«Έπιανε τα γεννητικά μου όργανα, πάγωσα σαν νεκρή» – Πρωταθλήτρια της ενόργανης μηνύει τον προπονητή της

«Με έγδυνε στο πάνω μέρος (στο κάτω φορούσα σορτσάκι) μου έλεγε να ξαπλώσω μπρούμυτα στο κρεβάτι και ερχόταν από πάνω μου και έτριβε το γεννητικό του όργανο πάνω στους γλουτούς μου»

sports 2262083 1280

Συγκλονιστικά και ταυτόχρονα ανατριχιαστικά είναι όσα καταγγέλλει στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής σε βάρος ομοσπονδιακού προπονητή τον οποίο καταγγέλλει για τα αδικήματα της απόπειρας βιασμού, κατάχρησης ανηλίκου και προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Πρόκειται για νέα υπόθεση «metoo» στο χώρο της ενόργανης γυμναστικής που έφτασε ενώπιον της Δικαιοσύνης μέσω του δικηγόρου της πρωταθλήτριας Αλέξανδρου Αδαμίδη.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η πρωταθλήτρια της ενόργανης, ο προπονητής ξεκίνησε να την κακοποιεί λεκτικά και σωματικά από την τρυφερή ηλικία των 14 ετών. Στη συνέχεια όμως τα πράγματα πήραν νέα τροπή. Ο προπονητής άρχισε να την παρενοχλεί διαρκώς σεξουαλικά και κάποια στιγμή αποπειράθηκε να την βιάσει.

«…Άρχισε να με φιλάει στο στήθος και στον λαιμό μου ενώ με το χέρι του έπιανε τα γεννητικά μου όργανα. Εγώ πάγωσα σαν να ήμουν νεκρή, δεν μιλούσα και κυριολεκτικά παρέλυσα..» αναφέρει η πρωταθλήτρια της ενόργανης στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το documentonews.gr παραθέτει όσα συγκλονιστικά καταγγέλλει η πρωταθλήτρια της ενόργανης στη μηνυτήρια αναφορά για την αρρωστημένη δράση του προπονητή. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν και όσα σημειώνει ο δικηγόρος Αλέξανδρος Αδαμίδης για «κορυφαίους παράγοντες, αθλητές και προπονητές του χώρου» της ενόργανης, καθώς όπως υπογραμμίζει «γνώριζαν και σιώπησαν». Πάμε να δούμε όμως ανατριχιαστικά περιγράφει η πρωταθλήτρια της ενόργανης.

«Προσβολές, βρισιές και σωματική κακοποίηση»

Σύμφωνα την πρωταθλήτρια της ενόργανης, όλα συνέβησαν από το 2012, όταν η ίδια ήταν 14 ετών έως και το 2017 που είχε γίνει πλέον 19 ετών. Ο καταγγελλόμενος προπονητής αρχικά ξεκίνησε να την κακοποιεί λεκτικά και σωματικά.

«…Το έτος 2012 (ετών 14) είχα ένα σοβαρό τραυματισμό στο πόδι μου με αποτέλεσμα να χάσω τους αγώνες εκείνης της χρονιάς και εξαιτίας αυτού ξεκίνησε η πολύ άσχημη συμπεριφορά, οι προσβολές, οι βρισιές (λεκτική βία) και η σωματική κακοποίηση.

Έλεγα ότι πονάω απίστευτα όμως κανείς δεν με πίστευε, με έβαζε να κάνω κανονικά προπόνηση κυριολεκτικά κουτσή. Με έβαζε σε κουβά με πάγο και κρύο νερό ώστε να μην καταλαβαίνω το πόδι μου και μετά από ώρα έμπαινα στα όργανα και έκανα προγράμματα φυσικά πονώντας φοβερά και προσπαθώντας να μην χτυπήσω χειρότερα γιατί το ένα μου πόδι πατούσε κυριολεκτικά μισό (μέχρι το μισό πέλμα).

