Newsroom

Newsroom

Φωτιά στην Ύδρα: Ο καπετάνιος της θαλαμηγού φέρεται να ομολόγησε πως έριξε πυροτεχνήματα

Είχαν αρνηθεί το γεγονός όλα τα μέλη του πληρώματος

ydra fwtia

Εξελίξεις καταγράφονται στην υπόθεση της φωτιάς στην Ύδρα η οποία φέρεται να είχε προκληθεί από πυροτεχνήματα που έπεσαν από πολυτελή θαλαμηγό στην οποία επέβαιναν Καζάκοι ολιγάρχες

Υπενθυμίζεται ότι μετά από μια μαραθώνια διαδικασία ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της υπερπολυτελούς θαλαμηγού “Περσεφόνη Ι” κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι τα ξημερώματα της Πέμπτης 27 Ιουνίου, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ως υπαίτιοι για τη φωτιά στην Ύδρα.

Τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος στα οποία επίσης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο, μετά τις απολογίες τους αφέθησαν ελεύθερα με εγγυοδοσία, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υπό τον όρο εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ένα από τα δύο προφυλακισμένα μέλη του πληρώματος παρουσιάστηκε στην ανάκριση και παραδέχθηκε την ρίψη πυροτεχνημάτων.

«Ναι ρίξαμε πυροτεχνήματα, εγώ τα έριξα. Βγήκαμε σε ένα βράχο κοντά στην παραλία κρατώντας μια συστοιχία βεγγαλικών», φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με το Mega.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πρόσωπο αυτό είναι ο καπετάνιος της θαλαμηγού.