Newsroom

Newsroom

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Κορινθία για δεύτερο 24ωρο: Δύο πυροσβέστες τραυματίες 

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή (29/9) στην Κορινθία και η οποία σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της.

pyrkagia korinthos

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Δυτική Κορινθία, με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής, σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου και πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ κόστισε τη ζωή σε δύο νεαρούς ανθρώπους.  Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμων  στην Δυτική Κορινθία, καθώς οι άνεμοι δεν έχουν κοπάσει και υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες ανάμεσα στο χωριό Πύργος και Ζάχολη, ενώ η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Ανω Χελιδόρι.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ  τα μέτωπα που έχουν αναζωπυρωθεί βρίσκονται στο χωριά ΠύργοςΒρυσούλεςΡοζενά, Κουμαριές και Ευρωστίνα. Έχουν καεί αρκετές αγροικίες και σπίτια στις περιοχές Άνω ΛουτρόΚαλλιθέαΕλληνικό και Κορφιώτισα, ενώ αγροτικές εκτάσεις έχουν γίνει στάχτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εξαιρετικής ομορφιάς εκκλησίας της Παναγίας των Καταφυγίων, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Μηνύματα 112 για εκκένωση χωριών

Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι στάλθηκε νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη κι ‘Ανω Καλλιθέα Ξυλοκάστρου.
Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη, Άνω Καλλιθέα απομακρυνθείτε προς Σοφιανά – Ρέθι. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

«Η κατάσταση, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε την Κυριακή στην περιοχή Ροζενά, παραμένει τραγική για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα», είπε ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος. «Υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες, ενώ ήδη έχει καεί μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου της περιοχής» πρόσθεσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μάλιστα επισήμανε ότι «έχουν δοθεί μάχες με τις φλόγες κυριολεκτικά μέσα στα χωριά, όπου συνυπήρχαν, φωτιά, πυροσβέστες και κάτοικοι. Η αποψινή βραδιά είναι κρίσιμη, ώστε να μην περάσει η φωτιά στο τελευταίο κομμάτι που δεν έχει φθάσει, δηλαδή στις περιοχές Καρυά και Τρίκαλα».

Όσον αφορά τις μέχρι τώρα ζημιές που έχει προκαλέσει η φωτιά, ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ανέφερε ότι «υπάρχει ολοσχερής καταστροφή σε καλλιέργειες», ενώ όπως συμπλήρωσε, «είναι λίγα σχετικά τα σπίτια που έχουν καεί».

Δύο πυροσβέστες τραυματίες

Στο σημείο επιχειρούν 390 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 115 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Από αέρος επιχειρούν 24 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο για τον συντονισμό τους.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν. Ο ένας τραυματίας με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα κι ο δεύτερος τραυματίστηκε στο μάτι από τη βολή του νερού.

Κύπρος: Συνελήφθη ο ισοβίτης που είχε αποδράσει και έγινε η αιτία να «ξηλωθεί» ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της Αστυνομίας

kyprios isovitis xr

Κύπρος: Συνελήφθη ο ισοβίτης που είχε αποδράσει και έγινε η αιτία να «ξηλωθεί» ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της Αστυνομίας

Μετά από έρευνες τεσσάρων ημερών, οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να συλλάβουν στη Λεμεσό, τον ισοβίτη…

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Βούλιαξε ξανά από ράντζα – Νέα καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ (video)

rantza

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Βούλιαξε ξανά από ράντζα – Νέα καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ (video)

Εκατόν είκοσι έξι (126) ράντζα αναπτύχθηκαν στους διαδρόμους του νοσοκομείου "Αττικόν" μετά την εφημερία, σύμφωνα…

Μπόρις Τζόνσον: Η βασίλισσα Ελισάβετ έπασχε από καρκίνο των οστών, όλα τα άγνωστα ως τώρα που αποκάλυψε

FcIc xpXkAAhkmw

Μπόρις Τζόνσον: Η βασίλισσα Ελισάβετ έπασχε από καρκίνο των οστών, όλα τα άγνωστα ως τώρα που αποκάλυψε

«Ήξερα εδώ και ένα χρόνο ή περισσότερο ότι είχε μια μορφή καρκίνου των οστών και…