Με αποκορύφωμα μια μέρα στην προπόνηση που έκλαιγα από τον πόνο βρήκα το θάρρος να πω στον τότε προπονητή μου πως δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ να συνεχίσω, δεν μπορώ να περπατήσω, πονάω πάρα πολύ!

Δεν είχα πάει στο γιατρό μέχρι τότε γιατί δεν με άφηνε εκείνος να πάω προφανώς επειδή ήξερε πως δεν λέω ψέματα όντως πονάω και είχα σοβαρό θέμα στο πόδι μου και αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορώ να πάω σε αγώνα.

Η απάντηση του εκείνη την ημέρα ήταν να με διώξει από την προπόνηση όμως πριν πάρω τα πράγματα μου να φύγω με τράβηξε από το χέρι με πήγε στα αποδυτήρια των αγοριών που δεν ήταν κανείς (τα αγόρια δεν είχαν προπόνηση εκείνη την ημέρα) και όπως με κοίταζε αγριεμένος, με έπιασε από τον λαιμό με σήκωσε και με κόλλησε πίσω στον τοίχο ενώ ταυτόχρονα με έβριζε.

Λίγα λεπτά μετά έφυγα από το γυμναστήριο με κλάματα και ενημέρωσα τους γονείς μου για το περιστατικό».

«Τριβόταν πάνω μου ακουμπώντας τα γεννητικά του όργανα»

Στην ηλικία των 16 ετών ξεκίνησε και η σεξουαλική της παρενόχληση από τον προπονητή, ενώ παράλληλα συνέχισε να την κακοποιεί λεκτικά ασκώντας της τεράστια ψυχολογική πίεση.

«Το 2014 (ετών 16) εκτός από την λεκτική και τη σωματική βία ξεκίνησε και η σεξουαλική παρενόχληση. Αδιαθέτησα και άρχισε να αλλάζει το σώμα μου και άρχισε συνεχόμενα σχόλια σχεδόν καθημερινά (πώς έχεις γίνει έτσι, έχεις κάνει βυζιά και κώλο σαν της μάνας σου)» καταγγέλλεται στη μηνυτήρια αναφορά.

Η πρωταθλήτρια περιγράφει τον αρρωστημένο τρόπο δράσης του προπονητή.

«..Σε όλους τους αγώνες εσωτερικού και εξωτερικού έψαχνε την ευκαιρία να μένουμε οι δύο μας με την πρόφαση να μου κάνει μασάζ και να μου μιλάει για τους αγώνες με αποτέλεσμα να με γδύνει κυρίως στο πάνω μέρος και να τρίβεται πάνω στα γεννητικά μου όργανα.

Με τον ίδιο τρόπο έψαχνε ευκαιρία για να κάνει το ίδιο και στο εθνικό κέντρο του Αγίου Κοσμά όταν έφευγαν όλοι από το γυμναστήριο.

Η λεκτική βία δεν σταμάτησε ποτέ, όταν δεν έκανα προπόνηση όπως ήθελε εκείνος άχρηστη με ανέβαζε, ανίκανη με κατέβαζε και με μείωνε συνέχεια σαν αθλήτρια, σαν άνθρωπο και σαν άτομο..».

«Έτριβε το γεννητικό του όργανο πάνω στους γλουτούς μου»

Η λεκτική και σωματική βία αλλά και η σεξουαλική παρενόχληση της πρωταθλήτριας, συνεχίστηκε όπως ισχυρίστηκε και το 2015, όταν ήταν 17 ετών.

«..Στους αγώνες του εξωτερικού παρόλο που δεν μπόρεσε να βρει την ευκαιρία γιατί εγώ ήμουν με τις συναθλήτριές μου συνέχεια στο δωμάτιο, βρήκε τρόπο με πρόφαση να μου κάνει διατάσεις με έβαζε να ξαπλώνω μπρούμυτα και ανάσκελα, ανέβαινε πάνω μου φορώντας πάντοτε φόρμα και έτριβε τα γεννητικά του όργανα πάνω μου.

