Newsroom

Newsroom

Φρικτό τέλος για τον σκληρό Μουαμάρ Καντάφι

Tέλος εποχής για τη Λιβύη σηματοδοτεί ο θάνατος του συνταγματάρχη, πρώην ισχυρού άνδρα, Μουαμάρ Καντάφι. Το τελευταίο προπύργιο του Καντάφι…

Tέλος εποχής για τη Λιβύη σηματοδοτεί ο θάνατος του συνταγματάρχη, πρώην ισχυρού άνδρα, Μουαμάρ Καντάφι. Το τελευταίο προπύργιο του Καντάφι η Σύρτη, όπου γεννήθηκε ο συνταγματάρχης, έπεσε χτες από τις δυνάμεις της προσωρινής κυβέρνησης. Οι εικόνες και τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και μερικά μεταδίδονται από αραβικά μέσα ενημέρωσης είναι ιδιαίτερα σκληρά και απεικονίζουν το φρικτό τέλος που είχε ο δικτάτορας της Λιβύης. Τα βίντεο δείχνουν το Καντάφι ήδη τραυματισμένο, σε πολύ άσχημη κατάσταση να είναι περιτριγυρισμένος από ένοπλους που ζητωκραυγάζουν και πυροβολούν στον αέρα εκστασιασμένοι για το τέλος του Καντάφι.
Η αυτοκινητοπομπή του Καντάφι χτυπήθηκε από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ όταν προσπάθησε να διαφύγει από τη Σύρτη. Ο συνταγματάρχης εντοπίστηκε σύμφωνα με μαρτυρίες σε αγωγό αποχέτευσης όπου παρακαλούσε να μην τον πυροβολήσουν. Ένοπλοι της μεταβατικής κυβέρνησης τον συνέλαβαν και ακολούθησαν σκηνές φρίκης αφού το πλήθος τον χτύπησε, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν τον είχαν ήδη πυροβολήσει πριν τον συλλάβουν. Το άψυχο κορμί του συνταγματάρχη έχει τραύματα από σφαίρα στο στήθος και το κεφάλι. Οι βιντεοσκοπημένες εικόνες δείχνουν το πλήθος να τον σέρνει και να τον κακοποιεί ενώ φαίνεται να είναι ακόμη ζωντανός πολύ βαριά τραυματισμένος. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο με το νεκρό Καντάφι κάνουν το γύρο του κόσμου και αποτελούν αδιάψευστη μαρτυρία για το τέλος μιας πορείας 42 χρόνων όπου ο συνταγματάρχης ήταν ο ισχυρός άνδρας της Λιβύης.
Οι εικόνες που ακολουθούν είναι ιδιαίτερα σκληρές

Footage shows Gaddafi’s bloodied body by Stefanelonikitelo

Σκάνδαλο στην Ιταλία με τους οίκους μόδας Armani και Dior – Έρευνα των ιταλικών αρχών για εκμετάλλευση εργαζομένων

armani

Σκάνδαλο στην Ιταλία με τους οίκους μόδας Armani και Dior – Έρευνα των ιταλικών αρχών για εκμετάλλευση εργαζομένων

Οι ιταλικές αρχές ανταγωνισμού έχουν ξεκινήσει έρευνα στους οίκους μόδας Armani και Dior για αθέμιτες…