Ερυθρές Ταξιαρχίες: Σύλληψη ενός μέλους της μετά από 44 χρόνια φυγοδικίας στην Αργεντινή

Oι δικηγόροι του Ιταλού έχουν προσφύγει στην εθνική επιτροπή της Αργεντινής για τους πρόσφυγες (Conare) για να αποτρέψουν την έκδοσή του.

Screenshot 2024 08 31 205203

Η αστυνομία στην Αργεντινή συνέλαβε έναν άνδρα που καταζητούνταν στην Ιταλία εδώ και δεκαετίες για μια απαγωγή που είχαν πραγματοποιήσει οι Ερυθρές Ταξιαρχίες.

Ο Λεονάρντo Μπερτουλάτσι, ο οποίος για χρόνια είχε καθεστώς πρόσφυγα στην Αργεντινή, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 27 ετών στην Ιταλία έπειτα από σχεδόν 44 χρόνια φυγής.

Ο 72χρονος σήμερα Μπερτουλάτσι καταδικάστηκε ερήμην στην Ιταλία τη δεκαετία του 1970 για την απαγωγή του Πιέτρο Κόστα, ναυπηγού μηχανικού από πλούσια εφοπλιστική οικογένεια της Γένοβας.

Συνελήφθη για πρώτη φορά από την αστυνομία του Μπουένος Άιρες το 2002, αφού φέρεται να εισήλθε στη χώρα από τη Χιλή με πλαστό διαβατήριο, αλλά αφέθηκε ελεύθερος λίγους μήνες αργότερα και η έκδοσή του εμποδίστηκε.

Του δόθηκε καθεστώς πρόσφυγα δύο χρόνια αργότερα, αλλά η απόφαση ανακλήθηκε όταν ο δεξιός πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι, ανέλαβε πέρυσι την εξουσία.

Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες είχαν απαγάγει και σκοτώσει πολλούς κρατικούς αξιωματούχους στις δεκαετίες του 1970 και του ’80, μεταξύ τους τον πρώην πρωθυπουργό Άλντο Μόρο.

Ο Μπερτουλάτσι, όπως σημειώνει το BBC, ήταν μέλος του τμήματος των Ερυθρών Ταξιαρχιών της Γένοβας. Απήγαγαν τον Κόστα την ώρα που ήταν στον δρόμο και τον κράτησαν για 81 ημέρες πριν λάβουν μεγάλο χρηματικό ποσό σε λύτρα.

Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια για την αγορά ενός διαμερίσματος στη Ρώμη, το οποίο χρησιμοποιήθηκε το 1978 για την απαγωγή και τη δολοφονία του Άλντο Μόρο.

 

Αλικαρνασσός: Ατύχημα στο λιμάνι – Πολυτελές γιοτ εμβόλισε σκάφος του τουρκικού λιμενικού (video)

1477961 limeniko2 930

Αλικαρνασσός: Ατύχημα στο λιμάνι – Πολυτελές γιοτ εμβόλισε σκάφος του τουρκικού λιμενικού (video)

Ένα σούπερ γιοτ μήκους 90 μέτρων εμβόλισε κατά λάθος σκάφος του τουρκικού λιμενικού!

Επανένωση Oasis: Τρέλα για ένα εισιτήριο των επικείμενων συναυλιών τους στο Ηνωμένο Βασίλειο

Screenshot 2024 08 31 171109

Επανένωση Oasis: Τρέλα για ένα εισιτήριο των επικείμενων συναυλιών τους στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τα εισιτήρια για 15 συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο τον ερχόμενο Ιούλιο και Αύγουστο-- απ' όπου…