Έκτακτο Eurogroup στις 20 Νοεμβρίου

[…]

eurogroup

Στις 20 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει εκ νέου το Eurogroup, προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για την Ελλάδα. Αυτό ανακοίνωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνόδου στις Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι έχει βρεθεί λύση για την αποπληρωμή των ελληνικών ομολόγων που λήγουν στις 16 Νοεμβρίου.

Σε ότι αφορά τη χορήγηση της επόμενης δόσης των 31,2 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την ελπίδα ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί στη νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, με την εκταμίευση της δόσης να τοποθετείται χρονικά στα τέλη Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, πηγές που πρόσκεινται στον υπουργό Οικονομικών ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι το Συμβούλιο Εcofin αναμένεται να εγκρίνει σήμερα και επίσημα τη χορήγηση της διετούς επιμήκυνσης στην Ελλάδα για τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Ο κ. Γιούνκερ έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα μας. Η Ευρώπη αναγνωρίζει τις ελληνικές προσπάθειες, είπε προσθέτοντας ωστόσο πως η χώρα πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση όλων των απαιτούμενων δράσεων.

Από την πλευρά της η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ επεσήμανε ότι το σημαντικότερο ζήτημα είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και παραδέχτηκε ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων στο ζήτημα αυτό.

Πάντως δήλωσε ικανοποιημένη από τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης ενώ έκανε λόγο για ισχυρή αποφασιστικότητα εκ μέρους των ελληνικών αρχών σημειώνοντας ότι ήταν θετικό γεγονός η ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού.

Στην πρόοδο που έχει καταγράψει η ελληνική πλευρά αναφέρθηκε και ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Οικονομία, Όλι Ρεν ενώ κάλεσε όσους στο παρελθόν υπήρξαν επικριτικοί απέναντι στην Ελλάδα, να επαναξιολογήσουν τη στάση τους.


Ο Χάρης Δούκας «ξήλωσε» τη διοίκηση της Δημοτικής Αστυνομίας μετά το σκάνδαλο εκβιασμών

Ο Χάρης Δούκας «ξήλωσε» τη διοίκηση της Δημοτικής Αστυνομίας μετά το σκάνδαλο εκβιασμών

Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε πράξη την δήλωση του για γραμμή «μηδενικής ανοχής» μετά το σκάνδαλο…

Κλιματισμός στο αυτοκίνητο: Νέα έρευνα δείχνει πως εκτός από «κρύους» μας κρατά και ασφαλείς

Κλιματισμός στο αυτοκίνητο: Νέα έρευνα δείχνει πως εκτός από «κρύους» μας κρατά και ασφαλείς

Η χρήση του κλιματισμού στο αυτοκίνητο είναι απαραίτητη τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού γιατί, εκτός…