Ξεκίνησαν στην Ελβετία οι συζητήσεις για το κυπριακό

Με τα κριτήρια για τις εδαφικές προσαρμογές να βρίσκονται στο επίκεντρο, ξεκίνησαν οι συζητήσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

575053c21dc524ba0b8b4dc5 4

Ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών, που γίνεται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών θα διαρκέσει για δύο ημέρες.

Περίπου στις 13:30 τοπική ώρα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, η οποία είχε ξεκινήσει στις 9 το πρωί, παρουσία των εκπροσώπων των Ηνωμένων Εθνών και μελών των διαπραγματευτικών ομάδων των δύο πλευρών.

Όπως μετέφεραν πηγές της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κυπριακό Πρακτορείο, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα αλλά είναι νωρίς να λεχθεί οτιδήποτε και συνέστησε υπομονή. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συζήτηση θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια δείπνου εργασίας όσων συμμετείχαν στην πρωινή συνάντηση που είναι ορισμένο να πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ τοπική ώρα, ενώ στο μεσοδιάστημα οι δυο ηγέτες θα πραγματοποιήσουν συσκέψεις με τις διαπραγματευτικές τους ομάδες.

Στην πρωινή συνάντηση των δυο ηγετών συμμετείχαν ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε, η Ειδική Αντιπρόσωπος των ΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, οι διαπραγματευτές Αντρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού.

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ 2048x1365 1

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας 19χρονης από…

Συναγερμός στη Νέα Χαλκηδόνα: Τηλεφώνημα για βόμβα σε τράπεζα – Έδωσαν περιθώριο μιας ώρας

Ektakti Epikairotita 0

Συναγερμός στη Νέα Χαλκηδόνα: Τηλεφώνημα για βόμβα σε τράπεζα – Έδωσαν περιθώριο μιας ώρας

Όπως ήταν φυσικό προκλήθηκε αναστάτωση, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι έλεγχοι των Αρχών στο κτήριο…