Εργαζόμενοι υποδέχτηκαν με γιουχαρίσματα τον Άδωνι Γεωργιάδη στο νοσοκομείο Ρίου (video)

«θερμή» υποδοχή στον υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα επιφύλαξαν το πρωί η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας, γιατροί, νοσηλευτές και άλλο προσωπικό του νοσοκομείου.

adonis rio

Αντιμέτωπος με γιουχαρίσματα και συνθήματα ήρθε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου, με τους υγειονομικούς να επιφυλάσουν «θερμή» υποδοχή στον υπουργό Υγείας φωνάζοντας «Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, κάντε τώρα μαζικές προσλήψεις» και «Δώστε λεφτά για την Υγεία, κάτω τα χέρια απ’ τα νοσοκομεία».

Σε μια προσπάθεια να στηθεί άλλη μια επικοινωνιακή φιέστα από την πλευρά του υπουργείου και της κυβέρνησης της ΝΔ που εμβαθύνει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, οι εργαζόμενοι ανέδειξαν τα τεράστια προβλήματα που επικρατούν στον δημόσιο τομέα Υγείας όπως ότι τα κενά των δύο μεγαλύτερων νοσοκομείων της πόλης (ΠΓΝΠ του Ρίου, «Αγ. Ανδρέας») σε μόνιμους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων αγγίζουν το 1/3, με 141 στις 427 θέσεις.

Τον υπουργό, χαλώντας του την επικοινωνιακή του φιέστα, υποδέχθηκε με παρέμβαση ο πρόεδρος της ΕΙΝΑ, Χρήστος Δάβουλος, που ανέδειξε τα προβλήματα, σημειώνοντας πως οι ορκωμοσίες νοσηλευτικού προσωπικού που ήρθε να πραγματοποιήσει στον χώρο -που προηγούμενα δούλευαν σαν επικουρικό προσωπικό στο νοσοκομείο- αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό.

YouTube video player

«Συμμορία της μιζέριας»

Από πλευράς του ο υπουργός Υγείας απάντησε με ειρωνείες και πλήρη απαξίωση, κάνοντας λόγο για «συμμορία της μιζέριας». Ειδικότερα στις δηλώσεις του με αφορμή την ορκωμοσία 95 νέων νοσηλευτών στο νοσοκομείο του Ρίου και τα εγκαίνια του νέου αγγειογράφου που αγοράστηκε με «αποδοχή δωρεάς από το Ίδρυμα Λαιμού», είπε μεταξύ άλλων ότι «αι όμως και σε αυτό το νοσοκομείο με αυτά τα χαρακτηριστικά που σας περιέγραψα και μάλιστα σε μια μέρα χαράς με την πρόσληψη 95 νέων νοσηλευτών, η «Συμμορία της Μιζέριας» πάλι βρήκε λόγο διαμαρτυρίας. 15 περίπου μέλη του ΠΑΜΕ βρέθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου για να φωνάξουν που….κάνουμε προσλήψεις αυτή τη φορά…..γί´αυτό σας λέω μην δίνετε σε όλα αυτά καμία σημασία. 15 διαμαρτυρόμενοι στους 2150 εργαζομένους του νοσοκομείου».

Σε πανικό ο Κικίλιας για την φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Δεν περιμέναμε τέτοια φωτιά τον Οκτώβριο (video)

Σε πανικό ο Κικίλιας για την φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Δεν περιμέναμε τέτοια φωτιά τον Οκτώβριο (video)

Εξηγήσεις, αλλά και δικαιολογίες, από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την φωτιά…