Newsroom

Newsroom

Φιάσκο με τη φωτιά στην Ύδρα: Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής δεν πήρε καταθέσεις από τους ολιγάρχες επιβάτες της θαλαμηγού

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαλατά δεν ασχολήθηκε επαρκώς με την υπόθεση, αν και ήταν στον χώρο ευθύνης της

ydra fwtia 1

Στο φως έρχονται νέες αποκαλύψεις για τους χειρισμούς των Αρχών σε σχέση με τη φωτιά στην Ύδρα, καθώς η συμπληρωματική έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έδειξε ότι ο τοπικός διοικητής της Πυροσβεστικής δεν πήγε στη θαλαμηγό «Περσεφόνη Ι», για να πάρει καταθέσεις από τους επιβάτες.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαλατά δεν ασχολήθηκε επαρκώς με την υπόθεση, αν και ήταν στον χώρο ευθύνης της. Σύμφωνα με έγγραφα, το λιμεναρχείο Ύδρας ενημερώθηκε από παραπλέον σκάφος της θαλαμηγού «Περσεφόνη Ι» ότι το πλήρωμα ή οι επιβάτες εμπλέκονταν στη φωτιά που ξέσπασε, αλλά το σκάφος που έφτασε εκεί ποτέ δεν ακινητοποίησε τη θαλαμηγό και δεν προέβη σε έρευνα! 

Η συμπληρωματική έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έδειξε ότι ο τοπικός διοικητής της Πυροσβεστικής δεν πήγε στη θαλαμηγό «Περσεφόνη Ι», για να πάρει καταθέσεις από τους επιβάτες του πολυτελούς σκάφους.

Δύο επιβάτες κατέβηκαν 7 ώρες πριν τη φωτιά

Ο Εισαγγελέας επέστρεψε την προκαταρκτική έρευνα στην αρμόδια υπηρεσία προκειμένου να ερευνηθεί ο τρόπος, ο χρόνος και το ακριβές σημείο που αποβιβάσθηκαν δύο επιβάτες της θαλαμηγού, αρκετές ώρες πριν από την πρόκληση και εκδήλωση της πυρκαγιά στην Ύδρα.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων διαβίβασαν χθες το αποτέλεσμα του δεύτερου σκέλους της προκαταρκτικής έρευνας απαντώντας στο ερώτημα. Στις 21 Ιουνίου, αναχώρησαν από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ένας άνδρας και μία γυναίκα επιβάτες της θαλαμηγού, προς το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου. Η πτήση μετά από μία ώρα καθυστέρησης αναχώρησε τελικά 16:35, σχεδόν 7-8 ώρες πριν από την εκδήλωση της φωτιάς.
Νέες αποκαλύψεις για τη φωτιά στην Υδρα από τη θαλαμηγό: Πώς οι 10 επιβάτες έγιναν… οκτώ

Γιατί ο Αρχιπύραρχος άφησε… 10;

Αυτή η διαπίστωση αναδεικνύει ότι οι επιβάτες που παρέμειναν στη θαλαμηγό το κρίσιμο χρονικό διάστημα ήταν 8 και όχι 10, όπως είχε αναφέρει εγγράφως ο Αρχιπύραρχος του Πυροσβεστικού Σώματος που ανέλαβε την προανάκριση και είχε προβεί σε μια προφορική εξέταση των… 10 μισθωτών του σκάφους, ολιγαρχών από το Καζακστάν και των οικογενειών τους, όταν αυτό κατέπλευσε στη Βουλιαγμένη την επόμενη μέρα από το συμβάν στις 22 Ιουνίου.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός άφησε ελεύθερους τους επιβάτες χωρίς να έχει ικανά και αποδεικτικά απαλλαγής τους από το περιστατικό της έναρξης της φωτιάς, παρότι υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις ότι είχαν ενεργό ρόλο. Αρκέστηκε, σύμφωνα με το πόρισμα της προκαταρκτικής να ενημερώσει τον αρμόδιο Εισαγγελέα στις 13:00 της 22ας Ιουνίου και αφού είχε αφήσει ελεύθερους τους Καζακστανούς μεγιστάνες, που άμεσα είχαν φύγει με ιδιωτική πτήση από την χώρα μας. Σημειώνεται ότι ο Αρχιπύραρχος και ο βοηθός του, έχουν απομακρυνθεί από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρέντη -Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ηγετικό στέλεχος της Θύρας 7

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ο Νάσος Γκαβέλας αυτοσαρκάστηκε on air και έκανε τους πάντες να γελάσουν – «Εγώ δεν βλέπω» (video)

Ο Κώστας Βαξεβάνης γράφει για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Όποιος θέλει να υπάρξει διέξοδος, πρέπει να δει την αλήθεια»

ΠΑΓΝΗ: Με «μπαλώματα» προσπαθούν να καλύψουν τα κενά στην παιδοψυχιατρική κλινική

παγνη

ΠΑΓΝΗ: Με «μπαλώματα» προσπαθούν να καλύψουν τα κενά στην παιδοψυχιατρική κλινική

Με «μπαλώματα», λόγω ελλείψεων προσωπικού στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, επιχειρούν να κλείσουν τις «τρύπες».…

ΣΥΡΙΖΑ: Το μεσημέρι της Πέμπτης συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Μυρίζει… μπαρούτι το εσωκομματικό τοπίο

syriza

ΣΥΡΙΖΑ: Το μεσημέρι της Πέμπτης συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Μυρίζει… μπαρούτι το εσωκομματικό τοπίο

Στην Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση της Επιτροπής Καταστατικού και πιθανότατα οι Καταστατικές…

Νέα Φιλαδέλφεια: Στο νοσοκομείο Παίδων η 14χρονη – «Η κολώνα ήταν σάπια» λέει ο δήμαρχος (video)

filadelfia kolona xr

Νέα Φιλαδέλφεια: Στο νοσοκομείο Παίδων η 14χρονη – «Η κολώνα ήταν σάπια» λέει ο δήμαρχος (video)

Η κοπέλα νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική κλινική και υποβάλλεται σε εξετάσεις. Φέρει ελαφρά τραύματα στο κεφάλι…