Εγώ σφιγγόμουν κι έτρεμα κι μετά από λίγη ώρα σταματούσε και σηκωνόταν..» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Το 2016, όταν η πρωταθλήτρια ήταν 18 ετών, ο καταγγελλόμενος προπονητής «μείωσε ελάχιστα τη λεκτική και σωματική βία» σε βάρος της, αλλά «άρχισε πιο έντονα τη σεξουαλική παρενόχληση». Όσα περιγράφει πραγματικά προκαλούν ανατριχίλα.

«…Σε όλους τους αγώνες του εξωτερικού επειδή πλέον ήμουν μόνη μου χωρίς τις συναθλήτριες μου και βρήκε την ευκαιρία σε όλους τους αγώνες να έρχεται στο δωμάτιο μου με την πρόφαση να μου κάνει μασάζ και να μου μιλάει για τους αγώνες.

Με έγδυνε στο πάνω μέρος (στο κάτω φορούσα σορτσάκι) μου έλεγε να ξαπλώσω μπρούμυτα στο κρεβάτι και ερχόταν από πάνω μου και έτριβε το γεννητικό του όργανο πάνω στους γλουτούς μου.

Ακόμα και αν δεν το κατάφερνε στο ξενοδοχείο έβρισκε την ευκαιρία στα γυμναστήρια για να μου κάνει διατάσεις όπως έλεγε ενώ ακουμπούσε κανονικά πάνω μου και έτριβε τα γεννητικά του όργανα…».

«Με έγδυνε και με ξάπλωνε για να μου κάνει μασάζ»

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η πρωταθλήτρια, η αρρωστημένη δράση του προπονητή κορυφώθηκε όταν το νεαρό κορίτσι ενηλικιώθηκε.

«…Εκείνη την χρονιά ενηλικιώθηκα και από τότε τα περιστατικά στο γυμναστήριο ήταν πολύ πιο συχνά. Μου έκανε “διατάσεις” καθημερινά και ενώ είχε κολλήσει τα γεννητικά του όργανα πάνω στα δικά μου (εκείνος φορούσε βερμούδα και εγώ σορτσάκι προπόνησης) ξεκίνησε να με ρωτάει αν ένιωθα κάτι και αν καταλάβαινα τί γινόταν.

Σχεδόν καθημερινά όταν έφευγαν όλοι από το γυμναστήριο με πήγαινε στα αποδυτήρια του εθνικού κέντρου στον Άγιο Κοσμά με έγδυνε και με ξάπλωνε για να μου κάνει “μασάζ” με τον ίδιο τρόπο όπως τις προηγούμενες φορές.

Εγώ προσπαθούσα να καλύψω το στήθος μου όταν μου έβγαζε την μπλούζα και το μπουστάκι και εκείνος μου έλεγε: «εμένα ντρέπεσαι; Τον άντρα σου, τον γκόμενο σου, τον φίλο σου;» Και μετά με γυρνούσε ο ίδιος σπίτι μου..».

Η απόπειρα βιασμού σε βάρος της

Το 2017, όταν η πρωταθλήτρια ήταν 17 ετών, οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις του προπονητή σε βάρος της συνεχίστηκαν ακόμη περισσότερο. Όπως καταγγέλλει κάποια στιγμή αποπειράθηκε να τη βιάσει.

«….Η σεξουαλική παρενόχληση δεν σταμάτησε, προσποιούμενος να μου κάνει διατάσεις και μασάζ, τριβόταν πάνω μου ακουμπώντας τα γεννητικά του όργανα, προσπαθώντας να μου ανοίξει τα πόδια, γυρνώντας με πότε μπρούμυτα και πότε ανάσκελα και με ρωτούσε αν ένιωθα κάτι σκληρό και ηδονικό.

Παράλληλα, με ρωτούσε συνέχεια αν κατάλαβα τί του είχα κάνει και πόσο είχε ερεθιστεί. Αυτά γίνονταν επανειλημμένα αρκετές φορές και στους αγώνες του εξωτερικού και στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου στο εθνικό κέντρο του Αγίου Κοσμά, παρά τις προσπάθειές μου να τον αποφύγω με διάφορες δικαιολογίες και κυρίως επιδιώκοντας πάντοτε να συναναστρέφομαι με άλλες συναθλήτριες ώστε να μην μένω μόνη μαζί του.

