Newsroom

Newsroom

Φιλοξένησε Κινέζο στο Airbnb του και τον «φέσωσε» πάνω από 3000 ευρώ: Η κομπίνα με το ρούτερ (video)

Ο Ανδρέας Χίου μίλησε για το πώς χάθηκαν 3500 ευρώ όταν ένας τυχαίος κινέζος αποφάσισε να νοικιάσει Airbnb στην Ελλάδα

ερτ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση πως Κινέζος, υπάλληλος κατασκευαστικής, ήρθε στην Ελλάδα έμεινε σε Airbnb και φέσωσε τον ιδιοκτήτη με το ποσό των 3500 ευρώ.

Ο Ανδρέας Χίου μίλησε στην ΕΡΤ και αποκάλυψε την περιπέτεια που πέρασε καθώς και τις κομπίνες με τις οποίες έχασε τα λεφτά του.

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν ο ιδιοκτήτης έλαβε τον λογαριασμό τηλεφώνου ενάμιση μήνα μετά την αναχώρηση του ενοίκου, διαπιστώνοντας ότι ο πελάτης είχε κάνει ατελείωτες κλήσεις στην Κίνα μέσω της συσκευής του ρούτερ.

Ο κ. Ανδρέας Χίου, ο οποίος είναι και πρόεδρος Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» και στον Κ. Παπαχλιμίτζο και στη Χ. Βίδου εξηγεί: “Ο πελάτης είχε συνδέσει μια συσκευή στο ρούτερ και έκανε καθημερινές τηλεφωνικές κλήσεις στην Κίνα για ώρες. Όταν ήρθε ο λογαριασμός τηλεφώνου, μαζεύτηκε ένα τεράστιο ποσό το οποίο κληθήκαμε να πληρώσουμε εμείς, αφού είχε φύγει ο πελάτης.”

Παρά την ευρεία χρήση διαδικτυακών εφαρμογών όπως το Skype, ο συγκεκριμένος πελάτης φαίνεται πως προτίμησε τις παραδοσιακές τηλεφωνικές κλήσεις, πιθανόν λόγω εταιρικών απαιτήσεων. “Ο πελάτης ήταν υπάλληλος κατασκευαστικής εταιρείας και χρειαζόταν να συμμετέχει σε συγκεκριμένες συσκέψεις“, αναφέρει ο ιδιοκτήτης.

Παρά την προσπάθεια του ιδιοκτήτη να επικοινωνήσει με τον πελάτη ή την εταιρεία στην Κίνα, όλες οι απόπειρες απέβησαν άκαρπες. “Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τα νούμερα που είδα στον αναλυτικό λογαριασμό, αλλά κανείς δεν μιλούσε Αγγλικά και δεν μπόρεσα να συνεννοηθώ”, λέει ο ιδιοκτήτης. Οι νομικές διαδικασίες για την ανάκτηση των χρημάτων κρίθηκαν πολύπλοκες και ακριβές.

Ο ιδιοκτήτης προτείνει να ζητείται από τον πάροχο να γίνεται φραγή των εξερχομένων κλήσεων τηλεφωνικά, ώστε να μην μπορεί κανείς να απενεργοποιήσει τη φραγή μέσω της συσκευής. “Η λύση είναι να καλέσουμε τον πάροχο και να ζητήσουμε φραγή εξερχομένων κλήσεων, η οποία να μπορεί να απενεργοποιηθεί μόνο με ταυτοποίηση”, εξηγεί.

Το πρόβλημα των κακόβουλων πελατών δεν περιορίζεται μόνο στις τηλεφωνικές κλήσεις. Ένα άλλο συχνό ζήτημα είναι η υπερβολική κατανάλωση ρεύματος, ειδικά με τη χρήση θερμοσίφωνων και κλιματιστικών. “Πολλοί πελάτες αφήνουν τον θερμοσίφωνα ανοιχτό όλη μέρα, προκαλώντας τεράστια κατανάλωση ρεύματος”, λέει ο ιδιοκτήτης.

Τελικά, ο ιδιοκτήτης κατάφερε να διακανονίσει το ποσό με τον πάροχο, μειώνοντας το αρχικό χρέος στο μισό και ρυθμίζοντάς το σε δόσεις. “Ο πάροχος έκοψε το 50% του ποσού και μας έκανε ρύθμιση για το υπόλοιπο”, εξηγεί ο ίδιος.

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…