Έλληνας ιερέας στη Νίκαια της Γαλλίας μιλά για τις δραματικές στιγμές που ζει η πόλη

Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στη Νίκαια της Γαλλίας κατά τη χθεσινή επίθεση με φορτηγό που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 80 ανθρώπους διηγήθηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ιερέας Μιχαήλ Σεληνιωτάκης, που ζει μόνιμα στη γαλλική πόλη.

578879141dc52442698b45b2

«Καθόμασταν στη βεράντα του σπιτιού μου και παρακολουθούσαμε το σόου βεγγαλικών για την Εθνική Εορτή της Γαλλίας. Ξαφνικά ακούστηκε ένας τρομακτικός θόρυβος. Από την τηλεόραση μάθαμε ότι ένα φορτηγό μπήκε μέσα στο πλήθος», ανέφερε ο Έλληνας ιερέας, προσθέτοντας ότι εξ όσων γνωρίζει δεν υπάρχουν μέλη της ελληνικής κοινότητας της πόλης (η οποία κατά τον ίδιο αριθμεί περίπου 80 οικογένειες) που να τραυματίστηκαν ή να σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Ερωτηθείς αν υπήρχε φόβος για τρομοκρατικό χτύπημα, ο ιερέας απάντησε: «Όλο το προηγούμενο διάστημα μας είχαν επιστήσει την προσοχή να αποφεύγουμε τις εξόδους. Συζητιόταν ότι στη μέρα της εθνικής εορτής κάποιοι θα αντιδράσουν. Είναι ήσυχα εδώ, δεν είχαμε δείγματα, αλλά το περιμέναμε».

Αναφορικά με τη μουσουλμανική κοινότητα της Νίκαιας, υπογράμμισε ότι αυτή είναι «αρκετά μεγάλη», ωστόσο μέχρι τώρα δεν υπήρχαν προβλήματα και όλοι ζούσαν αρμονικά.

f

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αναβάλλεται η πρεμιέρα του στους Ολυμπιακούς – Άνω-κάτω το πρόγραμμα λόγω βροχής

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αναβάλλεται η πρεμιέρα του στους Ολυμπιακούς – Άνω-κάτω το πρόγραμμα λόγω βροχής

Αύριο είναι και η πρεμιέρα της Μαρίας Σάκκαρη σε μονό (αντίπαλος η Ντάνκα Κόβινιτς) και…