Έπαιξαν Θεοδωράκη σε ελληνική εκκλησία στην Αγγλία και έγινε ολόκληρο θέμα – «Κανείς δεν ζήτησε ευλογία» (video)

Χαμός στο Μπράιτον της Αγγλίας μετά από μια συναυλία που έκαναν οι Έλληνες της περιοχής, με τον αρχιμανδρίτη να αντιδράει

Τις Δικαιοσύνης 0 19 screenshot

Τεράστιες αντιδράσεις προκλήθηκαν στο Μπράιτον της Αγγλίας μετά από συναυλία που διοργάνωσαν Έλληνες της περιοχής σε εκκλησία, με τον αρχιεπίσκοπο Μεγάλης Βρετανίας να αντιδράει έντονα επειδή δεν ζητήθηκε η άδεια του.

Πιο συγκεκριμένα Έλληνες κάτοικοι του Χόουβ αποφάσισαν να κάνουν ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Σταύρο Ξαρχάκο, με ακόμα 100 συμπατριώτες μας να δίνουν το παρόν στον ναό της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Αγίας Τριάδας του Μπράιτον.

Από ό,τι φαίνεται όμως αυτό δεν άρεσε καθόλου στον αρχιεπίσκοπο Μέγάλης Βρετανίας Νικήτα, ο οποίος δήλωσε: «Δεν είχα γνώση, καμία ενημέρωση, κανείς δεν ζήτησε άδεια, ούτε ευλογία. Τέτοιες εκδηλώσεις εγώ δεν τις ευλογώ και δεν δίνω άδεια. 

Μπορεί να γίνει μια συναυλία με εκκλησιαστικά τροπάρια, με ύμνους, μέχρι και τον εθνικό ύμνο λέμε στην εκκλησία, αλλά όχι τέτοιες εκδηλώσεις. Πριν λίγο υπέγραψα επιστολή την οποία στέλνουμε στον ιερέα και στην επιτροπή εκεί. Λυπούμαι πάρα πολύ που ο κόσμος μας κατηγορεί χωρίς να ξέρει. Είναι πολύ λεπτό θέμα και δεν είναι χριστιανικό να κατηγορείς χωρίς να γνωρίζεις. Να ντρέπεται ο κόσμος για αυτά που λέει και γράφει».

Από την πλευρά του, θέση για το περιστατικό πήρε και ο Αρχιμανδρίτης Γερμανός Κουρκούνης, αιρετικός προϊστάμενος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Αγίας Τριάδας του Μπράιτον και Χόουβ, ο οποίος επισήμανε ότι αυτός έδωσε την άδεια, τονίζοντας: «Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ελληνική γλώσσα εδώ στην Αγγλία».

Ενώ, μουσικός του Rebetiko Carnival είπε επί του θέματος: «Το event αυτό διοργανώθηκε από μέλη της ελληνικής κοινότητας του Brighton της Αγγλίας, ο χώρος δεν επιλέχθηκε από μέλη του μουσικού σχήματος. Παρόλα αυτά εδώ στην Αγγλία τελούνται κατά καιρούς συναυλίες μέσα σε εκκλησίες, είτε καθολικές είτε ορθόδοξες, αρκεί βέβαια το περιεχόμενο να μην είναι προσβλητικό ή προκλητικό. Η συναυλία αυτή είχε ως σκοπό την προώθηση του ελληνισμού με τραγούδια που προάγουν αξίες όπως η ειρήνη, η ελευθερία, η καλοσύνη, η αγάπη και τα λοιπά, αξίες που προάγει και η θρησκεία μας». 

Οι ειδήσεις σήμερα:

Σοκάρει ο Κοντογιαννίδης: «Το σπίτι είναι παράταιρο, είναι νεκροταφείο, ντροπή» (video)

κοντογιαννίδης

Σοκάρει ο Κοντογιαννίδης: «Το σπίτι είναι παράταιρο, είναι νεκροταφείο, ντροπή» (video)

«Να πούμε ότι είμαστε χαρούμενοι επειδή σώσαμε το σπίτι;», αναρωτήθηκε ο Παύλος Κοντογιαννίδης

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Ήθελε προσπάθεια για να μην πάρουμε μετάλλιο, τόσο πολύ αδικηθήκαμε» (video)

platanioti 7515e

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Ήθελε προσπάθεια για να μην πάρουμε μετάλλιο, τόσο πολύ αδικηθήκαμε» (video)

«Δεν είναι ότι μόνο η Ελλάδα αδικήθηκε, αδικήθηκαν κι άλλες χώρες», τόνισε η Ευ. Πλατανιώτη

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

pexels kapish mak 586437 1361814

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

«Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε καθώς κολυμπούσε και να μην το κατάλαβαν εκείνη…