Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Δίωξη για εμπρησμό στον αντιδήμαρχο

Ραγδαίες εξελίξεις στην έρευνα για τη φωτιά στην Κορινθία

φωτια ξυλοκαστρο 1 10

Για εμπρησμό από αμέλεια, σε βαθμό κακουργήματος, κατηγορείται ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Ξυλοκάστρου για τη φωτιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να ξεκίνησε από θερμές εργασίες που εκτελούσε ο ίδιος στα μελίσσια του.

Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είχε παραδεχτεί στις Αρχές την πράξη του -το κάπνισμα δηλαδή- και γι’ αυτό του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ, ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του με την έναρξη της φωτιάς. Πάντως αρχικά και για περίπου δύο ημέρες αρνείτο ότι έχει προχωρήσει σε θερμές εργασίες (κάπνισμα μελισσών). Στις Αρχές ωστόσο έφτασε η πληροφορία ότι λίγο μετά το ξέσπασμα της φωτιάς το είχε εκμυστηρευτεί σε μάρτυρα και έτσι ύστερα από μεθοδική εξέτασή του από τα στελέχη της ΔΑΕΕ το ομολόγησε.

Την ώρα που κάπνιζε τα μελίσσια του επικρατούσε άπνοια, ωστόσο, από την αυτοψία της Πυροσβεστικής στο χώρο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, παρότι αντιδήμαρχος αρμόδιος για τα θέματα Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυψέλες ήταν κοντά σε δέντρα, δεν υπήρχε το απαιτούμενο νερό σε κοντινή απόσταση (για περίπτωση ανάγκης) και δεν είχε γίνει η απαραίτητη αποψίλωση στον ευρύτερο χώρο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε απόσταση 180 μέτρων από το σημείο όπου κάπνιζε τα μελίσσια του. Ο ίδιος ήταν αυτός που ενημέρωσε την Πυροσβεστική για την εκδήλωση της φωτιάς, περίπου στις 10.50 το πρωί της Κυριακής (29 Σεπτεμβρίου). Φέρεται ωστόσο να μην έκατσε στη συνέχεια στο σημείο αλλά να πήρε το όχημά του και να έφυγε (γεγονός που προκάλεσε εντύπωση). Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι λίγα λεπτά πριν την εκδήλωση της φωτιάς πέρασε από το σημείο έναρξης με το όχημά του, αναφέροντας όμως ότι δεν είχε καμία σχέση με την πυρκαγιά.

Τα στελέχη της ΔΑΕΕ έβαλαν στο μικροσκόπιο των αντιδήμαρχο για τους παρακάτω λόγους: Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει παρουσία άλλου ατόμου ή άλλου οχήματος στο χώρο. Επίσης, στο σημείο δεν υπάρχουν κολώνες της ΔΕΗ ή άλλα ηλεκτροφόρα καλώδια, ενώ κατά την αυτοψία δεν βρέθηκαν στοιχεία που να δείχνουν εμπρησμό.

Τι υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος

Ο αντιδήμαρχος από την πλευρά του υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την εκδήλωση της μεγάλης φωτιάς και ότι ήταν ο άνθρωπος που ενημέρωσε τις Αρχές για την έναρξή της, προκειμένου να λάβει χώρα η άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων.

Τελικώς, ο αντιδήμαρχος έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, ενώ ο δικαστικός λειτουργός ζήτησε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού να λάβουν ανωμοτί κατάθεση.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ζητά να μεταδοθεί ζωντανά σε όλη τη χώρα η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

Στα social media χάρηκαν περισσότερο από τον Βασίλη Κικίλια με την αγορά του σπιτιού

Τέμπη: Για 38.000 θεατές η άδεια για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο… για 60.000 στη Βίσση – Η αποκάλυψη Ασλανίδη

Η συναυλία για Τέμπη θα τα έχει όλα, ακόμα και εισιτήριο… όλα εκτός από ευθύνες

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Οδηγός τρόλεϊ και ταξιτζής «αρπάχτηκαν» στο Σύνταγμα – Σταμάτησε η κυκλοφορία (video)

ταξι τρολεΙ

Οδηγός τρόλεϊ και ταξιτζής «αρπάχτηκαν» στο Σύνταγμα – Σταμάτησε η κυκλοφορία (video)

Μεγάλη ένταση επικράτησε στην πλατεία Συντάγματος, όταν οδηγός τρόλεϊ, απείλησε ταξιτζή που σταμάτησε για να…