ΑΦ

Αντώνης Φουντής

ΕΡΤ: Τι συνδέει του 4 παλαίμαχους που σχολιάζουν το Euro – Οι σχέσεις με ΝΔ και Μητσοτάκη

Οι περίεργες συμπτώσεις στην ΕΡΤ με τους 4 παλαίμαχους που επιστρατεύτηκαν για σχόλιο στους αγώνες του Euro

ΕΡΤ

Στη «γαλάζια» ΕΡΤ, την κρατική ραδιοτηλεόραση την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μετατρέψει σε κομματικό όργανο της ΝΔ, ο πρόεδρός της Κωνσταντίνος Ζούλας και οι συν αυτώ φροντίζουν να κάνουν και τις πιο απλές δουλειές με θολά αλλά δήθεν αξιοκρατικά κριτήρια.

Αυτές τις μέρες διεξάγεται το ποδοσφαιρικό Euro 2024 και όλα τα ματς, ως είθισται, τα δείχνει η ΕΡΤ. Για τις ανάγκες λοιπόν των μεταδόσεων και των εκπομπών η κρατική τηλεόραση έχει συνεργασία με τέσσερις παλαίμαχους διεθνείς ποδοσφαιριστές, εννοείται με αμοιβή, που σχολιάζουν όσα γίνονται στη διοργάνωση.

Η ΕΡΤ, λοιπόν, έχει καθημερινά μια εκπομπή με δύο καλεσμένους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που σχολιάζουν τα παιχνίδια (Γιούρκας Σεϊταρίδης και Τάκης Φύσσας), ενώ μαζί με τους έξι απεσταλμένους αθλητικούς συντάκτες της στη Γερμανία έχει παράλληλα και ακόμη δύο παλαίμαχους διεθνείς (Αγγελος Χαριστέας και Ντέμης Νικολαΐδης) για σχολιασμό την ώρα των αγώνων. Και οι τέσσερις παλαίμαχοι υπήρξαν πρωταθλητές Ευρώπης με την εθνική μας ομάδα στο Euro 2004 στην Πορτογαλία.

Ως εδώ όλα καλά. Ομως προσέξτε τις «γαλάζιες» λεπτομέρειες και τις… σατανικές συμπτώσεις που συνδέουν τους τέσσερις παλαίμαχους και κάνουν την ΕΡΤ ακόμη πιο «γαλάζια»:

• Ο Τάκης Φύσσας ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Ανατ. Αττική με τη ΝΔ στις εκλογές του 2019. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την τιμή που μου έκανε να είμαι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στον τομέα της Ανατολικής Αττικής. Υπόσχομαι να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του και να αγωνιστώ με πάθος και τιμιότητα, όπως έκανα πάντοτε, για να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα» έγραψε στο Twitter ο Φύσσας μόλις έγινε γνωστή η υποψηφιότητά του.

• Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές του 2023 στον νομό Ιωαννίνων. Επίσης, το 2019 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με την παράταξη του ανιψιού Κώστα Μπακογιάννη και είχε αναλάβει αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων).

• Ο Άγγελος Χαριστέας είναι αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, εκλεγμένος με την παράταξη του δεξιού περιφερειάρχη και πρώην βουλευτή της ΝΔ Απόστολου Τζιτζικώστα. Αρχικά είχε αναλάβει αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πλέον είναι αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού και Νεολαίας, με το βλέμμα στραμμένο στη… Βουλή. «Με τιμά και μελλοντικά πιθανώς θα έρθει η στιγμή να κάνω το επόμενο βήμα στην κεντρική πολιτική σκηνή» είχε δηλώσει μετά την εκλογή του το 2020, που είχε όραμα τότε τη… Μακεδονία του 2030.

• Τέλος, ο Ντέμης Νικολαΐδης είναι εκείνος που σε συνέντευξή του στο Oneman είχε σχολιάσει μεταξύ άλλων και το εκλογικό αποτέλεσμα του 41% και είχε δηλώσει ότι τον… έπεισε ο Μητσοτάκης γι’ αυτό τον ψήφισε: «Ηταν ξεκάθαρη νίκη του Μητσοτάκη, που δεν είχε να κάνει με κόμματα. Προσωπικά πήγα και ψήφισα αυτόν που πίστευα ότι θα είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Το θέμα τώρα είναι με τη μεγάλη διαφορά που πήρε η ΝΔ και χωρίς κανένα αντιπολιτευτικό αντίβαρο αν αυτό είναι κάτι που θα μας κάνει καλό γενικότερα. Το πόσο παντοδύναμοι μπορεί να νιώσουν κάνοντας ό,τι θέλουν. Ελπίζω αυτό να γεμίσει τον πρωθυπουργό με παραπάνω ευθύνες. Να μπορέσει να βάλει σε τάξη μερικά στελέχη του και το κόμμα του το ίδιο, να μπορέσει να κάνει ισχυρότερες μεταρρυθμίσεις και να πάρει ισχυρότερες αποφάσεις καταλαβαίνοντας ότι ο κόσμος τον πίστεψε και τον στηρίζει».

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό