Fake news για την Κεραμέως…η εξαήμερη εργασία – Προσπαθεί να τα «μαζέψει» μετά τη διεθνή κατακραυγή (Video)

Τις πρωτιές της Ελλάδας (και) στην εργασιακή δυστοπία έσπευσε να υπερασπιστεί η Νίκη Κεραμέως κάνοντας το άσπρο μαύρο.

5332653

Σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να κάνει το μαύρο άσπρο για την έκτη μέρα εργασίας, μετά και τον διασυρμό της χώρας μας σε μεγάλα ξένα ενημέρωσης, όπως το BBC, o Guardian και οι Νew York Time, η Νίκη Κεραμέως προχώρησε σε δήλωση-ντροπή.

Την ώρα που στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, μέχρι την Αυστραλία και την Ιαπωνία πραγματοποιούνται συνεχώς δοκιμές για τετραήμερη εργασία και την ώρα που ήδη οι Έλληνες εργάζονται σήμερα τις περισσότερες ώρες ανά εβδομάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, μεγαλώνουν και άλλο οι κοινωνικοοικονομικές αντιθέσεις μεταξύ της Ελλάδας και του υπόλοιπου κόσμου.

Έπαθαν σοκ με το 6ημερο Μητσοτάκη σε εκπομπή στις ΗΠΑ: «Κι όμως – Όταν σε όλο τον κόσμο λένε για 4 εργάσιμες μέρες» (Video)

Η Νίκη Κεραμέως έσπευσε να υπερασπιστεί το μεγαλεπίβολο σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη -που βάζει ταφόπλακα στα εργασιακά και τη ζωή των Ελλήνων- όταν έθεσαν από την 1η Ιουλίου σε εφαρμογή για Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ιδιωτικό τομέα την 6η μέρα εργασίας για τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς και τις εκμεταλλεύσεις συνεχούς λειτουργίας, που εφαρμόζουν σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας.

Η υπουργός εργασίας χαρακτήρισε «fake news» την έκτη μέρα εργασίας υποστηρίζοντας σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ ότι ο εργαζόμενος μπορεί να δουλέψει επιπλέον μέρα μόνο δύο από τις 52 εβδομάδες.

«Δεν υπάρχει εξαήμερη, είναι η δυνατότητα για μια έκτακτη μέρα εργασίας» ισχυρίστηκε αναφερόμενη στην εφαρμογή του μέτρου σε επιχειρήσεις 24ωρης λειτουργίας με κυλιόμενες βάρδιες και για όσες αντιμετωπίζουν αυξημένο φόρτο εργασίας. Όπως είπε, η επιπλέον ημέρα θα αμείβεται συν 40% αν είναι Σάββατο, συν 115% αν είναι Κυριακή και αργία.

«Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας» διαβεβαίωσε η υπουργός μιας κυβέρνησης των αντεργατικών ρυθμίσεων, που καρατόμησε το ΣΕΠΕ, και υποστήριξε πως έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι της επιθεώρησης εργασίας. Και σε μια εποχή που άλλα κράτη δοκιμάζουν την τετραήμερη εργασία με τις ίδιες απολαβές και τις ίδιες ώρες εργασίας, η κ. Κεραμέως είπε πως στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης υπάρχει έκτακτη μέρα εργασίας και πως στην Ελλάδα επί υπουργίας Χατζηδάκη θεσπίστηκε πλαίσιο για τέσσερις μέρες εργασίας αλλά με παραπάνω ώρες.

Αναφερόμενη στις συναντήσεις της με τους κοινωνικούς φορείς αυτές τις μέρες επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι «είναι πολύ πρόσφορο το έδαφος για να θέσουμε τις βάσεις για ένα νέο κοινωνικό σύμφωνο εργασίας» υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να βρεθεί ένα κοινό πεδίο συνεννόησης.

Τι προανήγγειλε για το επίδομα ανεργίας και τις διαγραφές ανέργων

Επίσης, προανήγγειλε αλλαγές στο επίδομα ανεργίας συναρτώντας το ύψος του χρηματικού ποσού με τα χρόνια εργασίας, όπως είχε κάνει η προκάτοχός της, Δόμνα Μιχαηλίδου, που δεν πρόλαβε να κάνει πράξη το αμφιλεγόμενο σχέδιο.

Πρέπει να παίρνει κάποιος το ίδιο επίδομα ανεργίας αν έχει δουλέψει 40 χρόνια και αν έχει 20-30 εβδομάδες, διερωτήθηκε και πρότεινε να είναι εμπροσθοβαρές και να βαίνει μειούμενο για να πιέσει τον εργαζόμενο να καταβάλλει «ιδιαίτερη προσπάθεια» να βρει απασχόληση, ως εάν η εύρεση εργασίας εξαρτάται από μόνο από τον ίδιο.

Ωστόσο, πιάστηκε αδιάβαστη λέγοντας πως «το επίδομα ανεργίας είναι το ίδιο εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας. Στη συνέχεια άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση αλλά περιέγραψε και διαγραφές ανέργων λέγοντας: «Αν σου προσφερθούν τρεις δουλειές που συμπίπτουν με το ατομικό σχέδιο δράσης σου και πεις και στις τρεις όχι, τότε φεύγεις από το ταμείο ανεργίας».

Δείτε το βίντεο:

Ειδήσεις σήμερα:

Απίστευτο τροχαίο με εγκατάλειψη στην Κέρκυρα: Άφησε αιμόφυρτη τη σύντροφό του – Εντοπίστηκε και συνελήφθη

Aνατριχιαστικές εξελίξεις στην υπόθεση του φοιτητή στα Σπάτα: «Δεν είναι αυτοχειρία – Υπάρχουν σημάδια στραγγαλισμού» (video)

Εριέττα Κούρκουλου για Αυγενάκη: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; – Υπάρχει τεράστια βρώμα στην εξουσία και το χρήμα»

Γιατί ο Μητσοτάκης δεν «είπε» το όνομα του Λευτέρη Αυγενάκη μπροστά στην Σακελλαροπούλου;

Συναγερμός στην Ινδία: Τρία νεκρά παιδιά από αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο – Πώς μπορεί να μολυνθεί κάποιος (Εικόνα)

charu chaturvedi o9CQk3UnGM8 unsplash

Συναγερμός στην Ινδία: Τρία νεκρά παιδιά από αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο – Πώς μπορεί να μολυνθεί κάποιος (Εικόνα)

Η μόλυνση αυτή χαρακτηρίζεται θανατηφόρα, με τα στοιχεία από τα παιδιά που έχασαν τη ζωή…

Τρίκαλα: Χαμός με τριζόνια και «ιπτάμενες» κατσαρίδες που «πολιορκούν» την πόλη – Ανάστατοι οι κάτοικοι (photos + video)

τριζονι

Τρίκαλα: Χαμός με τριζόνια και «ιπτάμενες» κατσαρίδες που «πολιορκούν» την πόλη – Ανάστατοι οι κάτοικοι (photos + video)

Οι κάτοικοι στην πόλη αλλά και σε χωριά στα Τρίκαλα ζητούν να γίνει ψεκασμός υπό…

Πύργος: Πέταξε τη γυναίκα του απ’ το μπαλκόνι – Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

pexels neosiam 635356

Πύργος: Πέταξε τη γυναίκα του απ’ το μπαλκόνι – Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στον Πύργο, με έναν άνδρα να πετάει τη γυναίκα του…

Η διαφορετική ανάγνωση του ΚΚΕ για τις εκλογές στη Γαλλία και τη νίκη της Αριστεράς – Η δήλωση Κουτσούμπα

Γαλλία ΚΚΕ

Η διαφορετική ανάγνωση του ΚΚΕ για τις εκλογές στη Γαλλία και τη νίκη της Αριστεράς – Η δήλωση Κουτσούμπα

Το ΚΚΕ δεν είδε το παραμικρό «καλό» στο αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών

Τηλεθέαση: Πρώτη και σε αυτή τη «μάχη» η Εθνική ομάδα – Πόσοι είδαν το ματς με την Κροατία

6269069

Τηλεθέαση: Πρώτη και σε αυτή τη «μάχη» η Εθνική ομάδα – Πόσοι είδαν το ματς με την Κροατία

Η Εθνική πέρα από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, νίκησε και στην τηλεθέαση