ΒΒ

Βαγγέλης Βαλαβάνης

Εξοργιστική απόφαση από τον ΣΚΑΪ: Απαγόρευσε στην αδερφή του Ιάσονα Λαλαούνη να μιλήσει για θύματα των τροχαίων που εγκαταλείπονται

«Εγώ συμφώνησα και μετά από λίγο με πήρε μια κυρία από τον ΣΚΑΙ. Μου λέει « Αν μπορεί να έρθει μιλήσει κάποιος άλλος αντί για εσάς»

6013472

Μόνο ντροπή και οργή μπορεί να προκαλέσει η απόφαση του ΣΚΑΙ να αποκλείσει την Κατερίνα Λαλαούνη από το να μιλήσει ως Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα» στην εκπομπή του Δ. Οικονόμου.

Στο κανάλι του Φαλήρου «υπάρχει μια συγκεκριμένη θέση και θα ήταν προτιμότερο να μιλήσει κάποιος άλλος» της είπαν χαρακτηριστικά , όπως καταγγέλλει αποκλειστικά στο documentonews.gr. Πρόκειται για μια πρωτοφανή περίπτωση αποκλεισμού και υποκρισίας αφού καλούν έναν Σύλλογο συγγενών θυμάτων τροχαίων να μιλήσει για το ζήτημα και οι ιθύνοντες του καναλιού ασκούν  «face control».

Υπενθυμίζεται πως η Κατερίνα είναι η αδερφή του αδικοχαμένου Ιάσονα Λαλούνη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 12/3/2021 από την εγκληματική τροχαία παράβαση οδηγού του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της βουλευτή, Ντόρας Μπακογιάννη. Το τροχαίο συνέβη μέρα μεσημέρι έξω από το Κοινοβούλιο και είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Ο οδηγός του αυτοκινήτου εγκατέλειψε τον 23χρονο Ιάσονα και φυγαδεύτηκε στο πάρκινγκ της Βουλής. Ο Ιάσονας σήμερα θα ήταν 25 ετών.

Η αφορμή για να επικοινωνήσει ο ΣΚΑΙ με τον Σύλλογο «SOS Τροχαία Εγκλήματα» ήταν η επισκόπηση των τροχαίων με εγκατάλειψη που εξέδωσε ο Σύλλογος. Τα σοκαριστικά στοιχεία της επισκόπησης του πρώτου εξαμήνου του 2024 αναδεικνύουν το τρομακτικό εύρος και τη μαζικότητα του φαινομένου της εγκατάλειψης των θυμάτων στο δρόμο.

Η Κατερίνα Λαλαούνη , μετά την αποκλεισμό της από το κανάλι του Φαλήρου,δήλωσε στο documentonews.gr: «Εμείς αναδείξαμε ένα θέμα για τα τροχαία με εγκατάλειψη και ο ΣΚΑΙ επικοινώνησε με τον κ. Σταυρουλάκη. Ήθελαν να βγει κάποιος εκ μέρους του Συλλόγου αύριο στις 9:00 στην εκπομπή του κ. Οικονόμου. Ο κ. Σταυρουλάκης με κάλεσε και μου είπε να μιλήσω. Εγώ συμφώνησα και μετά από λίγο με πήρε μια κυρία από τον ΣΚΑΙ. Μου λέει « Αν μπορεί να έρθει μιλήσει κάποιος άλλος αντί για εσάς».

Εκείνη τη στιγμή γέλασα αμήχανα και την ρώτησα για ποιον λόγο; Μου αποκρίθηκε λέγοντας «καταλαβαίνετε στο κανάλι υπάρχει μια συγκεκριμένη θέση και θα ήταν προτιμότερο να μιλήσει κάποιος άλλος». Ξαναγέλασα αμήχανα και είπα αν είναι δυνατόν… θα δω αν υπάρχει κάποιος άλλος να μιλήσει, αλλά δεν νομίζω. Εντάξει θα είμαστε σε επικοινωνία να βρεθεί κάποιος άλλος να μιλήσει. 

Δεν πρόκειται να βγει κάποιος από εμάς να μιλήσει στον ΣΚΑΙ. Είναι πάρα πολύ στενάχωρο, διότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό και φλέγον ζήτημα τα τροχαία και ειδικά το θέμα με την εγκατάλειψη, μετά από αυτά που είδαμε τις τελευταίες μέρες. Δεν θέλουν να μιλήσω εγώ. Δεν τους ενδιαφέρει να αναδειχθεί το θέμα».

Έξαλλοι είναι και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Κουβίδης,  και το μέλος του ΔΣ Μανώλης Σταυρουλάκης, με τον οποίο αρχικά επικοινώνησε ο ΣΚΑΙ. Οι δυο τους παρέπεμψαν στην Κατερίνα Λαλαούνη να μιλήσει ως Γραμματέας αφού απουσιάζουν αυτή την περίοδο στην Κρήτη. Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που το κανάλι του Φαλήρου τους «έκανε την τιμή» να μιλήσουν για το μείζον κοινωνικό θέμα των τροχαίων. Ο Σύλλογος υπάρχει εδώ και 12 χρόνια.

