ΕΛΑΣ: 24ωρη επιτήρηση των εφοριών

[…]

Σε 24ωρη επιτήρηση των Δ.Ο.Υ. όλης της χώρας με πεζές και εποχούμενες περιπολίες προχωρά η ΕΛΑΣ. Ήδη το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει εκδώσει σχετική διαταγή σύμφωνα με την οποία οι περιπολίες θα πρέπει να γίνονται κυρίως κατά τις ώρες συναλλαγής με το κοινό αλλά και τις νυχτερινές ώρες για την πρόληψη και αποτροπή κάθε έκνομης ενέργειας.

Παράλληλα οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ έχουν ενημερώσει τους προϊσταμένους των Δ.Ο.Υ. για την αναγκαιότητα λήψης εξ ιδίων μέτρων ασφάλειας (συστήματα συναγερμού, κλειστό σύστημα τηλεόρασης, θωρακισμένες πόρτες, κιγκλιδώματα στα παράθυρα κλπ), καθώς επίσης και πρόσληψης προσωπικού που προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν. 1339/1983 ή ανάθεσης της φύλαξης αυτών σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας.

Όπως μαρτυρούν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΑΣ, το 2011 παρατηρήθηκε σημαντική μείωση ληστειών σε βάρος των Δ.Ο.Υ. σε όλη τη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2010 διαπράχθηκαν 18 ληστείες, ενώ τον περασμένο χρόνο μόλις τέσσερις.

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τους έξι κατηγορούμενους που απολογήθηκαν την Παρασκευή (19/7) για τη συμμετοχή…