Επίθεση ενόπλων στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Ανέλαβαν την ευθύνη οι Ταλιμπάν

[…]

kabul

Την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, το οποίο επιβεβαίωσε την επίθεση, μια ομάδα ανταρτών πήρε θέσεις σε ένα υπό κατασκευή κτήριο δίπλα από το αεροδρόμιο γύρω στις 4:30 (τοπική ώρα). Στη συνέχεια οι αντάρτες άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα και ρουκέτες.

Ελικόπτερα της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF) και του αφγανικού στρατού υπερίπτανται της περιοχής.

Σε ανακοίνωσή του που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ αναφέρει: «Ένας ορισμένος αριθμός μαχητών μας με βαριά και ελαφρά όπλα εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας ο εχθρός έχει υποστεί απώλειες και οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται».

«Οι δράστες … περικυκλώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας. Η κατάσταση θα είναι σύντομα υπό έλεγχο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Αγιούμπ Σαλάνγκι, αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών Σεντίκ Σεντίκι, τουλάχιστον δύο από τους αντάρτες σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί ακόμη απώλειες μεταξύ των αμάχων ή της αστυνομίας.