Newsroom

Newsroom

Έκτακτη ενημέρωση τη Δευτέρα από τον ΕΟΔΥ – Τρομάζει η έκρηξη κρουσμάτων

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι ειδικοί - Θα επιστρέψουν άραγε οι τακτικές ενημερώσεις; 

5475439

Το 5ο κύμα της πανδημίας και η έκρηξη των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα προκαλεί ανησυχία.

Σε αυτό το φόντο έκτακτη ενημέρωση για τον κορονοϊό θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Ιουλίου από τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τη ανακοίνωση του οργανισμού:

«Τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου και ώρα 10:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Αγράφων 3-5, Μαρούσι), ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για την πανδημία COVID-19 από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Καθηγητή Παιδιατρικής κ. Θεοκλή Ζαούτη και τον Α’ Αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Αναπληρωτή Καθηγητή Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ».

Σύμφωνα με πληροφορίες η  ενημέρωση θα αφορά την πορεία της πανδημίας στη χώρα ενώ παραμένει το ερώτημα αν θα ξαναδούμε το σχήμα των καθημερινών ενημερώσεων.

Καπραβέλος: Να λάβουμε μέτρα πριν το κύμα της πανδημίας γίνει τσουνάμι

Να ληφθούν μέτρα πριν το τρέχον κύμα της πανδημίας μετατραπεί σε τσουνάμι ζήτησε μάλιστα χθες ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, προειδοποιώντας πως ήδη έχει αρχίσει να ασκείται πίεση στο σύστημα υγείας.

“Το έκτο κύμα ξεκίνησε πιο νωρίς, μας εξέπληξε κι εμάς. Το περιμέναμε, λέγαμε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και ότι προσέξτε τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα”, τόνισε ο κ. Καπραβέλος, ξεκαθαρίζοντας:

“Αν θέλουμε πραγματικά να ελέγξουμε την πανδημία, πρέπει να βάλουμε κάποια υγειονομικά πρωτόκολλα, είτε το θέλουμε είτε όχι. Το θέμα δεν είναι μόνο τα κρούσματα. Εμείς στο νοσοκομείο είχαμε στη χθεσινή εφημερία 100% αύξηση των προσελεύσεων και 500-600% αύξηση των εισαγωγών. Αδειάσαμε χειρουργική κλινική, οι επιπτώσεις πλέον και στις υπόλοιπες παθήσεις αρχίζουν να έρχονται”.

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

fvtia patra eg

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…