Newsroom

Newsroom

Φωτιά Ύδρα: Η ΕΛ.ΑΣ. συγκαλύπτει τις ευθύνες της για την φυγή των ολιγαρχών

Απάντηση - μνημείο ανευθυνότητας

περσεφονη

Διαβάζοντας την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για το φιάσκο της  απόδρασης… από τη χώρα του Καζακστανού ολιγάρχη και της παρέας του, αφού είχαν κάψει το μισό πευκοδάσος της Ύδρας, πολλαπλασιάστηκαν οι απορίες για την ασφάλεια των πολιτών αυτής της χώρας και τη λειτουργία των εντεταλμένων θεσμών του Κράτους.

Απολαύστε την απάντηση της ΕΛ.ΑΣ:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε διαφυγή ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση της πυρκαγιάς στην Ύδρα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία ουδέποτε αναμείχθηκε προανακριτικά στην εν λόγω υπόθεση, όπως επίσης ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση από προανακριτική ή εισαγγελική Αρχή, σχετικά με την ύπαρξη μέτρου απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα».

ELAS ANAKOINVNH

 

Τι υποστηρίζει λοιπόν αυτό το κείμενο, το οποίο άνετα μπορεί να χαρακτηρισθεί μνημείο αδράνειας και ανευθυνότητας ; Ότι η ΕΛ.ΑΣ., ενώ κάηκε το μισό δάσος της Ύδρας «ουδέποτε αναμείχθηκε» και «ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση».

Όπως ισχυρίζεται η ΕΛ.ΑΣ δεν τους ενημέρωσε ποτέ κανείς!  Τόση σοβαρότητα ποια;  «Κάηκε η μισή Ύδρα, αλλά εμάς δεν μας ενημέρωσε κανένας».. Λες και η φωτιά μπήκε σε κάποιο από τα μακρινά νησιά της Πολυνησίας και όχι στην Ύδρα.

 

Εκτεθιμένη στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ

Η ουσία είναι ότι οι  Καζακστανοί ήταν οι βασικοί ύποπτοι για τη φωτιά. Τα ονόματά τους ήταν γνωστά σε όλες τις αρμόδιες Αρχές από την επίσημη λίστα των επιβατών που είναι υποχρεωμένο να έχει οποιοδήποτε ενοικιαζόμενο σκάφος. Τα ονόματα βρίσκονται στη διάθεση του Λιμενικού. Με ένα απλό τηλεφώνημα, η ΕΛ.ΑΣ. θα μπορούσε να τα έχει στη διάθεσή της. Χωρίς να περιμένει να την… ενημερώσουν. Η Ύδρα καιγόταν, το θέμα είχε πάρει εκτενή δημοσιότητα ακόμη και στα διεθνή ΜΜΕ και κανείς (από την ΕΛ.ΑΣ.) δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει τι ακριβώς συνέβη στο περιστατικό. Ας τους δώσουμε λοιπόν και ένα παράσημο γραφειοκρατικής (μη) αντίδρασης. Εκτός αν η Ύδρα θεωρείται ένας χώρος εκτός της ελληνικής Επικράτειας, που αποτελεί άβατο για τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Αν είχαν γίνει όλα αυτά τα αυτονόητα και οι υπεύθυνοι Καζακστανοί «έτρεχαν» στο αεροδρόμιο για να διαφύγουν, κάτι θα είχαν κάνει οι «Αδιάφοροι» της ΕΛ.ΑΣ. Γιατί, απ’ ό,τι γνωρίζουμε η Ασφάλεια των Αεροδρομίων ανήκει στην ΕΛ.ΑΣ. Εκτός και αν έχει χαθεί και εκεί ο έλεγχος, όπως στην Ύδρα.

Θα μπορούσε λοιπόν, με δεκάδες τρόπους, η απόδρασή τους να καθυστερήσει. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι περίφημες συνεννοήσεις με το Λιμενικό, την Πυροσβεστική, τους Εισαγγελείς και όποιους άλλους ανευθυνουπεύθυνους και αποφασίσουν ακριβώς τι θα κάνουν.

Αυτά τα απλά γίνονται σε μια ευρωπαϊκή Δημοκρατία, σε ένα Κράτος Δικαίου και Ασφαλείας, σε μια Πολιτεία του Νόμου και της Τάξης. Όλα τα υπόλοιπα του τύπου «εμείς δεν ξέραμε», «άλλος είχε την αρμοδιότητα», «δεν μας ενημέρωσαν» είναι για τριτοκοσμικές χώρες,  που ένας Καζακστανός ολιγάρχης μπορεί να κάνει ό,τι θέλει «με τον παρά του και την κυρά του».

(Με πληροφορίες απο Ieidiseis)