Newsroom

Newsroom

Euro 2024: «Ξέρανε» τα «πάντσερ» σε… νεκρό χρόνο η Ισπανία (video)

Την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης πήρε η Ισπανία επικρατώντας 2-1 της Γερμανίας με γκολ του Μερίνο στο τελευταίο λεπτό της παράτασης.

Espana

Δραματικό ήταν το φινάλε στον πρώτο προημιτελικό του Euro 2024 καθώς οι «φούριας ρόχας» πέταξαν εκτός συνέχειας τους διοργανωτές, χάρις σε καρφωτή κεφαλιά του Μικέλ Μερίνο στο τελευταίο λεπτό της παράτασης.

 

Η ομάδα της ιβηρικής χερσονήσου έγινε η πρώτη που «σφράγισε» το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Euro 2024, συνεχίζοντας την πορεία της για την κατάκτηση του τροπαίου. Αντίθετα, η Γερμανία αποχαιρέτισε τη διοργάνωση που φιλοξενείται στο έδαφός της. Ο αντίπαλος της Ισπανίας στα ημιτελικά θα προκύψει από την αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Γαλλία, το βράδυ της Παρασκευής (05/07).

Πικρό αντίο του Κρόος

Διαλυμένος έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο ο Τόνι Κρόος, ο οποίος μετά από μία υπέρλαμπρη καριέρα, με 832 επίσημα παιχνίδια και 35 τίτλους αποσύρεται οριστικά από το ποδόσφαιρο.

Ο Γερμανός μέσος έκανε ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι, όμως άθελα του είχε τον ρόλο του μοιραίου. Πολύ νωρίς ένα δικό του τάκλιν τραυμάτισε τον Πέδρι και ο παίκτης που τον αντικατέστησε (Ντάνι Όλμο) είχε γκολ και ασίστ και τον υποχρέωσε να αποσυρθεί νωρίτερα από ότι υπολόγιζε.

Ο Κρόος αποθεώθηκε τόσο από Γερμανούς, όσο και από τους Ισπανούς που βρέθηκαν στην Στουτγκάρδη, όμως είναι σίγουρο ότι περίμενε ένα διαφορετικό φινάλε στο τελευταίο ματς της καριέρας του, σε ένα παιχνίδι που λογικά σημαίνει το τέλος και των Νόιερ, Τόμας Μίλερ από την Εθνική Γερμανίας.