Φωτιά στην Ύδρα: To πόρισμα «καίει» το Λιμενικό και την Πυροσβεστική

Στο φως έρχεται το πόρισμα των «Αδιάφθορων» της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις παραλείψεις για τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας.

ydra fwtia

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την έρευνα των «Αδιάφθορων» της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τη φωτιά στην Ύδρα και τη διαφυγή των επιβατών από το Καζακστάν που είχαν νοικιάσει την θαλαμηγό.

Έπειτα από ενδελεχή έρευνα σχετικά με την υπόθεση της φωτιάς σε πευκοδάσος στην Ύδρα, το τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων κατέθεσε στην Εισαγγελία το πόρισμα για τυχόν παραλείψεις του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής.

Οι πληροφορίες λένε ότι το πόρισμα επιρρίπτει ευθύνες τόσο στο Λιμενικό όσο και την Πυροσβεστική για λάθη κατά τη διάρκεια, αλλά και αμέσως μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, λιμενοφύλακας φέρεται να υποστηρίζει ότι πήρε εντολή από ανώτερό του να αφήσει το πλοίο να φύγει. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική καταγγελία ανέφερε ότι το συγκεκριμένο πλοίο ήταν το εμπλεκόμενο.

Μάλιστα, σαν να μην έφτανε αυτό, αλλά και αξιωματούχος της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού φέρεται να είπε ότι επικοινώνησε με τους επιβάτες του συγκεκριμένου πλοίου και μάλιστα τους ρώτησε αν είχαν κάποια εμπλοκή με τη φωτιά και αρκέστηκε στην αρνητική απάντηση που του έδωσαν.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτά τα λάθη και οι παραλήψεις. Ακόμα και όταν ο εισαγγελέας ζήτησε μια λίστα με τα ονόματα των επιβατών, αυτή η λίστα που έλαβε ήταν… λάθος.

Η λίστα που παραδόθηκε είχε δύο παραπάνω επιβάτες. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι είχαν αποχωρήσει από τη χώρα πριν από τη φωτιά.

Όλη η διαδικασία είχε καθυστερήσεις που φάνηκαν σημαντικές. Με αυτά τα νέα δεδομένα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις, με τους εμπλεκόμενους πολύ πιθανό να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Το ελληνικό δημόσιο συνολικά ζημιώθηκε με 3.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι