Newsroom

Newsroom

Europride 2024: Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης χιλιάδες συμμετέχοντες – «Επιμονή-Πρόοδος-Ευημερία»

Ξεκίνησε πριν λίγο η μεγάλη παρέλαση που πραγματοποιείται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Thessaloniki EuroPride 2024.

Screenshot 2024 06 29 191842

Η παρέλαση με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων από διάφορα σημεία της Ευρώπης ξεκίνησε περίπου στις 17:30 και θα περάσει από το ιστορικό κέντρο της πόλης αλλά και από το Λευκό Πύργο που θα φωταγωγηθεί στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Η πορεία της παρέλασης του Thessaloniki EuroPride 2024, ξεκίνησε από το πάρκο της ΧΑΝΘ, κινείται κατά μήκος της οδού Τσιμισκή κι έπειτα μέσω της οδού Βενιζέλου θα κατευθυνθεί στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, καταλήγοντας στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Παρουσιαστές της παρέλασης είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ενώ συμμετέχουν εντυπωσιακά άρματα. Τυμπανιστές και σφυρίχτρες δίνουν ρυθμό στη μεγάλη γιορτή.

Προπορεύεται η μεγάλη πολύχρωμη σημαία του pride.

Το κεντρικό σύνθημα του Europride το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος, είναι το σύνθημα «Persevere Progress Prosper» (Επιμονή Πρόοδος Ευημερία). Έτσι, οι περισσότεροι συμμετέχοντες κρατούν πλακάτ και έχουν βάψει στο σώμα τους με ειρηνικά συνθήματα υπέρ της συμπερίληψης των ατόμων.

Η μεγάλη παρέλαση θα καταλήξει στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου οι διαδηλωτές θα απολαύσουν τη Silia Kapsis που εκπροσώπησε πρόσφατα την Κύπρο στη Eurovision, αλλά και τους Aaron Sibley, Nebulossa, Holly Grace, Fatality, Krystal Versace και Danny Beard σε μια μεγάλη συναυλία.

Πηγή: voria.gr, typosthes.gr

«Κεραυνοί» Σαμαρά για Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να αποκοπεί από την κοινωνία

ΣΑΜΑΡΑΣ

«Κεραυνοί» Σαμαρά για Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να αποκοπεί από την κοινωνία

Οξύτατη επίθεση στον Κυρ. Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της εκδήλωσης στο…