Ο Γ. Κουβίδης δήλωσε στο documentonews.gr: «Είναι απαράδεκτο να κάνουν επιλογή και face control από τον ΣΚΑΙ. Καταρχάς στα 12 χρόνια ύπαρξής μας ουδέποτε μας έχει βγάλει τηλεοπτικά. Είναι η πρώτη φορά που μας προσέγγισαν. Μας πήραν από το γραφείο της εκπομπής του κ. Οικονόμου για να ζητήσουν να μιλήσει κάποιος για την επισκόπησή μας σχετικά με την εγκατάλειψη των θυμάτων των τροχαίων.

Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον Ο κ. Σταυρουλάκης, μέλος μας με τον οποίον επικοινώνησαν, τους παρέπεμψε στην Γραμματέα του Συλλόγου μας την κα Κατερίνα Λαλαούνη και της είπαν πως θα ήθελα κάποιος άλλος να μιλήσει και όχι εκείνη, διότι καταλαβαίνετε ποια είναι η πολιτική του Σταθμού. Μιλάμε για απίστευτα πράγματα. Δεν υπάρχει κανένας να μιλήσει. Από εμάς δεν θα πάει κανένας».

Την παντελή του απογοήτευση εξέφρασε στο documentonews.gr και ο Μανώλης Σταυρουλάκης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα:

«Εμένα με κάλεσαν για την εκπομπή του κ. Οικονόμου. Είναι ποτέ δυνατόν η Γραμματέας του Συλλόγου μας να μην μπορεί να έχει πρόσβαση σε ΜΜΕ επειδή φέρει το όνομα Λαλαούνη; Ως μέλη του Συλλόγου έχουμε βιώσει απώλειες, πόνο και τέτοια. Καμία σχέση δεν έχουν αυτά με πολιτικές κλπ.

Τώρα αν επιλέγει το κάθε κανάλι και δημοσιογράφος ποια άτομα θα μιλήσουν δεν έχω λόγια. Η κοπέλα αυτή είναι Γραμματέας μας και επειδή ο κ. Κουβίδης και εγώ είμαστε στην Κρήτη, που συνήθως εμάς καλούν τα μέσα, θεωρήσαμε καλό να πάει η κα. Λαλαούνη να μιλήσει για την επισκόπηση του εξαμήνου. Δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους για αυτό τον αποκλεισμό. Δεν είναι πρόβλημα δικό μας, αλλά δικό τους! Ειλικρινά στεναχωριόμαστε όταν κάνουμε αγώνες μήπως διορθωθεί κάτι από τα τραγικά πράγματα που εξελίσσονται στους δρόμους. Όπως λέμε στην Κρήτη «εγούγια» μας δηλαδή τα αλίμονο τα χάλια μας».

Μάλλον η παλαιότερη θέση 107  και σήμερα η 88 για την Ενημέρωση στη χώρα μας παραείναι υψηλή. Ίσως αν η Κατερίνα Λαλαούνη ήταν νέα που «δουλεύει σεζόν για να μην χάσει τις βουτιές της» να την άφηναν να μιλήσει στον αέρα του Σταθμού.

Στον συγκεκριμένο όμως Σταθμό και Όμιλο έχουν μια δυσανεξία ως προς την ανάδειξη των  προβλημάτων που μαστίζουν την κοινωνία επί κυβερνήσεων Κυριάκου Μητσοτάκη.  Η υπόθεση του Ιάσονα , επίσης τραγικού θύματος εγκατάλειψης, δυστυχώς δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Πηγή: documentonews.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Καρυστιανού: «Έχασα το παιδί μου λόγω της διαφθοράς» – Οργή για Φλωρίδη και δίκες στο σκοτάδι

Απαράδεκτες εικόνες απ’ τον Μπάλο στην Κρήτη: Τουρίστες αποβιβάζονται από σκάφη με το νερό μέχρι το λαιμό

Νίκος Τζώρτζογλου: «Σε ημιθανή κατάσταση ο Αυγενάκης, σχεδόν πεθαμένος» – Αιχμές για Μητσοτάκη

Νέα Υόρκη: Τρομάζει το βίντεο που δείχνει 2 αεροπλάνα που παραλίγο να συγκρουστούν στον αέρα

Πέθανε ο δημοσιογράφος και μουσικολόγος Γιώργος Λεωτσάκος – Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

λεωτσακος

Πέθανε ο δημοσιογράφος και μουσικολόγος Γιώργος Λεωτσάκος – Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον βετεράνο της μουσικοκριτικής…

Θεσσαλονίκη: 38χρονος ποδοπάτησε ιδιοκτήτη οίκων ανοχής – Οι οικονομικές διαφορές που οδήγησαν στο φρικτό έγκλημα

oikos anoxhs

Θεσσαλονίκη: 38χρονος ποδοπάτησε ιδιοκτήτη οίκων ανοχής – Οι οικονομικές διαφορές που οδήγησαν στο φρικτό έγκλημα

Το περιστατικό έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης (13/08) στην «γειτονιά του έρωτα», στην περιοχή των…