Newsroom

Newsroom

Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους

Συγκεκριμένα, η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στη θέση Λάκκα Κάτσαρη

πυροσβεστικη 1

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (29/6) στον Ασπρόπυργο στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη με τους πολίτες να λαμβάνουν μήνυμα από το 112.

Συγκεκριμένα, η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στη θέση Λάκκα Κάτσαρη και για την κατάσβεσή της επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα και 12 οχήματα, ενώ εναέριες ρίψεις νερού πραγματοποιεί και ένα ελικόπτερο.

Ήχησε και το 112

Κατά τις 14:37, εστάλη μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής, το οποίο έγραφε: «Πυρκαγιά στην περιοχή Ασπροπύργου. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου, απομακρυνθείτε προς Ασπρόπυργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Φωτιά Τώρα, Φωτιά, Ασπρόπυργος, 112

Η μισή χώρα σε πορτοκαλί συναγερμό το Σάββατο (29/06)

 

  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Π.Ε. Λέσβου, Π.Ε. Χίου, Π.Ε. Σάμου, Π.Ε. Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Π.Ε. Βοιωτίας, Π.Ε. Φωκίδας, Π.Ε. Φθιώτιδας, Π.Ε. Εύβοιας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 

Ύδρα: «Οι ελληνικές Αρχές μας άφησαν να φύγουμε ανενόχλητους» – Η απίστευτη αποκάλυψη του ολιγάρχη από το Καζακστάν

ydra fwtia 1

Ύδρα: «Οι ελληνικές Αρχές μας άφησαν να φύγουμε ανενόχλητους» – Η απίστευτη αποκάλυψη του ολιγάρχη από το Καζακστάν

Ανενόχλητοι έφυγαν από την Ελλάδα οι βασικοί ύποπτοι για τη φωτιά στην Ύδρα

Νόρα Βαλσάμη: Στο νοσοκομείο περιμένοντας να χειρουργηθεί – «Πονάω πολύ» (Video)

valsami

Νόρα Βαλσάμη: Στο νοσοκομείο περιμένοντας να χειρουργηθεί – «Πονάω πολύ» (Video)

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η ενζενί του παλιού ελληνικού κινηματογράφου αποκάλυψε τις δύσκολες στιγμές που περνάει…