Ευρωεκλογές: «Αγνοούνται» Καραμανλής και Σαμαράς – Κονταροχτυπιούνται Βόζεμπεργκ με Αυτιά για την πρωτιά

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καρμανλής και Αντώνης Σαμαράς, δείχνουν μια «ήσυχη» δυσαρέσκεια προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη

6175420

Οι ευρωεκλογές απέχουν πλέον μόλις λίγα 24ωρα με τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται στις επάλξεις με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ακόμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βλέποντας το ενδεχόμενο η γαλάζια παράταξη να πέσει κάτω από το 30% σε συνδυασμό με την αυξητική τάση που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει σταματήσει τις περιοδείες και τις ομιλίες σε όλη την Ελλάδα, δίχως να δείχνει ότι εμπιστεύεται τα υπόλοιπα στελέχη να «τρέξουν» τις εκλογές.

Την ίδια στιγμή όμως απόντες από την εκλογική μάχη είναι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς που δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε κομματική εκδήλωση ακόμα και τρεις μέρες πριν τις εκλογές.

Μάλιστα ακόμα και οι συναντήσεις που προγραμματίζονταν ανάμεσα στους δύο πρώην και το γιο του Φρέντι Μπελέρη δεν πραγματοποιήθηκαν και ίσως είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε σε εκλογική μάχη τους δύο πρώην αρχηγούς της ΝΔ να μην βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Μένει φυσικά να δούμε αν έστω και την τελευταία στιγμή για τυπικούς λόγους παραβρεθούν στις ανοιχτές συγκεντρώσεις που θα κάνει το κόμμα στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη και στην Αθήνα την Παρασκευή.

Τώρα ποιοι είναι οι ακριβείς λόγοι για την απόσταση που κρατούν Καραμανλής και Σαμαράς δεν μπορεί να ξέρει κάποιος με σιγουριά αλλά υπάρχουν υποθέσεις που δικαιολογούν τη στάση τους.

Στην Πειραιώς δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ήθελαν να δουν τους δύο πρώην πρωθυπουργούς να ενισχύουν με το λόγο και την παρουσία τους περιοχές και εκλογικά κοινά που πολιορκούνται από κόμματα στα δεξιά της παράταξης.

Ωστόσο όπως φαίνεται οι διαφωνίες σε θέματα εξωτερικής πολιτικής αλλά και η ανυπαρξία προοπτικής οποιασδήποτε αξιοποίησης τους στο μέλλον κάνει τους δύο πρώην πρωθυπουργούς αυτή τη φορά να παραμένουν σιωπηλοί και ανενεργοί.

Γι’ αυτό άλλωστε και στο γαλάζιο στρατόπεδο περιμένουν με ενδιαφέρον το βράδυ της Κυριακής να δουν πως θα συμπεριφερθούν εκλογικά περιοχές που θα μπορούσαν να είχαν επηρεαστεί από την παρουσία και την δραστηριοποίηση των δύο κορυφαίων στελεχών του κόμματος.

Η μάχη για την πρωτιά και η απουσία Ασημακοπούλου

Η προεκλογική εκστρατεία φτάνει στο τέλος και οι δημοσκοπικές προβλέψεις δείχνουν ότι στη Νέα Δημοκρατία δύο παίζουν για μία θέση και πιο συγκεκριμένα για την πρωτιά, με τους Γιώργο Αυτιά και Ελίζα Βόζεμπεργκ να βρίσκονται μπροστά σε όλες τις μετρήσεις.

Σίγουρα η δυναμική της κ. Βόζεμπεργκ προκαλεί μια εντύπωση, ειδικά μετά από δύο θητείες, ωστόσο δικαιολογείται από το γεγονός ότι απουσιάζει από το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο η  Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου λόγω του σκανδάλου με τα e-mails των αποδήμων.

Tην ίδια στιγμή φαίνεται πως τις τελευταίες ενισχύεται σημαντικά και η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη.

Ειδήσεις σήμερα:

Αφού μιλάμε για Πόθεν Έσχες να πούμε και για το δικό σας κύριε Μητσοτάκη

Μητσοτάκης: «Ξεπέταξε» χωρίς δεύτερη σκέψη πολίτη στην Κρήτη όταν του είπε για τον Παπανδρέου (video)

Ο Νότης Μαριάς δήλωσε δημόσια ότι θα στηρίξει το ΚΚΕ – «Εμφύλιος» στα social media (video)

Ακρίτα: «Πόσο ψεύτης και άθλιος είναι ο Παπαπαναγιώτου» – Το υστερόγραφο για Κλείτου

Άγρια κόντρα Α. Πορτοσάλτε και Γ. Καλλιακμάνη για το κύκλωμα εκβιαστών – «Είσαι ένας άθλιος λαϊκιστής» (video)

Άγρια κόντρα Α. Πορτοσάλτε και Γ. Καλλιακμάνη για το κύκλωμα εκβιαστών – «Είσαι ένας άθλιος λαϊκιστής» (video)

O πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής ;άφησε αιχμές ότι στο κύκλωμα υπάρχουν και κάποιοι «πιο…

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Το ελληνικό δημόσιο συνολικά ζημιώθηκε με 3.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι