Επανήλθε η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

[…]

Επανέρχεται η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και για 200.000 αυτοαπασχολούμενους, που περιλαμβάνονταν στο άρθρο 49 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας. Αφού οριστικοποιήθηκαν οι διαβουλεύσεις με την τρόικα και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , η ρύθμιση θα επανακατατεθεί τελικώς ως τροπολογία.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός, Γιώργος Κουτρουμάνης αναφέρει ότι εξετάζεται η δυνατότητα έκδοσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, αφού η Βουλή ολοκλήρωσε τις εργασίες της την Μεγάλη Τρίτη και δεν υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης και ψήφισης ενώπιον του ελληνικού κοινοβουλίου. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσω το σώμα ότι πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαβούλευσης των συνεργατών μου με το τεχνικό κλιμάκιο Του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και υπήρξε θετική εξέλιξη για τις ρυθμίσεις που έχουμε εισηγηθεί”, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο κ. Κουτρουμάνης.

Οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προβλέπουν ότι τραπεζικοί λογαριασμοί ύψους μέχρι 2.000 ευρώ δεν μπορούν να κατασχεθούν για χρέη προς τις τράπεζες και στις ρυθμίσεις των υπερχρεωμένων εντάσσονται και έμποροι και επαγγελματίες μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ.

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τους έξι κατηγορούμενους που απολογήθηκαν την Παρασκευή (19/7) για τη συμμετοχή…