Newsroom

Newsroom

EURO: Πρωτιά για Γερμανία – Ιστορική πρόκριση η Πολωνία

Η Πολωνία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα νοκ άουτ παιχνίδια Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, επικρατώντας της Ουκρανίας με 1-0 στη Μασσαλία για την 3η αγωνιστική του Γ΄ ομίλου. Το Σάββατο θα παίξει με την Ελβετία, καθώς ήταν δεύτερη αν και ισόβαθμη με τους Γερμανούς.

57698ba71dc524c8578b4624

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ναβάλκα νπέρασε τον Μπλαστσικόφσκι στη θέση του Ζιελίνσκι και μόλις 9 λεπτά αργότερα, ο άσος της Φιορεντίνα με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για την Πολωνία.

Το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στους Πολωνούς, που απείλησαν και στο 56΄ με τον Καπούστκα να αστοχεί ελάχιστα και τον ίδιο να δέχεται κίτρινη κάρτα στο 60΄ και να χάνει το επόμενο παιχνίδι της ομάδας του. Από την πλευρά τους, οι Ουκρανοί έχασαν την ευκαιρία για να αποχαιρετήσουν το Euro με ένα βαθμό καθώς στο 80΄ ο Ζοζούλια έστειλε την μπάλα μόλις άουτ με κεφαλιά.

Η Γερμανία έκανε 21 τελικές έναντι της Β. Ιρλανδίας, αλλά τελικά νίκησε με το «φτωχό» 1-0 στο Παρίσι (Παρκ ντε Πρενς), κατακτώντας την πρώτη θέση στον Γ΄ όμιλο.

Το μοναδικό γκολ πέτυχε στο 30΄ ο Μάριο Γκόμεζ με κοντινό σουτ μετά από σύγχυση στην βρετανική περιοχή.

Όλα αυτά ουδόλως απασχολούσαν τους Βορειοϊρλανδούς οπαδούς, που κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου εμπνεύστηκαν και τραγούδησαν σύνθημα «Θα κερδίσουμε 2-1!». Τίποτα, βέβαια, δεν συνηγορούσε σ΄αυτή την αισιόδοξη πρόβλεψη, καθώς οι Γερμανοί είχαν σε συντριπτικά ποσοστά την κατοχή της μπάλας και συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες.

Η ευχή τους δεν έγινε πραγματικότητα, όμως οι πιθανότητες για πρόκριση στους «16» παραμένουν αυξημένες, αφού η Βόρεια Ιρλανδία έβαλε ήδη «από κάτω» την Αλβανία και χρειάζεται να περάσει ακόμα μία από τις ομάδες που θα καταταγούν τρίτες.

Να σημειωθεί ότι το σημερινό αποτέλεσμα στέλνει την τρίτη του Β΄ ομίλου, Σλοβακία στους «16», καθώς οι τέσσερις βαθμοί αποδείχθηκαν υπεραρκετοί.

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

fvtia patra eg

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…