Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Αργυρό μετάλλιο για την Κατερίνα Στεφανίδη στη Ρώμη

Δωδέκατο μετάλλιο σε σπουδαία διοργάνωση για την Κ. Στεφανίδη.

STEFANIFH

Μια σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου της Ρώμης η Κατερίνα Στεφανίδη, στον τελικό του επί κοντώ γυναικών.

Αυτός ήταν ο 6ος τελικός στον θεσμό στον οποίο συμμετείχε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και κατάφερε να κατακτήσει το 12ο μετάλλιο της σπουδαίας της καριέρας σε μεγάλες διοργανώσεις.

Η 34χρονη έδωσε μεγάλη μάχη με την Αντζέλικα Μόζερ για το χρυσό. Με άλμα στα 4,73 μέτρα φάνηκε να «αγκαλιάζει» την πρωτιά, αλλά η 26χρονη Ελβετή (γεννηθείσα στις ΗΠΑ) είχε την απάντηση με 4,78 μέτρα, με αποτέλεσμα να ανέβει εκείνη στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

 

Η Κατερίνα Στεφανίδη, μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, προχώρησε σε δηλώσεις

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια αποκάλυψε πως στο ζέσταμα σήμερα είχε ένα πρόβλημα, φτάνοντας στο σημείο να μην ξέρει αν θα λάβει μέρος στον τελικό.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το μαγικό ραβδί το έχω στο μυαλό μου. Ξεκίνησα στο ζέσταμα να κάνω τζόκινγκ και πονούσα πάρα πολύ. Έχω ένα πρόβλημα, το οποίο ευτυχώς ξεκίνησε πρόσφατα, οπότε έχουμε κάνει την προπόνηση που χρειάστηκε.

Απλά τώρα με μία μέρα διαφορά στον προκριματικό με τον τελικό ήταν ζόρι. Δηλαδή, έφτασα να μην ξέρω αν θα πηδήξω σήμερα. Έκανα δύο φετινά ρεκόρ, οπότε ήταν μία καλή μέρα για μένα.

Πλέον αισθάνομαι ότι είμαι μόνο αθλήτρια αγώνων. Η αλήθεια είναι ότι έχει πάει καλά η προετοιμασία μας. Οι αγώνες μού είχαν βγει λίγο έτσι κι έτσι, αλλά ψαχνόμασταν ακόμα με τα κοντάρια μου. Σήμερα έβαλα δύο κοντάρια, που δεν είχα ακουμπήσει ξανά. Υπήρξε δηλαδή μία πρόοδος όσον αφορά τα κοντάρια, που ήταν σημαντικό κι έπρεπε να συμβεί.

 

Αλλά συνέβη γιατί ήταν μεγάλος αγώνας και ήμουν κι εγώ σε αυτή ψυχολογία, πιθανόν σ’ έναν άλλον αγώνα να μην είχε γίνει. Και γι’ αυτό είπα ότι για μένα ήταν σημαντικός αυτός ο αγώνας, νομίζω ότι μπορεί να μου δώσει ένα μπουστ για το υπόλοιπο της σεζόν. Από εδώ και πέρα κοιτάμε μπροστά από τα 4.73μ.».

Για τους Ολυμπιακούς: «Το Ευρωπαϊκό ήταν λίγο νωρίς. Εμείς πολλές φορές ξεκινάμε τη σεζόν μας αρχές Ιουνίου. Παρόλα αυτά, εγώ είχα κάνει επίτηδες 2-3 αγώνες, που συνήθως τον Μάιο κάνω έναν, για να είμαστε προετοιμασμένοι εδώ. Χαίρομαι που τους είχα κάνει, γιατί δεν ξέρω αν θα είχα φτάσει σε αυτό το σημείο».

Μάλιστα, στο τέλος είπε και ένα ποίημα: «Πάμε στην απονομή με το Π με το Π ή με την μαγκούρα δεν πειράζει».

 

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό