Επιμένει στο αφήφημα ο Μαρινάκης: Το «σκάνδαλο Novartis» ήταν μια ενορχηστρωμένη και κακοστημένη σκευωρία

Με αφορμή ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα για τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχίζει να υποστηρίζει το κυβερνητικό αφήγημα ότι το «σκάνδαλο Novartis», ήταν μια πολύ κακοστημένη σκευωρία

μαρινακης παυλος

Με αφορμή ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα για τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχίζει να υποστηρίζει το κυβερνητικό αφήγημα ότι το «σκάνδαλο Novartis», ήταν μια πολύ κακοστημένη σκευωρία που κατέρρευσε με πάταγο, με στόχο την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπόθεση που έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκίας στη σύγχρονη Ελλάδα, για τον κυβερνητικο εκπρόσωπο είναι απλά μια κακοστημένη σκευωρία που κατέρρευσε με πάταγο, με στόχο την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία ότι ο πολυεθνικός φαρμακευτικός κολοσσός Novartis δωροδόκησε πρώην πρωθυπουργούς, κορυφαίους πολιτικούς και χιλιάδες γιατρούς σε βιομηχανική κλίμακα σε πολλές χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ, ταρακουνήθηκε για τα καλά προσπαθώντας να κουκουλώσει την υπόθεση. Μάλιστα το σκάνδαλο είχε αποκαλύψει σοβαρές απειλές για την ελευθερία του Τύπου, υπό τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία προσπάθησε να φιμώσει τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, να παρέμβει στη δικαστική διαδικασία και να επιτεθεί σε δημοσιογράφους.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο Παύλος Μαρινάκης, έχοντας ως παράδειγμα το ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα για τους προστατευόμενους μάρτυρες ,  τους οποίους στελέχη της κυβέρνησης κατηγορούσαν ως «κουκουλοφόρους» και «ψευδομάρτυρες», ενώ ήταν προστατευόμενοι και στις ΗΠΑ και στη συνέχεια κλήθηκαν και από την ίδια την ελληνική Δικαιοσύνη καθώς μέσω της δικαστικής συνδρομής για να δώσουν πληροφορίες που είχαν καταθέσει  στις αμερικανικές αρχές υπό καθεστώς προστασίας,  επαναφέρει το θέμα κάνοντας λόγο πως πρέπει να αρθεί το καθεστώς προστασίας τους, επειδή χρηματίστηκαν.

Όπως σημειώνει  «οι προστατευόμενοι, από τις κουκούλες, μάρτυρες, εκείνοι οι «αθώοι άνθρωποι που δεν άντεχαν να βλέπουν το άδικο», πληρώθηκαν αδρά για τις υπηρεσίες τους, λαμβάνοντας 26 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλα 30 εκατομμύρια ο δικηγόρος τους, με τους φόρους, μάλιστα, πληρωμένους».

Μάλιστα όπως προανναγέλει, χάρη στο νέο νομικό πλαίσιο που θέσπισε η κυβέρνηση υπάρχουν πλέον τα κατάλληλα εργαλεία, αν το κρίνει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, για να χυθεί άπλετο φως. «Tώρα η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει – με βάση και τα νέα δεδομένα – αν θα βγουν οι κουκούλες από τους προστατευόμενους μάρτυρες των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για να δώσουν και εκείνοι εξηγήσεις για τα έργα και τις ημέρες τους αλλά και τους καθοδηγητές τους» αναφέρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Στο ίδιο μήκος κύμματος και ο υπουργός Υγείας,  Αδωνις Γεωργιάδης που  προχώρησε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα “Χ” τονίζοντας ότι πλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη μη άρση του καθεστώτος προστασίας ενώ όπως αναφέρει το μείζον πλέον είναι “να μάθουμε ποιοι τους έβαλαν να κάνουν τις ψευδείς καταγγελίες”. Ο ίδιος σε νεότερη ανάρτηση εξηγεί πως η ελληνική νομοθεσία απαγορεύει στους προστατευόμενους μάρτυρες να αποβλέπουν σε ίδιον όφελος και πως πλέον οι ενέργειες της Δικαιοσύνης αποτελούν μονόδρομο.

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…