιττά για όλη την αγάπη και την αλληλεγγύη που μπορεί να αισθανθεί και να εισπράξει μια οικογένεια. Παρόλα τα στοιχεία και τα δεδομένα που υπάρχουν για την υπόθεση όπως το ιατροδικαστικό πόρισμα, την ανάλυση του βίντεο, φωτογραφίες του σημείου, μαρτυρίες και τις ανακρίβειες και τα ψέματα που έχουν ειπωθεί από την μεριά των δολοφόνων από την πρώτη κιόλας στιγμή, είμαστε ακόμα σε αναμονή εξελίξεων ως προς το νομικό κομμάτι που από τον Ιούνη δεν έχουμε νεότερη ενημέρωση».

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Ούτε μια συγγνώμη…

Σεισμοί: Αυτά είναι όλα τα ενεργά ρήγματα στην Ελλάδα – Δείτε αναλυτικά τον χάρτη

Απελπισμένες προσπάθειες στον ΣΚΑΪ για να ξελασπώσουν την κυβέρνηση: Ατάκες… «φωτιά» από Παυλόπουλο, Οικονόμου και Πορτοσάλτε (video)

Σοκάρει ο Μάριος Αθανασίου: «Υπήρξα μάρτυρας ενός πολύ δύσκολου περιστατικού – Ένα κορίτσι έπεσε θύμα βιασμού»

Σοκάρει ο Μάριος Αθανασίου: «Υπήρξα μάρτυρας ενός πολύ δύσκολου περιστατικού – Ένα κορίτσι έπεσε θύμα βιασμού»

4818913 1296x864 1

Σοκάρει ο Μάριος Αθανασίου: «Υπήρξα μάρτυρας ενός πολύ δύσκολου περιστατικού – Ένα κορίτσι έπεσε θύμα βιασμού»

«Πώς είναι δυνατόν η αστυνομία και δεν λέω για την κακή αστυνομία, την καλή αστυνομία,…

Στο τραπέζι πρόταση για κυρώσεις από την ΕΕ σε ακροδεξιούς Ισραηλινούς υπουργούς

AP195859067344

Στο τραπέζι πρόταση για κυρώσεις από την ΕΕ σε ακροδεξιούς Ισραηλινούς υπουργούς

Στο στόχαστρο ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς και ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