Εντάλματα σύλληψης για όλους τους προέδρους της ΑΕΚ από το 2004

[…]

Εντάλματα σύλληψης σε βάρος όλων των προέδρων της ΑΕΚ από το 2004 κι έπειτα εξέδωσαν, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Οι επικεφαλής της ΠΑΕ ΑΕΚ από το 2004, ήταν οι Ντέμης Νικολαΐδης, Γιώργος Κιντής, Νίκος Θανόπουλος και Σταύρος Αδαμίδης. Τα εντάλματα σε βάρος των τεσσάρων ανδρών αφορούν υπέρογκα χρέη της ΠΑΕ προς το Δημόσιο.

Ήδη σήμερα το πρωί συνελήφθη ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδρέας Δημητρέλος. Ο κ. Δημητρέλος παρουσιάστηκε αυτοβούλως το μεσημέρι της Πέμπτης στις αρμόδιες αρχές, αφού ενημερώθηκε για το ένταλμα το οποίο εξεδόθη εις βάρος του. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο κ. Δημητρέλος συνελήφθη “για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 170.865.122€”.

Το ύψος του ποσού φτάνει σε αυτά τα επίπεδα επειδή υπολογίζεται το πρωτογενές χρέος της ΠΑΕ, πριν την υπαγωγή της στο άρθρο 44. Την ίδια στιγμή η διοίκηση της ΑΕΚ αδυνατεί να καταβάλει τις δόσεις που προβλέπονται για την εξόφληση του χρέους. Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο εκκρεμεί η καταβολή δόσης ύψους 1,25 εκατ. €!

Ο Ανδρέας Δημητρέλος συνελήφθη ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, παρότι δεν έχει δημιουργήσει ο ίδιος τα χρέη. Ο ίδιος, σύμφωνα με πηγές, γνώριζε και είχε εκμυστηρευτεί σε συνεργάτες του ότι πρόκειται να συλληφθεί.

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

Τραυματίστηκε ο υποδιοικητής της ΠΥ Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης από εναέριο μέσο