Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής για Πάρνηθα: Οι ριπές ανέμου ξεπερνούν 100 χλμ. την ώρα

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αχαρνών Θέμης Οικονόμου περιγράφει πως φαίνεται ο καπνός από το μεγάλο μέτωπο, από την πλευρά των Θρακομεκαδόνων.

GRPmR6kWgAAVZE7

Μετά την ολοκλήρωση της συντονιστικής σύσκεψης στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας την οποία συγκάλεσε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, με την συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων, Σωμάτων Ασφαλείας , των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων φορέων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης προχώρησε σε ενημέρωση για το μέτωπο της φωτιάς.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος

Στις 3 παρά 10 το μεσημέρι, ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων για τη δασική πυρκαγιά στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας. Αυτή τη στιγμή, ισχυρές επίγειες δυνάμεις, δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες και θα ενισχυθούν περαιτέρω με 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα από Θεσσαλία, Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία.

Από αέρος επιχειρούν 12 εναέρια μέσα, 4 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, η ταχύτητα των ανέμων φτάνει τα 50 χιλιόμετρα, με ριπές που ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Αυτές οι συνθήκες αλλά και το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης δυσχεραίνουν το επιχειρησιακό έργο των εναερίων μέσων. Γι’ αυτό το λόγο επιχειρούν κυρίως ελικόπτερα.

GRPij0dXsAAA3mk 

Όλες οι δυνάμεις συντονίζονται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΟΣ. Στις 3 και 47 το μεσημέρι, εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την ενημέρωση των κατοίκων στις πλησιέστερες περιοχές της πυρκαγιάς, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Γενικότερα οι συνθήκες που επικρατούν, είναι δύσκολες και επικίνδυνες.

«Κεραυνοί» Σαμαρά για Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να αποκοπεί από την κοινωνία

ΣΑΜΑΡΑΣ

«Κεραυνοί» Σαμαρά για Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να αποκοπεί από την κοινωνία

Οξύτατη επίθεση στον Κυρ. Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της εκδήλωσης στο…