Το χειρότερο για μένα συνέβη τον Ιούνιο του 2017 όταν στο τέλος μιας προπόνησης με πήγε στα αποδυτήρια της ρυθμικής δίπλα από την αίθουσα της ενόργανης (με πήγαινε σχεδόν καθημερινά εκεί με την δικαιολογία ότι είχε ζυγαριά και με έγδυνε και με έπιανε παντού στο σώμα μου για να δει αν είχα παχύνει), εκείνη την ημέρα λοιπόν αφού είχαν φύγει όλοι από το γυμναστήριο με πήγε δίπλα μου έβγαλε το αθλητικό μου μπουστάκι, με ξεγύμνωσε από τη μέση και πάνω, με ξάπλωσε ανάσκελα στο κρεβάτι του μασάζ που είχε εκεί ανέβηκε πάνω μου, άρχισε να με φιλάει στο στήθος και στον λαιμό μου ενώ με το χέρι του έπιανε τα γεννητικά μου όργανα.

Εγώ πάγωσα σαν να ήμουν νεκρή, δεν μιλούσα και κυριολεκτικά παρέλυσα.

Μετά από λίγο με ρώτησε αν ένιωθα κάτι με αυτό που έκανε και εγώ κατάφερα να βρω τη φωνή μου και να του πω απλώς ΟΧΙ ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσα να βάζω δύναμη στα πόδια μου για να παραμείνουν όσο πιο κλειστά γίνεται.

Τότε εκείνος ξαναλέει «δεν μπορεί κάτι θα αισθάνεσαι» και του απαντάω ξανά «ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ» – Τότε έφυγε από πάνω μου, μου είπε να ντυθώ φύγαμε από τα αποδυτήρια και με γύρισε σπίτι μου».

«Άρχισε να με χαϊδεύει ..δήθεν για να δει αν είχα πάρει κιλά»

Η σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος της συνεχίστηκε και μετά την απόπειρα βιασμού. Η πρωταθλήτρια περιγράφει ένα περιστατικό που βίωσε κατά την διάρκεια προπόνησης στο εξωτερικό.

«Τον Δεκέμβριο του έτους 2017 είμαστε στην Ουκρανία για προπόνηση. Εγώ ήμουν εκεί κοντά μήνα και μετά ήρθε ο (προπονητής).

Το πρώτο βράδυ που ήρθε μου είπε να πάω στο δωμάτιο για να τον ενημερώσω για τις προπονήσεις και εκείνος με έγδυσε εντελώς από πάνω και από κάτω ήμουν μόνο με το εσώρουχο και άρχισε να με χαϊδεύει και να με πιάνει παντού δήθεν για να δει αν είχα πάρει κιλά, στην πραγματικότητα σε με χάιδευε στο στήθος, στους γλουτούς και γύρω από το γεννητικό μου όργανο.

Όταν κατάλαβε ότι δυσανασχετούσα ξεφυσώντας, σταμάτησε να με ακουμπάει και να με χαϊδεύει μου λέει έχεις παχύνει πολύ, χάλια έχεις γίνει, πώς είσαι έτσι; Ντύσου, σήκω φύγε και θα τα πούμε αύριο στην προπόνηση. Λίγες μέρες μετά επιστρέψαμε Ελλάδα και δεν ξανακάναμε προπόνηση μαζί ποτέ γιατί τον είχαν διώξει από την ομοσπονδία».

Και άλλες καταγγελίες σε βάρος του προπονητή

Δεν είναι η πρώτη φορά που πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής καταγγέλλει το συγκεκριμένο προπονητή, καθώς ήταν μεταξύ των προπονητών που είχαν καταγγείλει το 2021 και 2022, δεκάδες αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής.

Πιο αναλυτικά, όπως επισημαίνεται στη μηνυτήρια αναφορά, παρόμοιες καταγγελίες σε βάρος του προπονητή έχουν καταθέσει άλλες τέσσερις αθλήτριες κατά το παρελθόν.

