Φωτιά στην Ηλεία: Σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη

Από το πρωί της Παρασκευής έχουν εκδηλωθεί 9 πυρκαγιές σε περιοχές της Ηλείας

fotia ilia 03

Συναγερμός έχει σημάνει από το μεσημέρι της Παρασκευής (04/10) στην Πυροσβεστική με τα πύρινα μέτωπα τις φωτιάς να ξεπροβάλλουν το ένα μετά το άλλο στην Ηλεία. Μάλιστα το αρμόδιο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής ερευνά το ενδεχόμενο των εμπρησμών.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 2 το μεσημέρι στη περιοχή Γεράκι Αμαλιάδας έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα η εικόνα της φωτιά χαρακτηρίζεται καλύτερη στα τρία πύρινα μέτωπα, ενώ σύμφωνα με το ilialive.gr ένας πυροσβέστης της 6ης ΕΜΟΔΕ τραυματίστηκε σοβαρά στην περιοχή ανάμεσα σε Μπουμπούνα και Χάβαρι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου.

Παράλληλα υπάρχουν αναφορές για δύο καμένα σπίτια στην περιοχή Μπουμπούνα.

YouTube video player

Νωρίτερα το μεσημέρι, ξέσπασε μεγάλη δασική πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο στην Ηλεία, στην περιοχή Γεράκι, ενώ αργότερα, σήμανε νέος συναγερμός στην πυροσβεστική καθώς ξέσπασε φωτιά και στην περιοχή Χάβαρι.

Αρχικά εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα προς Αμαλιάδα ενώ αργότερα νέο μήνυμα έφτασε σε όσους βρίσκονταν στην περιοχή Χάβαρι, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στο σημείο έσπευσαν 60 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης αργά το απόγευμα η εικόνα της φωτιάς παρουσιάζει σημαντική βελτίωση στις περιοχές ΓεράκιΜπουμπούνα και Χάβαρι, καθώς εντοπίζονται διάσπαρτες εστίες και η φωτιά φέρεται να βρίσκεται υπό έλεγχο.

Νωρίς το απόγευμα ξέσπασε νέα φωτιά στην περιοχή Πανόπουλου στον δήμο Λασιώνος στην Ηλεία όπου έσπευσαν 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου, 10 οχήματα5 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Στη συνέχεια, το απόγευμα της Παρασκευής, ξέσπασε άλλη φωτιά στην Ηλεία, αυτή τη φορά στην στη Νέα Μανωλάδα. Στην πυρκαγιά που καίει χαμηλή βλάστηση επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα3 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν και από υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Ψάρια: Τα 32 που πρέπει να τρώτε και τα 5 που καλύτερα να αποφεύγετε

Μενίδι: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τον θάνατο του διανομέα – «Η νταλίκα τον έλιωσε»

Τσουβέλας: Εξηγεί γιατί το πρόβλημα με τα non binary δεν είναι μόνο ο Σεφερλής και έχει δίκιο

Πλακιάς: Πώς έβαλε τέλος στην κόντρα για τη συναυλία – «Δεν ξέρω αν θα πάω»

Πέθανε σε ηλικία 44 ετών ο επιχειρηματίας Χρήστος Παπαδημητρίου

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr