Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο στα Χανιά – Νέο μήνυμα από 112 για εκκένωση χωριών (video)

Νέο μήνυμα για εκκένωση χωριών έστειλε το 112 στους κατοίκους των χωριών Μάζα και Παπαδιανά

φωτια χανια

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Χανιά, καθώς η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στο χωριό Αγριλές Σελίνου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Νέο μήνυμα για εκκένωση χωριών έστειλε το 112  στους κατοίκους των χωριών Μάζα και Παπαδιανά, καλώντας τους να  απομακρυνθούν προς τα Τεμένια. Σημειώνεται ότι έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, που δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις. 

Τα ενεργά πύρινα μέτωπα στην περιοχή είναι πολλά, σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική. Η ΕΡΤ αναφέρει ότι υπάρχει αναζωπύρωση και στην στη Λιβάδα. Η φωτιά κετευθύνεται προς το Ροδοβάνι. Αρχικά απειλήθηκε ο Αγριλές, μετά ωστόσο οι εστίες φωτιάς «περικύκλωσαν» στην κυριολεξία τα σπίτια στη Λιβάδα και στο Ροδοβάνι, ενώ αυτή την ώρα φλόγες απειλούν τη Μάζα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο ενισχύθηκαν και στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος 130 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες του Δήμου.
YouTube video player

Σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής, Περράκη Αντώνη, στο Newsbomb.gr. επισήμανε πως επιχειρούν εναέρια μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ τόνισε πως «οι αγριεμένοι άνεμοι φουντώνουν τις διάσπαρτες εστίες».

Πρόσθεσε πως έχουν εκκενωθεί δύο οικισμοί στην περιοχή. Πρόκειται για τους οικισμούς Μάζα και Παππαδιανά, ενώ με μήνυμα από το 112 ζητήθηκε από τους πολίτες να εκκενώσουν προς Τεμένια.

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αστυνομικού που επιχείρησε να πάρει αναρρωτική με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αστυνομικού που επιχείρησε να πάρει αναρρωτική με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις

Ο συλληφθείς αστυνομικός θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα

Ολυμπιακοί Αγώνες- Το απόλυτο φιάσκο : Ακύρωσαν το γκολ της Αργεντινής δύο ώρες μετά το ματς! (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες- Το απόλυτο φιάσκο : Ακύρωσαν το γκολ της Αργεντινής δύο ώρες μετά το ματς! (video)

Διακοπή, ένταση και ένα γκολ που ακυρώθηκε δύο ώρες αφότου σημειώθηκε είχε το μενού στο…