Ωστόσο, «όλες οι ως άνω καταγγελίες, ποινικά τέθηκαν στο αρχείο λόγω παραγραφής των αδικημάτων».

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται «υπάρχουν και τουλάχιστον άλλες δύο περιπτώσεις κακοποιήσεων αθλητριών από τον ίδιο, οι οποίες τελικά δεν προχώρησαν σε καταθέσεις επίσημα».

Δικηγόρος Αδαμίδης: Γνώριζαν και σιώπησαν

Σε δήλωσή του στο documentonews.gr, ο δικηγόρος της πρωταθλήτριας της ενόργανης, Αλέξανδρος Αδαμίδης υποστηρίζει πως το αδίκημα για το οποίο καταγγέλλεται ο προπονητής «είναι απαράγραπτο», ενώ προαναγγέλλει και περαιτέρω ενέργειές, διότι όπως υποστηρίζει «είναι γνώστες κορυφαίοι παράγοντες, αθλητές και προπονητές του χώρου και σιώπησαν».

Για το λόγο αυτό «εξετάζεται και η ποινική δίωξη εναντίον τους για παρασιώπηση εγκλήματος».

adamidis 300x300 1

Ειδήσεις σήμερα: 

Βοιωτία: Τέσσερις άνδρες απήγαγαν 32χρονη από παραλία και τη βίασαν – Σοκάρει η καταγγελία της

Γιατρός αφιερώνει τραγούδι στον Άδωνι – «Είσαι η λαχτάρα μου, όταν πήζει η κ… μου» (video)

Θεσσαλία: Μηνυτήρια αναφορά Κουρέτα μετά την αποκάλυψη Documento για το θάψιμο ζωντανών αιγοπροβάτων

24χρονη Κινέζα influencer έσκασε από το φαγητό και πέθανε – Τι είναι η τάση Mukbang που μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο (video)

Αποκαλυπτικό βίντεο καταγράφει το λιμάνι της Σαντορίνης κατά την «απόβαση» τουριστών – Απίστευτες εικόνες

σαντορινη

Αποκαλυπτικό βίντεο καταγράφει το λιμάνι της Σαντορίνης κατά την «απόβαση» τουριστών – Απίστευτες εικόνες

Η εικόνα που δημιουργείται στο λιμάνι της Σαντορίνης επιβεβαιώνει την έλλειψη μέριμνας και υποδομών για…

Οι 15 περιοχές που σημείωσαν ρεκόρ θερμοκρασίας: Το Meteo συγκρίνει τον περσινό καύσωνα με τον φετινό

meteo καύσωνας

Οι 15 περιοχές που σημείωσαν ρεκόρ θερμοκρασίας: Το Meteo συγκρίνει τον περσινό καύσωνα με τον φετινό

Δείτε τα γραφήματα και τα αποτελέσματα του Meteo για τον καύσωνα του 2023 και αυτόν…

Πάτρα: Δεύτερη έγκυος παρουσίασε επιπλοκή και πέθανε το βρέφος της – Στην ίδια κλινική με την 38χρονη που πέθανε χθες

pregnant 2640994 1280

Πάτρα: Δεύτερη έγκυος παρουσίασε επιπλοκή και πέθανε το βρέφος της – Στην ίδια κλινική με την 38χρονη που πέθανε χθες

Ένα δεύτερο σοκαριστικό περιστατικό έγινε στην Πάτρα μέσα σε λίγες ώρες με έγκυο να χάνει…

Η ΕΡΤ έκοψε τον Πολάκη σε on air παρέμβαση για «καυτά» θέματα – Τι αναφέρει ο ίδιος (video)

ΕΡΤ Πολάκης

Η ΕΡΤ έκοψε τον Πολάκη σε on air παρέμβαση για «καυτά» θέματα – Τι αναφέρει ο ίδιος (video)

«Η τηλεοπτική χούντα ξαναχτύπησε», αναφέρεται στην οργισμένη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για την ΕΡΤ