Newsroom

Newsroom

Φωτιά στην Πάτρα: Αναστολή λειτουργίας στο Καραμανδάνειο

Την αναστολή λειτουργίας του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων μέχρι νεοτέρας αποφάσισε η 6η ΥΠΕ.

καραμανδάνειο

Μετά την έκτακτη σύσκεψη για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων που απειλήθηκε από τη φωτιά στην Πάτρα αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Στόχος είναι να δοθεί χρόνος ώστε να επιδιορθωθούν ζημιές σε υποδομές του κτηρίου.

Ειδικότερα, η φωτιά έφτασε στην αυλή του νοσοκομείου αλλά οι καπνοί εισχώρησαν ακόμα και εντός του νοσοκομείου. Άμεσα εκδόθηκε εντολή εκκένωσης, προκειμένου να απομακρυνθούν ασθενείς και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Πιο συγκεκριμένα,  15 παιδιά μεταφέρθηκαν από το «Καραμανδάνειο» στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «Αγ. Ανδρέας», κάποια διακομίστηκαν στο Νοσοκομείου του Ρίου, ενώ τα υπόλοιπα πήραν εξιτήριο.

καραμανδανειο1

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ΕΡΤ ο παιδίατρος του νοσοκομείου Θανάσης Φίλιας:

«Η φωτιά έφτασε μέσα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και μάλιστα δημιουργήθηκε μια εστία στον τρίτο όροφο, στο κτήριο μέσα. Προφανώς, από κάποιο κουκουνάρι που πετάχτηκε, επειδή η περιοχή είναι γεμάτη με πεύκα. Πετάχτηκε στην ταράτσα και έπιασε εκεί ένας χώρος, αλλά δεν επεκτάθηκε, έσβησε γρήγορα».
Άμεσα εκδόθηκε εντολή εκκένωσης, προκειμένου να απομακρυνθούν ασθενείς και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό πράγμα που έγινε επιτυχώς.

Η ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ:

Απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη για αναστολή λειτουργόας του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων. Αύριο θα είναι σίγουρα κλειστό.

Όπως αναφέρθηκε στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον Γιάννη Καρβέλη και στην οποία συμμετείχε η Διοικήτρια του νοσοκομείου Ασπασία Ρηγοπούλου, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κώστας Πελετίδης, μέλη του ΔΣ, προϊστάμενοι ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού, έχουν προκύψει κάποια ζητήματα σε υποδομές του κτιρίου.

Αύριο ο εργολάβος θα κληθεί να εκτιμήσει και να αποτιμήσει πλήρως τις ζημιές και θα ξεκινήσει άμεσα η αποκατάστασή τους.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο της διοίκησης. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ακολούθως μετέβη στο ΓΝ Πατρών Άγιος Ανδρέας όπου έχουν μεταφερθεί από την πρώτη στιγμή οι μικροί ασθενείς του Καραμανδανείου.

“Σώθηκε στο και πέντε το Καραμανδάνειο παιδιατρικό νοσοκομείο” αναφέρει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας πως, “οι συνάδελφοι, η διοίκηση ενήργησαν αστραπιαία πριν καν δοθεί εντολή εκκένωσης”.

“Οφείλω όμως να πω και ένα μπράβο στους πυροσβέστες, στον επικεφαλής της πυροσβεστικής για τον συντονισμό. Άψογος. Σώθηκε το Παιδιατρικό νοσοκομείο. Και δεν έχουμε πολλά παιδιατρικά νοσοκομεία στη χώρα μας. Μόνο τέσσερα” τονίζεται.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

“ΣΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ. ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ ΡΙΟ.

Από ότι φαίνεται σώθηκε στο και πέντε το Καραμανδάνειο παιδιατρικό νοσοκομείο. Οι συνάδελφοι μου περιγράφουν την ηρωική προσπάθεια όλων των εργαζόμενων, της διοίκησης και της πυροσβεστικής.

Άκουσα τον αρχηγό της πυροσβεστικής να λέει στην ενημέρωση ότι η φωτιά έφθασε στη ταράτσα του νοσοκομείου, επίσης σε άλλο σημείο κοντά στα οξυγόνα, σε κάδους απορριμμάτων εντός του περιβάλλοντα χώρο. Κατασβέθηκε παντού είπε. Τι να πούμε.

Μεγάλος κίνδυνος να καεί. Μπράβο. Γιγαντιαία επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου από τα νοσηλευόμενα παιδάκια. Οι συνάδελφοι, η διοίκηση ενήργησαν αστραπιαία πριν καν δοθεί εντολή εκκένωσης. Τα περίπου 25 παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στα δύο νοσοκομεια των Πατρών.

Κάποια χειρουργικά πήραν εξιτήριο και πήγαν σπίτι τους. Πολλοί γονείς πήραν τα παιδιά τους με τα δικά τους αυτοκίνητα και τα μετέφεραν στο κοντινό νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Αυτή τη στιγμή εκεί φιλοξενούνται 7 παιδιά.

Στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας δεν λειτουργεί παιδιατρική κλινική και εαν χρειασθεί θα μεταφερθούν στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ του ΡΙΟΥ. Μπραβο στους συναδέλφους.

Ωφείλω όμως να πω και ένα μπράβο στους πυροσβέστες, στον επικεφαλής της πυροσβεστικής για τον συντονισμό. Άψογος. Σώθηκε το Παιδιατρικό νοσοκομείο.

Και δεν έχουμε πολλά παιδιατρικα νοσοκομεία στη χώρα μας. Μόνο τέσσερα. Τα δύο νοσοκομεία των Πατρών βρίσκονται σε εφημερεία και ετοιμότητα. Στο νοσοκομειο Αγιος Ανδρέας τοποθετούν κρεβάτια στην αίθουσα συνελεύσεων που έχει κλιματισμό προκειμένου να υποδεχθούν περί τους 25 ηλικιωμένους από το ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ Μπράβο Γιαννάκος

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (09/07), στην περιοχή Γηροκομειού της Πάτρας, μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης, εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, προκαλώντας την αποστολή αλλεπάλληλων μηνυμάτων από το 112 που ζητούσαν από τους κατοίκους να εκκενώσουν το σημείο”.

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…