Newsroom

Newsroom

Εκδήλωση συζήτηση για την Παλαιστίνη στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίο Άρεως

Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, 9.30μμ, σκηνή «Λόρδος Βύρωνας» - Ελάτε στις 14 Σεπτέμβρη στο Πεδίο του Άρεως να συζητήσουμε  για τις αιτίες αλλά και για τη στρατηγική που θα φέρει μια Λεύτερη Παλαιστίνη από τον Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο!

Picture2 1

Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο σας καλεί στην εκδήλωση που οργανώνει στα πλαίσια του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίο του Άρεως το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη στις 9.30μμ (Σκηνή “Λόρδος Βύρωνας”) για να συζητήσουμε για την έκδοση του βιβλίου “Λευτεριά στην Παλαιστίνη-Ισραήλ, ιμπεριαλισμός και Παλαιστινιακή Αντίσταση”. Την συζήτηση θα ανοίξουν o Άχμαντ Χασσάν, γραμματέας Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας, ο Γιώργος Τσιάρας, δημοσιογράφος της ΕφΣυν και ο Γιώργος Ράγκος, ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου.

Το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ συνεχίζει τη γενοκτονία στη Γάζα απειλώντας να βάλει φωτιά σε όλη τη Μέση Ανατολή με τις πλάτες των ΗΠΑ αλλά και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Τις προηγούμενες βδομαδες οι σιωνιστές δολοφόνοι έχουν εξαπολύσει τη μεγαλύτερη επίθεση από το 2002 στην βόρεια Δυτική Όχθη, απειλώντας να απλώσουν και εκεί τη φρίκη της Γάζας. Την ίδια ώρα οι “προληπτικοί” βομβαρδισμοί του Ισραήλ στον Λίβανο και την Υεμένη μέχρι τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν, απειλούν να γενικεύσουν και να κλιμακώσουν τον πόλεμο σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Και όμως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να στηρίζει απροκάλυπτα τον σφαγέα Νετανιάχου.  Στεκόμαστε αταλάντευτα στο πλευρό της Αντίστασης μέχρι τη νίκη, για μια Ελεύθερη Παλαιστίνη. Δυναμώνουμε το κίνημα αλληλεγγύης που ξεσηκώνει εκατομμύρια σε ολόκληρο τον πλανήτη, στους δρόμους, στα πανεπιστήμια, στις συναυλίες και στα θέατρα, στα γήπεδα, παντού.

Ελάτε στις 14 Σεπτέμβρη στο Πεδίο του Άρεως να συζητήσουμε  για τις αιτίες αλλά και για τη στρατηγική που θα φέρει μια Λεύτερη Παλαιστίνη από τον Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο!

Picture2

 Άχμαντ Χασσάν, γραμματέας Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας:

«Η σημασία της γνώσης και των βιβλίων είναι ανεκτίμητη στον αγώνα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας. Ο Παλαιστινιακός αγώνας δεν περιορίζεται μόνο στα όπλα και τη βία.

Η Αντίστασή μας περιλαμβάνει και τον πνευματικό αγώνα, καθώς ο πόλεμος για την αλήθεια και την ενημέρωση είναι εξίσου κρίσιμος. Οι σιωνιστές χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να διαδώσουν ψέματα και να παραποιήσουν τα γεγονότα γύρω από τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων για ανεξαρτησία και ελευθερία.

Γι’ αυτό ακριβώς ο ρόλος των συγγραφέων, των δημοσιογράφων και των διανοουμένων μας είναι τόσο σημαντικός. Μέσα από τα βιβλία, τα άρθρα και την έρευνά τους, αποκαλύπτουν την αλήθεια και αντιστέκονται στην παραπληροφόρηση. Δεν είναι τυχαίο που το Ισραήλ έχει δολοφονήσει πολλούς από αυτούς. Αυτές οι δολοφονίες είναι προσπάθειες να φιμώσουν την αλήθεια και να σβήσουν την ιστορική μνήμη του λαού μας.

Η γνώση είναι όπλο, και τα βιβλία είναι εργαλεία απελευθέρωσης. Σε αυτόν τον πνευματικό αγώνα, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι Έλληνες που έχουν συμβάλλει στη διάδοση της Παλαιστινιακής υπόθεσης. Οι μεταφράσεις βιβλίων στα ελληνικά για την Παλαιστίνη, καθώς και τα βιβλία που έχουν γραφτεί από Έλληνες συγγραφείς για το θέμα, είναι πολύτιμα μέσα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Ένα τέτοιο βιβλίο είναι και η έκδοση του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου «Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Ισραήλ, Ιμπεριαλισμός και Παλαιστινιακή Αντίσταση» που θα παρουσιαστεί στο Πεδίο του Άρεως το Σάββατο 14/9. Η Έκθεση Βιβλίου στην Αθήνα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αναδειχθούν αυτά τα έργα και να ενθαρρυνθεί το κοινό να τα διαβάσει.

Ευχαριστούμε κάθε συγγραφέα, μεταφραστή, επιμελητή και εκδότη που αφιέρωσε χρόνο για την Παλαιστίνη και την ανθρωπότητα. Μέσα από τη γνώση και τη διαφώτιση, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας και για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους. Η αλήθεια είναι το ισχυρότερο όπλο μας, και με τη στήριξη των φίλων μας, θα παραμείνει ζωντανή».

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση: Πώς βλέπουν οι πολίτες τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Έκπληξη με Τσίπρα και Κουτσούμπα

Τζίμα: Η αντίδραση στην απίστευτη ατάκα Πρετεντέρη – «Έχει αυτό το… κιλοτί μαλλί» (video)

Τάνια Τσανακλίδου: «Βρισκόμαστε στο δόγμα του σοκ – Μας έκαναν να φοβόμαστε για τα πάντα, για τον καιρό, τις αρρώστιες, την επιβίωση μας»

Δούσης: Η απάντηση στο TikTok για το «πάει μόνο στα ακριβά» – «Οι Εικόνες είναι ένα λαϊκό προϊόν» (video)

Non binary απάντησε στον Σεφερλή: «Σε θυμάμαι να κάνεις τον γκέι στην τηλεόραση με ατάκες που δεν θα ξεχάσω ποτέ»

 

 

 

Γυναικοκτονία στην Ελβετία: Επιχειρηματίας πολτοποίησε σε μπλέντερ τη σύζυγό του – Σοκάρει η έκθεση αυτοψίας

kristina joksimovic

Γυναικοκτονία στην Ελβετία: Επιχειρηματίας πολτοποίησε σε μπλέντερ τη σύζυγό του – Σοκάρει η έκθεση αυτοψίας

Ο σύζυγος παραδέχτηκε τον φόνο κατά την αναπαράσταση του εγκλήματος - Συνελήφθη μία ημέρα μετά…

Ζούλας: Φεύγοντας από την ΕΡΤ αποκάλυψε ένα απρόοπτο με μια «ιστορική» ομιλία Μητσοτάκη

Ζούλας ΕΡΤ

Ζούλας: Φεύγοντας από την ΕΡΤ αποκάλυψε ένα απρόοπτο με μια «ιστορική» ομιλία Μητσοτάκη

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας αποχαιρέτισε την ΕΡΤ με ένα παρασκήνιο από μια ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ξέσπασμα του Παναγιώτη Στάθη με πρωτοσέλιδο εφημερίδας: «Αισχρό, μην ξεράσω κιόλας με αυτά» (video)

ST

Ξέσπασμα του Παναγιώτη Στάθη με πρωτοσέλιδο εφημερίδας: «Αισχρό, μην ξεράσω κιόλας με αυτά» (video)

Αφορμή για την έντονη αντίδραση του Π. Στάθη ήταν ένα θέμα για το πρωτοσέλιδο της…

Ατύχημα σε πλοίο στη Μύκονο: Μετακινήθηκε ο καταπέλτης κατά την ώρα επιβίβασης – Βαλίτσες έπεσαν στη θάλασσα

πλοιο πλατφορμα

Ατύχημα σε πλοίο στη Μύκονο: Μετακινήθηκε ο καταπέλτης κατά την ώρα επιβίβασης – Βαλίτσες έπεσαν στη θάλασσα

Σχηματίζεται δικογραφία για τα αίτια του συμβάντος.

Άρης: Κατά του φιλικού αγώνα με τη Χαποέλ Τελ Αβίβ οι οπαδοί της ομάδας – Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους

6107129

Άρης: Κατά του φιλικού αγώνα με τη Χαποέλ Τελ Αβίβ οι οπαδοί της ομάδας – Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους

«Σαν οπαδοί του τεράστιου Συλλόγου του ΑΡΗ, που έχει στις πλάτες του 110 χρόνια ιστορίας…