Newsroom

Newsroom

Έτοιμη να… κλέψει τους Ολυμπιακούς από τη Βραζιλία η Μελβούρνη

Ένα «Σχέδιο Β» που θα επιτρέψει στη Μελβούρνη να αναλάβει τη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων, όπως Παγκοσμίων Κυπέλλων Ποδοσφαίρου και Ολυμπιακών…

Ένα «Σχέδιο Β» που θα επιτρέψει στη Μελβούρνη να αναλάβει τη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων, όπως Παγκοσμίων Κυπέλλων Ποδοσφαίρου και Ολυμπιακών Αγώνων παρουσίασε ο δήμαρχος της πόλης, Ρόμπερτ Ντόιλ, διαμηνύοντας πως η αυστραλιανή μεγαλούπολη μπορεί να αναλάβει ακόμα και τους Ολυμπιακούς του 2016, που έχουν ανατεθεί στη Βραζιλία και το Ρίο ντε Ζανέιρο.

«Αν το Ρίο δεν είναι έτοιμο, η Μελβούρνη είναι. Μπορούμε να αναλάβουμε ακόμα και το Μουντιάλ που έχει ανατεθεί στο Κατάρ», ανέφερε ο Ντόιλ.

Η χρονική στιγμή της παρέμβασης του Ντόιλ κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, καθώς αυτή έρχεται λίγο μετά τις δηλώσεις του Αυστραλού αντιπροέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζον Κόουτς, που ανέφερε πως η προετοιμασία των Βραζιλιάνων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 είναι η χειρότερη που έχει δει ποτέ του.

Ο ίδιος είπε πως προβλήματα υπήρχαν και στην Αθήνα, αλλά εκεί «σε συνεργασία με την Αθήνα και τον δήμο ξεπεράστηκαν. Στη Βραζιλία τρεις διαφορετικές αρχές έχουν αρμοδιότητες και δεν βρίσκουμε άκρη».

Πάντως, ο Κόουτς διέψευσε ότι υπάρχουν σχέδια για να ανατεθεί σε άλλη πόλη η διοργάνωση των αγώνων. «Δεν υπάρχει σκέψη για να ανατεθούν οι αγώνες σε άλλη πόλη, αλλά η οργανωτική επιτροπή του Ρίο πρέπει να αλλάξει πάρα πολλά για να προλάβει τις ημερομηνίες και να διεξαχθούν με τον καλύτερο τρόπο οι αγώνες», σημείωσε.

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

fvtia patra eg

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…