Newsroom

Newsroom

Φωτιά στην Εύβοια: Καίγεται ανεξέλεχτα το πευκοδάσος – Δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής (video)

Μάχη να μην ξεφύγει η φωτιά

eyboiadirfi

Ολονύχτια μάχη με την φωτιά που μαίνεται ανεξέλεχτη αναμένεται να δώσουν οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην Εύβοια, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που καίει από το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Πισσώνας του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας.

Η φωτιά καίει αυτή την ώρα πευκοδάσος και η όποια υγρασία από τα εναέρια μέσα που σταμάτησαν πλέον, έχει εξατμιστεί λόγω του θερμικού φορτίου.

Συγκεκριμένα η φωτιά είχε περιοριστεί στην κορυφή της κορυφογραμμής, σε δύσβατο σημείο όπου είναι αδύνατο να έχουν πρόσβαση οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ωστόσο την τελευταία ώρα το πύρινο μέτωπο έχει αρχίσει και κατεβαίνει την πλαγιά του βουνού, με τους Πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να το «κρατήσουν» μακριά από οικισμούς.

Η φωτιά έχει καλύψει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κεντρικής Εύβοιας και στην ουσία καταστρέφει το μοναδικό κομμάτι πευκοδάσους που είχε μείνει ανέγγιχτο και από τις προηγούμενες καταστροφές που έχει βιώσει το νησί πριν τρία χρόνια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση όπου επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες ενισχύθηκαν. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 183 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομαντος και 52 οχήματα.

Από αέρος νωρίτερα επιχείρησαν περιοδικά 19 εναέρια μέσα.

Στην Εύβοια μεταβαίνει μάλιστα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη από τις μεσημεριανές ώρες σήμερα. Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί συντονιστική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό, με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργείων, των ΟΤΑ και εκπροσώπων όλων των σωμάτων ασφαλείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Έπαθε το σοκ της ζωής της: 30χρονη ανακάλυψε πως ο σύντροφός της ήταν ο βιολογικός της αδελφός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Χάλκινος» ο Θοδωρής Τσελίδης – Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα

Σαντορίνη: Το απίστευτο μήνυμα μαγαζιού σε ντόπιους – «Μη σηκώνεστε για να κάτσουν οι τουρίστες»